Vlaďko, Heleno, díky.
Evo L. - tvá Winchester Cathedral - no tedy? Je to potřeba dále komentovat? Myslím, že nikoliv a padám ze židle.
Nádhera.

U mne je trochu více "maskována" broskvolistými zvonky, ale už se statečně a opoupatovaně prodírá na světlo světa.
Heleno, Crown P. Marg s hvozdíky - nemám slov.
Skalničko, jak se ti pozdává zatím Sharifa Asma? Dnes by mi mohl puknout první kvítek, tak se těším.
Vlaďka napsal:
Honzo, máš jak staré keříky? Potřebuji v těchto tonech něco takového pěkně tvarovaného,
jako má habitus Crocus r.
Vlaďko, vyhlásíme letošek rokem Crocus Rose? Je to báječná sorta, že?
Jinak... sehnat něco, co má tak DOKONALÝ HABITUS, jako má Crocus Rose - ups, pravda, nejsi z nejskrovnějších...

Zatím ani jedna ostinka, co znám, takový vzrůst (a nádherné lupení) nemá. I když... na květnové svátky mi mj. přišla
Windflower a ta, zatím, vypadá velmi nadějně a vkusně, snad si to nepokazí. Austin o ní mj. píše: není to hit výstav,
ale mnoho kritických zahradníků si ji cení hodně vysoko, možná coby nejkrásnější anglickou růži... (mno, těším se

).
Perfektní malou růží zdá se být Noble Anthony.
The Mayflower - o keříku nelze mluvit, jsem rád, že žije, má asi tak 12 cm, namulčovat jsem si a zavlažil a uvidíme
- prostokořenná (podzim 2011)
Trevor Griffiths - vše nad zemí zmrzlo, z pod země vypustila asi osm květních výhonů do 30 cm, každý s jedním menším květem
- prostokořenná (podzim 2011)
Young Lycidas - pěkné, velmi kompaktní keříky, neustále nakvétá, voní neúnavně a do dálky, zdravá, v polostínu
- Austin kontejnery (Chládek, 1x léto 2011 a 3x jaro 2012)
Darcey Bussell - málokdy na výhonu kvete více, než 1 květ, velmi postupné a dlouhé nakvétání, vzpřímnené výhony, neklopí
- Austin kontejner 2x (Všeruby, léto 2010 a 2011), 2x prostokořenná Lottum (jaro 2012), 1x kontejner DE Baumax (léto 2011)
Young Lycidas 21/6/2012 (Austin kontejner, léto 2011) - spolu s Brunnera marcophylla ´Betty Bowring´
Trevor Griffiths 21/6/2012 (Skaličany, podzim 2011) - spolu s plazivým půdopokryvným

jedincem Geranium ´Rozanne´