Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: O růžích

O růžích 05. kvě 2016 20:09 #306637

• Iveta
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 933
Adj růže a voda. lEtos jsem nainstalovala zavlažovací hadice, koupené ebayem, , Gardena se neráčí do Česka dodávat zeleně a hnědé, pouze signální oranžové :evil:
Nechtéla jsem kapkovou závlahu, nedalo by to asi čerpadlo, které máme ve studni, tato hadice je perforovaná a tryská až do výšky 1,5, mám ji ale dírkama dolu, jde to na hlínu, tak jsem zvédavá, zda to růže ocení, zavlaží asi metr do šíře. Lidl podobné perforované hadice měl potom taky v nabídce...
image_2016-05-05-11.jpeg
Následující uživatel poděkoval: Jana V., HonzaPM, mišpule, Jikra, alenak

O růžích 05. kvě 2016 20:56 #306656

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Kájo díky, náhodou mi to pomohlo velmi ;) , ty druhé dvě růže mají listy jednak načervenalé a jednak užší. Gusta má oproti nim listy širší, některé takové skoro oválné, ten můj taky ;) .

O růžích 05. kvě 2016 21:01 #306659

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
IMG_7877.jpg

Nejvyvinutější poupě na Louise O. už ukazuje barvu.Honzo,ještě jednou díky,se slzou v oku vzpomínám na kaskadérskou jízdu na kole,s tou obrbednou :laugh:
Fanynko,řízky L.O.od tebe letos vyrazily raketově nové výhony od země a mají spoustu poupat.Už se nemůžu dočkat

Taky mě překvapily lístky na Gustovi,jak jsou dokulata.
Poslední úprava: 05. kvě 2016 21:02 od mišpule.
Následující uživatel poděkoval: Iveta, Genovesa

O růžích 06. kvě 2016 00:01 #306680

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Marto, mám příručku o sázení růží od Schultheise (nejstarší německá růžová školka).
Je skvělá. A oni tam uvádějí, že levandule se má sázet minimálně ! 60 cm od růže.

Mišpul, asi ti budu muset poslat opravdovou obr bednu. :laugh:
Následující uživatel poděkoval: mišpule, Marta

O růžích 06. kvě 2016 08:01 #306685

• Genovesa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1736
Šmarjá, proč mám pocit, že mi chybí něco zásadního, když mi nepřišla obrbedna s Louise Odier? :blink: Kam se tu kouknu, tam LO. No, můj muž by asi chtěl, abych to nechtěla vědět :laugh: .

O růžích 06. kvě 2016 08:05 #306688

• Genovesa
  • Platinum Boarder
S tou levandulí to je zajímavé. Já se snažím růže okolní výsadbou úplně blízko neotravovat. Ale strašně se mi líbí smíšené záhony, takže je to asi prostě na nich no. V nově založeném záhonu mám růže ve stínu magnolie a borovice černé, kousek dál bříza pendula youngii, no uvidíme. Max vykácím borovici :) .
Poslední úprava: 06. kvě 2016 08:05 od Genovesa.

O růžích 06. kvě 2016 08:20 #306690

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Spíš počítej s budoucím vykácením břízy :unsure: , borovice má kořeny spíš pod sebe, dá se pod ní porost ještě relativně udržet zálivkou. Bříza jede pod povrchem do stran a všechno vypije :whistle:

Mmch., byly jsme zjara ve Ctěnicích a jak tam mají podél potoka nasázené ty habry, tak letos mezi nimi a ukázkovými záhony kopali asi metr hluboký výkop, protože kořeny lezly do záhonu. Se musím příště zeptat, jestli tam dávali nějakou zábranu, nebo jen přesekali ty kořeny.

O růžích 06. kvě 2016 08:29 #306692

• Genovesa
  • Platinum Boarder
Jani, ona ta bříza je na něčem naroubovaná, je to ta převislá forma, plazila by se po zemi, netvoří kmen. Bohužel nevím na čem. Každopádně je to strašný nerost, mám ji tu min. 3 roky a je furt stejná.
Poslední úprava: 06. kvě 2016 08:29 od Genovesa.

O růžích 06. kvě 2016 08:42 #306696

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
tak jsem se s odhadem vzdálenosti levandule moc nesekla.i bez příručky .
jedna růže / B.Britten / má chlorozu na půlce keře . dnes ji zaliju železem . jinak jsou napučené hezky . i ta C.P.Margaret obráží .
Následující uživatel poděkoval: Marta

O růžích 06. kvě 2016 11:01 #306705

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Genoveso, měla by bejt naroubovaná asi na normální bříze ( kvůli afinitě), ale co já vim, třeba když se to naroubuje na něco jinýho, tak to tolik nedivočí ( spekuluju). Nebo stále ještě bloudí kořenama koldokola původního kontejnerového balu.
Následující uživatel poděkoval: Genovesa
Moderátoři: Eva L., Květa