Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Austin David - Anglické růže III/2012

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 13. čen 2012 18:18 #280171

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Mišpule, taky vyrábím ohrádky :cheer: a ještě jsem použila kovové opěrky, které mám k pivoňkám.

Charles Austin
CharlesAustin.JPG

CharlesAustin1.JPG

První květ Jude the Obscure.
JudetheObscure.JPG

Jubilee Celebration má příjemnou teplou barvu květů. Škoda, že je klopí, jinak by byla špičková.
JubileeCelebration.JPG

JubileeCelebration1.JPG
Poslední úprava: 13. čen 2012 18:21 od Eva L..
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Aglaé, skalnička, helena, evai, mišpule, Evka

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 13. čen 2012 19:14 #280175

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
[quote="Eva L." post=280171
Jubilee Celebration má příjemnou teplou barvu květů. Škoda, že je klopí, jinak by byla špičková.
JubileeCelebration.JPG

JubileeCelebration1.JPG
[/quote]

Naléhavě bych potřebovala přijít na to,co ovlivňuje barvu květů u růží.Už jsem se tu někde na toto téma vyjadřovala,ale tvůj dnešní obrázek mě utvrdil,že v něčem příčina musí být.Předběžně tipuji buď nedostatek nebo přebytek některého prvku v hnojivu,nebo ph půdy,eventuálně podnož(ale jak to zjistit)?Přesadila jsem Jubilee Celebration (obrázek č. 1)na trvalé místo a je výrazně jinak zbarvena jak tvoje EvoL.Moje fotka je celkem barevně věrohodná a tvoje určitě také.Minulý rok,když byla v květináči(obrázek č. 2) měla trochu růžovější květ než letos,ale pořád zdaleka ne jako ten tvůj.;)
JubileeCelebrationb.jpg

JubileeCelebration2011.JPG
Poslední úprava: 13. čen 2012 19:16 od Evka.
Téma bylo zamčeno.

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 13. čen 2012 20:01 #280179

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Evko, tvůj předběžný tip je správný, ještě bych přidala intenzitu slunečního záření, umístění na slunci, nebo ve stínu, teplotu vzduchu, roční období, stáří keře ...., zkrátka těch faktorů je spousta a jejich kombinací se možnosti ještě znásobují. Pravděpodobně existují odborné studie na toto téma, nevím. Nám laikům asi nic jiného nezbývá, než fakt barvoměny s pokorou příjmout a nechat růžím jejich tajemství. :)

A ještě k Jubilee Celebration. Foťáky barvy zkreslují, to už víme. Proto si myslím, že srovnávat růže na fotkách je zavádějící. Všimni si třeba na HMF, jak jsou fotky jedné a té samé růže mnohdy rozdílné. A když se podíváš na ty naše záběry, tak zjistíš např. rozdíl v barvě listů. Na tvé je zelená teplejší, na té mojí je studenější. Tudíž je pravděpodobné, že i barva květů se bude lišit. A zase bychom musely zjišťovat, jaká byla třeba teplota vzduchu ve chvíli focení (jestli ty ses u toho potila, nebo mě naopak zábly nohy), jestli bylo jaro, léto, nebo podzim, jestli jsme fotily ráno, v poledne, nebo k večeru ...atd.
Asi jsem ti moc nepomohla v tvém bádání, že ? Řekla bych to trochu nezdvořile - nechej to koňovi, má větší hlavu. :woohoo:
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Evka

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 13. čen 2012 21:11 #280185

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Evko, opravdu koňovi.
Přenesu odpověď do Kavárny.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Evka

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 14. čen 2012 20:36 #280256

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Loňský podárek ( hrozně jsem špekulovala - pořídit/nepořídit.. až jsem byla obdarována ). Pak nastalo Kamsním, žluté růže jsem všechny rozdala.

Nakonec skončil v hostovišti. Vím, trochu podivné, ale slunce tam je dostatek. Navíc, říkala jsem si, že bude sloužit i jako stínidlo a odBendovač.
Zatím neplní ani jednu z funkcí. Ale bude, věřím mu.
Na stínění je nízký ( popovyroste ), Benda si z něj nic nedělá, i nadále likviduje hostí lupení okolo. Dokonce se jim povedlo ulomit jeden výhonek.

P1110248.JPG

Molineaux v žlutých hostách. Nemohu si pomoci, mně se tam líbí. Co vám ? ( není moc křiklavé ? )
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., fanynka, Vlaďka, Aglaé, skalnička, Kachnishte

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 14. čen 2012 21:51 #280271

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
Květo,musím se smát,mám u žlutolisté hosty -taky tak natěsno-Marselisborg-má hodně podobné květy-a křiklavé mi to vůůůbec nepřijde-naopak pěkně sladěné:laugh:
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Květa

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 14. čen 2012 22:12 #280278

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
Molineaux v hoste mmoc pekny, ta hosta to vyslovene potrebovala a naopak
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Květa

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 15. čen 2012 04:56 #280290

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Květa napsal:
Molineaux v žlutých hostách. Nemohu si pomoci, mně se tam líbí. Co vám ? ( není moc křiklavé ? )

Není a chystám se na totéž. Zbylo mi po zimě oranžád jen pár, ovšem kam teda s nimi, když si nechci (nebo jen výjmečně) další pořízovat. Přesně jsem vymyslela, že jako základ použiju žluto a pestrolisté hosty :D
Téma bylo zamčeno.

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 15. čen 2012 10:59 #280323

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Květo, Molineux jsi vsadila pěkně. Je to veselé i tlumené zároveň. Lila zvonky host s k žloutkofce velmi hodí.

Přidám první letošní srovnávačku. Ostinky to u mne letos rozbalily ze všech růží nejdříve. Jiná růže (skupina) ještě zatím nekvete.
Na fotce chybí William Shakespeare 2000 (je na stole v hrníčku) a Darcey Bussell (syn. Monferrato) má takový (první) neučesaný květ.
Vůně Trevor Griffiths je tedy uf..., neotřelá - voní mi po bezu a dubové kůře (Austin píše o dubovém víně), je silná a docela jiná,
než všechny dosavadní vůně, co jsem kdy potkal. Lepší pro mne je vůně The Mayflower - rugosová, šípková.
Darcey Bussel včera měla slaboučkou malinu a šípek. Nejlepší a nejsilnější (i na dálku od keře) pak je vůně Young Lycidas
- staré růže, mechovky, šípek, limetka a exotické dřevo - nádhera. Myslím, že Young Lycidas se v brzku stane jednou
z nejrozšířenějších austinových malých růží.

Nikdy jsem nemyslel, že hvězdník může taky pěkně vonět, White Peacock voní jako frésie, ách.

Docela mne překvapila The Mayflower - před časem jsem tu psal, že přes zimu (nakryta chvojím, sázena tento podzim) dostala
tuze na frak a že se obávám o její další bytí (notabene když u Pelců v popisu růže je věta - stačí vysadit a nechat růst).
Ale slaboučká The Mayflower vše dohnala, má asi sedm poupat (z toho je jedno bílé - že by si hnedle čile zasportovala
do Susan Williams-Ellis?) a závod s časem vyhrála na jedničku. :up

aostinky1462012.jpg
Poslední úprava: 15. čen 2012 11:12 od HonzaPM.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., zdenka, fanynka, Vlaďka, Aglaé, helena, evai, jana H, Evka, Kirsten

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 15. čen 2012 11:52 #280328

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Honzo, máš jak staré keříky? Potřebuji v těchto tonech něco takového pěkně tvarovaného, jako má habitus Crocus r.

Jo a zapomněla jsem dodat, že mi spadla čelist až na klávesnici...
Poslední úprava: 15. čen 2012 11:53 od Vlaďka.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa