Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Osobní TOP růže roku 2011

Re: Osobní TOP růže roku 2011 01. pro 2011 22:35 #273783

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
evai napsal:
Se slepicemi to samozřejmě nebylo myšleno vážně :silly: :silly: :silly:

no to je dobre, protoze ja davam konsky hnuj, mohla bych si sem tedy nahnat nejake kone, ze.... ani sekat bych nemusela, spasli by to sakumprask a jeste par bezcu na slimaky...a hura do Bohnic, prominte, jen tak me napadlo

chicht, taky jsem viděla, že v ZOO prodávají kyblíčky se sloním trusem. Proč troškařit, slepice, kůň...
:woohoo: Třeba by jednoho sloníka půjčili.
Hezky by vydupal planinku, očesal jabloně ( žádný shnilý opad ) mohlo by se začínat od začátku... samá positiva.
:up
Poslední úprava: 01. pro 2011 22:36 od Květa.
Následující uživatel poděkoval: Eva.Trifon, helena, mišpule, Lísteček

Re: Osobní TOP růže roku 2011 01. pro 2011 22:40 #273784

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
proc ne? slon je mi stejne sympatickej jako kun, banany bych brala v Lidlu po krabicich, to by bylo slupek!!!Ruze by se asi zjancily:silly: :silly:

Re: Osobní TOP růže roku 2011 01. pro 2011 22:42 #273785

• Květa
  • Moderator
si představ, že by ti nastavoval packu - vyber trn...:silly:

Re: Osobní TOP růže roku 2011 01. pro 2011 22:45 #273786

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
se posmeju, asi ne-pozorovala bych to vsechno z uctive vydalenosti, asi zpoza okna

Re: Osobní TOP růže roku 2011 02. pro 2011 09:19 #273795

• JitkaU2
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1177
Květa napsal:
Jitko, pls, jak dlouho máš Burgundy Ice ?
( je to trošku váhavka v růstu, viď ? )

mám ji 2 roky, je to stále mrňous - jak by řekla moje sousedka - krňous :-) . Barva krásná, musíme příští rok udělat srovnávačku tmavých růží. Už aby zas kvetly!

Re: Osobní TOP růže roku 2011 02. pro 2011 09:38 #273799

• hana.johana
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
Květo k té mé alergii:blink: : dřív se neprojevovala, ale poslední dva roky (co se tu učím:woohoo: ) mi připadají takové, jak to říct a neurazit ostatní pěstitele, no prostě........když kvetou, jsou jejich poupata a květy nádherné, pak vše odkvete a to čekání bez květů je fakt celkem dlouhé, nehledě na jejich náchylnost (samozřejmě že ne u všech) k ČS:evil: . Teď díky vám všem, kteří se "motáte" kolem růží delší dobu než já, díky vašim zkušenostem s jinými druhy růží a vašim radám, se celkem rychle ´přeorientovávám´i na jiné růžičky. Kromě těch ´romantických´ a historických mi učarovali i drobnokvěté růže. Samozřejmě, že nezavrhuji všechny čajovky, třeba taková Burgund 81, nebo Iglo, Kronenberg, ty jsou úžasné,.......H
Následující uživatel poděkoval: Dany

Re: Osobní TOP růže roku 2011 02. pro 2011 10:04 #273803

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
JitkaU2 napsal:
Květa napsal:
Jitko, pls, jak dlouho máš Burgundy Ice ?
( je to trošku váhavka v růstu, viď ? )

mám ji 2 roky, je to stále mrňous - jak by řekla moje sousedka - krňous :-) . Barva krásná, musíme příští rok udělat srovnávačku tmavých růží. Už aby zas kvetly!

Jsem zvědavá, mám jí teď nově, tak to aby jí hodně krmila :)

Re: Osobní TOP růže roku 2011 03. pro 2011 15:03 #273859

• Květa
  • Moderator
jj, hoooodně. :laugh:
Jsem ji ( kvůli vám, :woohoo: ) načítala, o podstrojování hnojivem jsem zmínky našla. Ještě jednu věc jsem si přečetla - že prý je náchylnější na déšť, má jemné lístky. Jsem zvědavá, jak se bude B.Ice u tebe líbit, barva je úžasná.

taky mám nový nerost - Lavender Pinocchio. Dresla i Danate se zmiňovaly, že špatně roste. Stejně jsem neodolala, doufám, že zvýšeným přísunem hnojiva ho donutím k předvedení se. Nejspíš marně..:woohoo:

Re: Osobní TOP růže roku 2011 03. pro 2011 17:35 #273869

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Zdá se, že nám v diskuzi na toto téma nějak dochází dech. :P Jako bychom zapomněli, že jsme chtěli probrat také podmínky, ve kterých své TOPky, případně potížistky pěstujeme. Tak já bych, s dovolením, s tímto tématem začala a moc se těším na vaše příspěvky. Budou poučné. :up
Ale protože s původním tématem souvisí jen okrajově, budu pokračovat ve "Vašich zahradách".
Následující uživatel poděkoval: maggi

Re: Osobní TOP růže roku 2011 22. led 2012 11:26 #275976

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Tak jsem včera po dlouhé době procházel zasněženou zahradou a říkal jsem si, že jsem dostatečně nepochválil Böhmovu - Probuzení.
Je výborná, čiperná a květy dlouho vydrží. Poradí si i s horšími podmínkami (prodere se skrz okolní konkurující zeleň. Je krásná.

Naopak jsem nepomluvil Kordesovu - Innocencia. Ta, ačkoliv má ADR, je u mě ostudná. Opadaný klacík, neochota kvést, nemoce,
uvadající poupata, žádné nové výhonky, obrost. Takže na Innocencii pravidelně zapomínám, že ji vůbec vedu/mám.
To s žádnou jinou růží nemám. Dle jednoho kousku ani nelze odsoudit ADR růži, ale stejně. Když už moderní růže tuhle značku dostane,
měla/mohla by se projevit lépe. Uvidíme další rok.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kachnishte, jana H, mišpule
Moderátoři: Eva L., Květa