Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Osobní TOP růže roku 2011

Re: Osobní TOP růže roku 2011 30. lis 2011 16:51 #273700

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
zdenka napsal:
Z příspěvku Emilky:
Stanwell Perpentual ( asi 5 letá)- patří mezi mé nejlépe opakující růže/ moc pěkný keřík - husté trny a jemné a menší lístky
... mám tuto růži moc ráda, ale v průběhu pár posledních let jsem jí stěhovala.
Emilko, pls, jak ti vysoko vyrostla na jednom místě_ Díky.
Z.
Zdenko, moc vysokou ji nemám a to :
1) vloni měla už tak 1,5, ae nové výhony omrzly...
2) roste hodně zeširoka, letos o moc výš nevyrostla max 1,2 ale je skoro 2x tak široká.

Mám nějaké fotky, ale jsou nic neříkající.. Okolní výsadba se nějak nezadařila. Není poznat, kde končí a kde začíná. Dá se říct, že je přes celou fotku.

DSCN5034.JPG
Následující uživatel poděkoval: Rhea, Vlaďka, Kaja, helena

Re: Osobní TOP růže roku 2011 30. lis 2011 16:57 #273701

• zdenka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
Emilko, děkuji.
Taky mám pocit, že SP jde víc do šířky než do výšky a ještě navíc mi přišlo, že hezčí květy jsou na nových výhoncích.

Re: Osobní TOP růže roku 2011 30. lis 2011 19:29 #273717

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
Hm, ještě ke slepicím: a co takový kurník s výběhem? Doporučuji posunovat šipkami další obrázky. :woohoo:
www.westgreenhouse.co.uk/the_garden/chicken_garden.php
Následující uživatel poděkoval: JitkaU2, Kaja, Kachnishte, evai

Re: Osobní TOP růže roku 2011 30. lis 2011 20:15 #273718

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Jitko, Zdenko, díky za Hyde Hall.

Pro zájemce - doplnil jsem svůj příspěvek na první stránce této diskuse o fotografie růží a odpovědi na nové otázky-body.
Následující uživatel poděkoval: Vlaďka, Jevgenija, helena, Evka

Re: Osobní TOP růže roku 2011 30. lis 2011 21:21 #273722

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Heleno :woohoo: :woohoo: dlouho jsem se tak nenasmála... To je bomba, to by sousedky na vsi koukaly!!!! :up
Následující uživatel poděkoval: helena

Re: Osobní TOP růže roku 2011 30. lis 2011 21:42 #273723

• JitkaU2
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1177
Letos nemohu zodpovědně vyplnit dotazník - jednak mám růží (zatím) málo a pak se musím kát, nehnojila jsem, tak mnohé na to doplatily. Nechci je kvůli tomu shodit a ukřivdit jim, neprávem. Tak odpovím jen na něco...

2. Top nákup podzim 2010/jaro 2011 ( prvoročky ) MariaTheresia - pro krásné dlouho trvající květy, Pastella - pro svou něžnou krásu a trvanlivost, John Clare - pro svou barvu a uvolněnost květů - "free style"

3. Nováčci kteří očekávání ( zatím ) nenaplnili - možno chápat jako výhrůžka
Tak u mne taky Louise Odier se moc nepředvedl - budu tedy trpělivá, příští rok rozhodne. Opakoval minimálně, ale je fakt, že jsem po prvním kvetení vše neostříhala, takže mi urodil krásné šípky, sebrala jsem je, tož uvidím, jestli něco vzejde :-)
A pak se mi moc nedaří Burgundy Ice - je vedle oregana, barevně jim to ladí náramně, ale oregano vítězí na celé čáře

burgundy3.jpg

7. Nejvoňavější- letos dávám hlas Radio Times

9. růže které si nejvíce vážím ( z důvodu... např. bylo obtížné ji získat, čekání, shánění, vzpomínky a pod.)
Eden 85 - konečně se mi ho podařilo získat (vyžmudrala jsem ho od p. Šípa prostokořennou, co měl v plánu pro svou potřebu) a také ač čajovka - Paul Ricard - poněvadž je krásná, vitální (rychle znovu nakvétá) a voňavá. Výprodejový nákup francouzky v B.

paulR3.jpg

10. Očekávání aneb slibuju si od této..
Colette a Mamma Mia - ani jedna z nich mi (koupené samo taky ve slevách) neudělala ani jeden jediný květ, takže vůbec nevím, co mě čeká...ale slibuju si slibuju :-) hodně. A pak Augusta Luise.

11. Dlouhodobě TOP - dobrá, vyrovnaná růže
Hyde Hall - je opravdu totálně bezproblémová, nenáročná, sice květy nejsou nijak osobité, nevoní a vydrží tak normálně dlouho - ale kvete a člověk kolem ní rád chodí. Keř roste spořádaně, zdravá. Je to opravdu stálice.

15. Potížistka aneb kam s ní ? u mě jednoznačně Golden Cover - je malá, krásná, voní jemně po divokých růžích, ale ČS má nejvíc ze všech snad hned, jak se rozvinou listy. Ale nechám si ji, když kvete, je prostě "malá a krásná"
GOLDENC.jpg
Poslední úprava: 30. lis 2011 22:06 od JitkaU2.
Následující uživatel poděkoval: zdenka, HonzaPM, Rhea, jaja99, Kaja, Dany, Jevgenija, lanling, JaninkaH, helena a tento uživatel má 3 dalších poděkování

Re: Osobní TOP růže roku 2011 30. lis 2011 21:43 #273724

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Květa napsal:

ad Ballerina a šípky. B. mám od roku 2008. Přežívá lehce nad hranicí sněhu či zároveň s ním. Nejprve mi vykvete na nízkých větvích ( cca 0,5 m ) - po odkvětu odstřihnu, pak pustí nové vysoké výhony kt. opět ostříhám. Mezitím již jsou opětovně v rozpuku ty původní, nízké, vysoké pak opakují kvetení. Šípky mi teda neudělala nikdy, dokvétá na vysokých výhonech ještě teď.

Protože tuhle diskusi ze studijních důvodů pročítám stále dokola, našla jsem toto Květy vyjádření k šípkům.
Květo, já mám letošní jarní mládě, kvetla furt, vůbec jsem jí nestřihala, jen jednu větev na které se objevilo trochu padlí(nestříkaná), průběžně se tvořily šípky a na dalších nových výhonech současně kvetla. Šípků bylo tolik, že jsem jimi zásobovala rodinu do adventních věnců. :up
Chtěla jsem ty šípky nechat záměrně, páč jsem je viděla na netu a moc se mi líbily. Povedlo se.
Následující uživatel poděkoval: zdenka, Kaja, helena

Re: Osobní TOP růže roku 2011 01. pro 2011 07:58 #273731

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Honzo krásně jsi to doplnil.

Květo,nevzpomínám si jestli jsi i ty doplňovala nebo jsi je tam měla od začátku.

S fotkami má hodnocení ještě vyšší vypovídající hodnotu. :up :up :up
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM

Re: Osobní TOP růže roku 2011 01. pro 2011 08:33 #273734

• hana.johana
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
Dlouho jsem se rozhodovala, jestli mám také přispět "s tou mou troškou do mlýna". Fotky bohužel nemám. Tak teda:

Top růže 2011
Colette, Bonica 82, Koré, Eden Rose 85, Sea Foam, Angela, Burgund 81, Chrystal Imperial cl., jedna neznámá, která je absolutně zdravá a ještě teď má plno poupat, jen je rozvinout!! + všechny historické - ty mám však velmi krátkou dobu.

Top nákup
Angela, Heidelinde, Heidetraum - už se těším na příští rok, budou krásné, až se pořádně usadí!

Nováčci, kteří očekávání nenaplnili
Nováčkům nevyhrožuji, některé potřebují víc času. Mrzí mě ty růže, které samy "odešly".

Zklamání roku
Jednoznačně Double Delight! Za celou sezonu jen jeden květ. No, uvidím příští rok. Jsem ji na podzim přesadila snad na lepší místo.

Nejvoňavější
Pro mě je to Mme. Issac Pereire a pak následují ostatní historické (Louise Odiere,...)

Růže, které si vážím
Eden Rose 85 - do té jsem se zamilovala na první pohled, a ikdyž jsem v té době už měla několik čajovek, tak od té chvíle jsem úplně propadla kouzlu růží!!

Očekávání
Pořád čekám na Yollandu de Aragon - tak snad příští rok

Dlouhodobě TOP růže
Bonica, Colette
a neznámá (zmíněná v bodě 1)

TOP zdraví
Colette a Bonica - všechny růže jsem poprvé stříkala proti ČS a padlí až na konci srpna, a potom ještě jednou v září. Nejhůř se zdravím na tom byly čajovky (až na Burgund 81).

Potížista
Začínám být "alergická" na některé čajovky

Rozloučení
Vlastně jsem se se žádnou letos nerozloučila úmyslně, "odešly" samy - Rosarium Uetersen, Nahéma(na tu jsem se moc těšila), Aprikola -uschly, asi špatný stav prostokořenné rostliny, a pak New Dawn - ten nepřežil zimu.

H.
Poslední úprava: 01. pro 2011 08:34 od hana.johana.
Následující uživatel poděkoval: Rhea, jaja99, Vlaďka, Kaja, Dany, lanling, helena, Martin, Evka

Re: Osobní TOP růže roku 2011 01. pro 2011 22:29 #273781

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Jitko, pls, jak dlouho máš Burgundy Ice ?
( je to trošku váhavka v růstu, viď ? )
hana.johana napsal:
Potížista
Začínám být "alergická" na některé čajovky H.
čím se to projevuje ? pls. podrobný popis příznaků, jo ? :woohoo:

Honzo, dík, pokoukala jsem si..
Aldena B. jsem furt nezměřila. :dry:

Evko, doplnila jsem f. někdy v běhu této diskuse. :laugh:

Vlaďka napsal:
Květa napsal:

ad Ballerina a šípky. B. mám od roku 2008. Přežívá lehce nad hranicí sněhu či zároveň s ním. Nejprve mi vykvete na nízkých větvích ( cca 0,5 m ) - po odkvětu odstřihnu, pak pustí nové vysoké výhony kt. opět ostříhám. Mezitím již jsou opětovně v rozpuku ty původní, nízké, vysoké pak opakují kvetení. Šípky mi teda neudělala nikdy, dokvétá na vysokých výhonech ještě teď.

Protože tuhle diskusi ze studijních důvodů pročítám stále dokola, našla jsem toto Květy vyjádření k šípkům.
Květo, já mám letošní jarní mládě, kvetla furt, vůbec jsem jí nestřihala, jen jednu větev na které se objevilo trochu padlí(nestříkaná), průběžně se tvořily šípky a na dalších nových výhonech současně kvetla. Šípků bylo tolik, že jsem jimi zásobovala rodinu do adventních věnců. :up
Chtěla jsem ty šípky nechat záměrně, páč jsem je viděla na netu a moc se mi líbily. Povedlo se.

che, prý studijních.... při ruce máš notes s tužbami a ostře nabroušenou tužku, viď ? se přiznej..
Vlaďko, díky. Ještě pro ujasnění - na těch výhonech, kt. jsi neostříhala se již květy neutvořily, ale na ostatních nových větvích byl květů dostatek - byla koukatelná nebo obsypaná nebo sem/tam ?
Moderátoři: Eva L., Květa