Honza napsal:
Jitko, koukám na ten macatý šípek u Jude the Obscure, vypadá lahodně - necháváš ho dozrát?
A jak vůbec pokračuje tvé pokusničení, šlechtění?
Ahoj po delší době všem růžařům

no jo šípek tam je, pěkný, macatý

ale to ani tak nebyl záměr jako spíš lenost. v těch vedrech jsem ani neodstřihávala...no a teď když už tam jsou, tak je nechám, doufám, že stihnout dozrát. aspoň bude na pokusy

šlechtěním bych to nenazývala. I když letos jsem konečně zkoušela i záměrně přenášet pyl. Na cedulky jsem se nezmohla, ale mám na některých navázané provázky, jako že to byl záměr a pár šípků se zřejmě chytilo. Zkoušela jsem třeba i na Emilku, která je totální růžový propadák a jeden šípek už se na ní taky macatí. Jinak ono je při výsevu opravdu hodně velké procento všelijakých, neduživých, nezajímavých, nekvetoucích až podivných exemplářů. Některé "hezčí" jsem vybrala, zasadila do záhonu a opečovávám je. tak pár fotek posílám.
- to jsem si nejdřív myslela, že je barvou stejná jako Louiska, ale není.
tato má květ je podobný jako Paul Ricard (čajovka), ale vidím tam sedmičetný list jako třeba na Colette...takže jak poroste, se teprve uvidí. Ty tmavé okraje zřejmě zavinilo sucho.
JInak některé růže jsou dost podobné rodičům, tak mám třeba malou Mme Isaac Pereire - ovšem tu její úžasnou vůni postrádá. Takže zase nic nového pod sluncem....