Letos nemohu zodpovědně vyplnit dotazník - jednak mám růží (zatím) málo a pak se musím kát, nehnojila jsem, tak mnohé na to doplatily. Nechci je kvůli tomu shodit a ukřivdit jim, neprávem. Tak odpovím jen na něco...
2. Top nákup podzim 2010/jaro 2011 ( prvoročky ) MariaTheresia - pro krásné dlouho trvající květy, Pastella - pro svou něžnou krásu a trvanlivost, John Clare - pro svou barvu a uvolněnost květů - "free style"
3. Nováčci kteří očekávání ( zatím ) nenaplnili - možno chápat jako výhrůžka
Tak u mne taky Louise Odier se moc nepředvedl - budu tedy trpělivá, příští rok rozhodne. Opakoval minimálně, ale je fakt, že jsem po prvním kvetení vše neostříhala, takže mi urodil krásné šípky, sebrala jsem je, tož uvidím, jestli něco vzejde
A pak se mi moc nedaří Burgundy Ice - je vedle oregana, barevně jim to ladí náramně, ale oregano vítězí na celé čáře
7. Nejvoňavější- letos dávám hlas Radio Times
9. růže které si nejvíce vážím ( z důvodu... např. bylo obtížné ji získat, čekání, shánění, vzpomínky a pod.)
Eden 85 - konečně se mi ho podařilo získat (vyžmudrala jsem ho od p. Šípa prostokořennou, co měl v plánu pro svou potřebu) a také ač čajovka - Paul Ricard - poněvadž je krásná, vitální (rychle znovu nakvétá) a voňavá. Výprodejový nákup francouzky v B.
10. Očekávání aneb slibuju si od této..
Colette a Mamma Mia - ani jedna z nich mi (koupené samo taky ve slevách) neudělala ani jeden jediný květ, takže vůbec nevím, co mě čeká...ale slibuju si slibuju
hodně. A pak Augusta Luise.
11. Dlouhodobě TOP - dobrá, vyrovnaná růže
Hyde Hall - je opravdu totálně bezproblémová, nenáročná, sice květy nejsou nijak osobité, nevoní a vydrží tak normálně dlouho - ale kvete a člověk kolem ní rád chodí. Keř roste spořádaně, zdravá. Je to opravdu stálice.
15. Potížistka aneb kam s ní ? u mě jednoznačně Golden Cover - je malá, krásná, voní jemně po divokých růžích, ale ČS má nejvíc ze všech snad hned, jak se rozvinou listy. Ale nechám si ji, když kvete, je prostě "malá a krásná"