Já to po jarním ostřihání růží i trvalek na záhoně planžetkovými hráběmi dost vyhrabu.
No a popel po celou zimu sypu na růže, pod růže a vůbec všude po záhoně. Tak snad to jako desinfekce stačí.
Letos jsem stříkala, ale naprosto nesystematicky (nevím kterou jsem stříkla) a hlavně mi nevyšly ty doporučené doby ošetření po prvním střiku. Prostě: až jsem si zase vzpomněla. A že by ČS byla extra masivní letos nějak nepozoruji. Některé jsou chyceny více, některé vůbec. Neřeším a netrápím se.
K MOulinex - patří letos mezi extrastálefurtkvetoucí. U mne si prostě nedala pausu jako obvykle, až ke konci srpna a teď je zase opoupatovaná. Jestli to stihne záleží na počasí. A barvu mám radši, když je právě do měděna až pomerančova. Mám ji vedle LEH tak proto.
Stejně tak teď krásně kvete (tedy v rámci podzimního kvetení) James Galway. A to jsem ho střihla po odkvětu na 30cm. Pofotím budu se snažit ho sem dát večer, protože dám srovnání i s prvním florem. Mám u něj dost výrazný rozdíl v barvě.
No a Crocus (Emanuel) rose, ta letos vyšla parádně. U mne 2.kvetení lepší snad než první. A i to vybarvení květů mám radši - stárne do capuccina.
Vlaďko, okraje záhonů stále přirývám a maskuji to za snadnější obsekávání sekacím traktůrkem, kterým zásadně nesekám já. A oboustranná spokojenost. Že už mám záhony tak o metr zase přirytý nikomu nevadí, hlavně že jsou okraje obsekané

.
Kájo, tak je spoj v jeden velikánský záhon. To by nešlo? Navaříš a napečeš a pozveš zeťáky a dcery a bude brigáda. Přeci Tě nenechají takhle trápit

. A ještě tam nasázíš ty přebytečný delphinia, co ti přerůstají jinde. Týjo, to by byla krása. A to pohodlí pro Tebe.
U Šípa jsem si letos v Angličankách ani neškrtla. Prostě mi to všechno mizelo pod rukama. Fakt. Stihla jsem pár historických.
Ten Emanuel se mi tam nahrál 2x a nevidím ho, abych ho smazala.