Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: David Austin - Anglické růže 2014

David Austin - Anglické růže 2014 13. říj 2014 16:28 #292436

• Lukáš
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 11816
Young Lycidas jsem taky zvědavý ale ta barva je náramná , no mám pro ni připravený krásný místečko
Téma bylo zamčeno.

David Austin - Anglické růže 2014 13. říj 2014 18:11 #292437

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Rosemoor si udělala veget jako první ., sežloutly ji listy jak na bříze .. celý keř .. květy má překvapivě malé . sice hezky voní , ale nejsem z ní u vytržení.
Young Lycidas mám , ale na jaře jsem ho přesazovala . dělám to nerada - taky nějakou dobu stál.
až teď koncem léta trochu povyrostl . tak snad bude v pořádku .to samé Othelo ..

dscn3142younglycidas.jpg

Young Lycidas
Poslední úprava: 13. říj 2014 18:47 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Evka, Lukáš

David Austin - Anglické růže 2014 13. říj 2014 19:31 #292438

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Nějak mám pocit, že mám docela zaustinkováno a málo ostatních růží. Takže mám letos objednanou jen jednu austinku - Gertrudu J. Měla jsem jí loni objednanou na dvou místech a nakonec jsem nedostala ani jednu. Tu ještě musím mít. Výhledově bych ještě uvažovala o Harlow Carr, ale možná jí přebije Olivia ;) .

Jinak mám objednáno mnoho Kordesek a Tantauovek + nějaké další z "jiných stájí".
Téma bylo zamčeno.

David Austin - Anglické růže 2014 13. říj 2014 19:51 #292439

• Lukáš
  • Platinum Boarder
já mám už docela slušnou sbírku austinek , jsou moje oblíbené(tak jsem objednal ale i historické)
Téma bylo zamčeno.

David Austin - Anglické růže 2014 13. říj 2014 21:47 #292440

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Objednala jsem si letos z austinek Jubilee Celebration a Lichfield Angel. Jinak vesměs drobnokvětky.
S tím rozloučením se s některými je to ošidné. Některé jsou s podzimem takové, kulantně bych řekla ne zrovna v kondici, jinak natvrdo: olezlé ;) Chtěla jsem bý tvrdá a už podruhé vykřikovat, že vykopu Windflower a Winchester Catedral...No a teď jsem otevřela fotky a zrova Windflower je tam tak krásná, no ale krátce...
Rosemoor také měl velmi pěkné období, teď je skoro holý, ale ještě se snaží zakvést.
Z topek vypichuji i teď velmi zdravé a kvetoucí Teasing Georgia, The Pilgrim, Graham Thomas. Harlow Carr, sice už nekvete, ale má za sebou téměř kontinuální kvetení celé léto, zdravý. Gertuda hodně kvetla, ale má holé nohy, Crocus se statečně vzpamatovává z přesazení. MW kvetl krásně, ale teď přišel o listí.
A shop. Lad, ten skoro odešel sám. Nevzmátořil se z přesazení a konkurence v záhoně. Prostě se ztratil, možná ho najdu, až budu střihat odkvetlou džungli.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Eva L., Evka, Lukáš

David Austin - Anglické růže 2014 14. říj 2014 07:18 #292441

• Lukáš
  • Platinum Boarder
u mě ASL - čs až ted ale v tak pokročilém období jí tohle odpouštím ,stihla opakovat kvetení ,tak že já jsem s ní opět spokojený navíc má přes 2 metry
Téma bylo zamčeno.

David Austin - Anglické růže 2014 14. říj 2014 12:16 #292453

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Já jsem si z austinek objednala jen duplikáty J Clare,WS2000,Falstaff,Princes A of Kent a A Titchmarsch.Dlouho jsem váhala nad Molineux i objednala,ale nakonec zrušila.Na některých fotkách vypadá moc hezky,ale na některých má ty oranžové či měděné tóny a plošší květ,proto mám obavy jestli bych nebyla zklamaná?V nejhorším ji můžu objednat příští rok. ;)
Téma bylo zamčeno.

David Austin - Anglické růže 2014 15. říj 2014 13:04 #292466

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Kaja napsal:
Rosemoor si udělala veget jako první ., sežloutly ji listy jak na bříze .. celý keř .. květy má překvapivě malé . sice hezky voní , ale nejsem z ní u vytržení.
nj, nejsi sama :laugh:
On se vzhledově liší od jiných austinek, do mých přírodních ( kulantně pojmenované, že :laugh: ) záhonů krásně zapadá.

Lukáši - Young Lycidas máš objednán u p. Šípa ?

ad Molineux - jj, plošší květ. Já bych právě uvítala, kdyby měl více pomeranče a mosazi v květu, u mne spíše čisté sluníčko. Jinde jsem ho viděla probarvený více.
Ale zase - dal i letos 2 slušné vlny květů, to si na něm považuji.
( zvláště, když z těch mých víc jak 30 austinek cca polovina neopakovala vůbec, jiné měly druhou vlnu proti jiným létům slabou nebo oslabenou. Těch, na kterých se sucho nepodepsalo, bylo málo )
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, Evka

David Austin - Anglické růže 2014 15. říj 2014 14:43 #292469

• Lukáš
  • Platinum Boarder
jo jo mám od p. Šípa
Téma bylo zamčeno.

David Austin - Anglické růže 2014 15. říj 2014 15:38 #292472

• Lukáš
  • Platinum Boarder