Děkuju, vyčerpávající.
Ještě jsem koukala, že ji má Pharmarosa, ale poměrně děsivé poštovné - dvojnásobek ceny růže. Je mi jasné, že teď už jen kontejnerovanou kytku.
Ještě pročtu pnoucí téma a uvidím.
Opakuje, ne tak silně jako v I. fl.
Při standardní péči.
její nej devízou ( pro mne ) je, že málo namrzá, hydra, voní.
V tuto chvíli nevím, co ti poradit - možnosti :
- álaBau - to si musíš " zkontrolovat" místně.
- v sort. ji má Kordes - zeptat se p. Prouzové, zda ji někam zaváželi. www.nejkrasnejsi-ruze.cz/
- tady lze objednat nyní, různé podoby, zatím snad i prostokořka ( ale je pozdní termín, nevím, zda bych riskovala ) : www.agel-rosen.de/Louise-Odier-00097/
- poslední možnost : počkat do podzimu, objednávat v létě ( v Čechách asi jen Pelcovi nebo Šíp )
Děkuju za snahu, ale Aronie ji nemá.
Mě dostala tahle fotka: www.krasneruze.cz/index.php/forum/2-re/2...3-o-ruzich?start=490
Tak jdu ještě prohledávat stránky - popínavé růže. Louisa vypadala dostatečně hydroidně, voní a myslela jsem že opakuje. HonzaPM ji hodně chválil.
Martina
Zdravím. Zakládám nově městskou zahradu (no, spíš zahrádku ) a mám představu, že vysadím u plotu 1 Louisu Odier - budu ji vyvazovat po plotě směrem na jih.
Mám šanci ještě v sezoně někde sehnat kontejnerovanou (super-hyper, zahradnictví Chládek) nebo musím čekat až do podzimu. Jarní nabídka u p.Šípa byla vyprodaná v den otevření, "Dresla" se mi v březnu na email vůbec neozvala.
Díky, Martina
moc povedený ten nákres není , ale snad se z toho dá vyčíst . mám jich na zahradě deset a už dost roků . v zemi je pouze 40 cm zapíchlý . a dobře drží - natřeno základem a zelenou barvou .
Bradhal,mám LO na oblouku-stojny jsou 30cm od sebe,příčky 55,v nejvyšším bodě nad zemí 210cm.Dá se na něm ukočírovat,ale širší a vyšší by byl lepší.Na tvé dvě,metr od sebe by to chtělo tunel ,byla by to pěkná besídka
Potřebuju nějaký skupinový brainstorming. A nevím jestli tu nebo do konstrukcí.
O víkendu se mi nabídl jeden kutil, že mi klidně udělá železnou konstrukci na růže, ale musím mu nakreslit přesně jakou. Jedná se o DVĚ Louise Odier, zasazené jsou metr od sebe s vidinou jednoho většího spojeného keře. Nejde mi až tak o nějakou možnost pettingu, spíš aby ta konstrukce ty růže podepřela třeba v dešti a větru, aby se nerozvalovaly až do silnice. Jehlan nebo jehlany by asi nevypadaly dobře, přikláním se spíš ke kleci. Poradíte mi, kolik vodorovných příček a v asi jaké výšce by měla mít, aby ty keře dokázala podepřít?
Materál pásovina nebo silný roxox, to už je jedno, on umí se železem a svaří to. Předem díky za zkušenosti.