Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: TOP růže roku 2015

TOP růže roku 2015 11. pro 2015 18:45 #301932

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Gaard um Titzebierg , toť má krevní skupina. Jsem zvědavá na další vývoj a píšu si.

Miško, musím slovy, ne jen virtuálním poděkováním. Máš krásně zapojené záhony, perfektní kombinace. A ta opora pro LO, ta teda je!

Přiznám se, že já na dlouhé psaní a hodnocení teď nemám nějak volnou mozkovou kapacitu. Snad, až bude volněji. Teď v práci převánoční maraton.
Poslední úprava: 11. pro 2015 18:49 od Vlaďka.
Téma bylo zamčeno.

TOP růže roku 2015 05. led 2016 21:41 #302091

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Tak a můžem hodnotit :)

1. Top růže 2015

2. Top nákup podzim 2014/jaro 2015 (prvoročky)

3. Nováčci, kteří očekávání (zatím) nenaplnili - možno chápat jako výhrůžka

4. Zklamání roku - vypichujeme i ty, které třeba máme déle a ony furtnic...

5. Neurazí, nenadchne

6. Kandidáti na vyhazov aneb co půjde ven příště / Poslední šance

7. Top vůně

8. Top smraďoch

9. Růže, které si nejvíce vážím (z důvodu... např. bylo obtížné ji získat, čekání, shánění, vzpomínky a pod.)

10. Top očekávání aneb slibuju si od této…

11. Dlouhodobě Top - dobrá, vyrovnaná růže

12. Je skvělá ale... (nesmí být ve stínu, vpředu záhonku, solitérně, holé nohy...)

13. Top šípky

14. Top zdraví (pokud používáte chemii, kolikrát ročně)

15. Potížistka aneb kam s ní?

16. Rozloučení

17. Srážkové úhrny v průběhu roku 2015
Téma bylo zamčeno.

TOP růže roku 2015 05. led 2016 23:41 #302097

• mišpule
  • Platinum Boarder
1. Top růže 2015
Jednoznačně Anna Marie de Montravel a Burgundy Ice.Obě zdravé,furtkvetoucí,zelené i teď.Na A.M.de M.jsem tu pěla chválu celé to příšerné léto a B.I.,ač známá potížistka,měla trošku padlí až před Vánocemi a to jsem ostřihala s posledními poupaty.Ghislaine de Feligonde-vykulená jsem byla z růstové exploze,fakt jsem nečekala,co vyvede během sezóny.
10_2016-01-05.jpg

WP_20150811_08_11_49_Pro.jpg

2. Top nákup podzim 2014/jaro 2015 (prvoročky)
3. Nováčci, kteří očekávání (zatím) nenaplnili - možno chápat jako výhrůžka
tyhle dva body se mě letos netýkají

4. Zklamání roku - vypichujeme i ty, které třeba máme déle a ony furtnic...
St.Swithun,Wisley 2008,Mary Rose.Květy krásné,ale ty dvě první s nimi šetří,Mary R.kvetla slušně,jsou z jedné várky(podzim 2012),pořád jsou takové rachitidy,proutky tenoučké,Mary hned první sezonu odumřela půlka keře,ale i tak je z nich nejstatnější.

5. Neurazí, nenadchne
Všechny se mi líbí :)

6. Kandidáti na vyhazov aneb co půjde ven příště / Poslední šance
Vyhrožuju,ale maximálně půjdou k plotu,ty 3 výše uvedené+ Astrid Gräfin von Hardenberg,jestli se letos nepolepší s větvením.

7. Top vůně
Všechny historické-1.=Mrs J.Laing,pak Cybelle a Crown princess Margaret
8. Top smraďoch
Co to je?Voní mi i Pilgrim :P

9. Růže, které si nejvíce vážím (z důvodu... např. bylo obtížné ji získat, čekání, shánění, vzpomínky a pod.)
Anna Marie de Montravel-co já se na ni načekala!A drahoušek Pilgrim-díky němu jsem se zbláznila do růží a dostala se sem :woohoo:

10. Top očekávání aneb slibuju si od této…
Louise Odier-že poroste oblouk a vyplní a zakryje kout u býv.kurníku.A od všech podzimních nováčků-že předvedou aspoň pár květů-barevné ladění inspirované Květiným Vítacím.Illmenau a Haevenly Pink-že už to letos budou keřiska.Herkules-že se mu na novém místě,lehce přistíněném borovicí,bude víc líbit.

11. Dlouhodobě Top - dobrá, vyrovnaná růže
gallica Jana,Irene von Danemark,Crown princess Margaret,Pilgrim,Cybelle.

12. Je skvělá ale... (nesmí být ve stínu, vpředu záhonku, solitérně, holé nohy...)
nic mě nenapadá

13. Top šípky
Většinou ostřihám.Líbí se mi droboulinké na Medeo.

14. Top zdraví (pokud používáte chemii, kolikrát ročně)
Dost to lajdám,nejlíp jsou na tom-Eden R.,Cybelle,CPM,Burgundy Ice,Haevenly P.Ani u ostatních to není nijak hrozné,Jen Mrs. J. Laing mi dost trpí na padlí

15. Potížistka aneb kam s ní?
No kam?K plotu!Letos(začalo to loni) byla hodně mizerná,jindy krásná,Pastella.Nerost,zakrnělé květy,mravenčí komíny,vyloženě šla do kopru.Na podzim jsem ji vyryla a šla k plotu.Do společnosti aster a trav.Tak uvidíme.

16. Rozloučení
Většinou jen vyhrožuju.

17. Srážkové úhrny v průběhu roku 2015
Vždycky to párkrát zapíšu,pak zapomenu.Ale slíbila jsem si,že letos si na botník dám kalendář a tužku a poctivě,hned začerstva,budu zapisovat-čas+teplotu+srážky.

Letos to s počasím byla dost hrůza,tak se mi je ani nechce moc pomlouvat.Fotek(jsem zjistila) mám málo.Asi ani nebylo co fotit a bylo i málo času.Věřme,že příští sezóna bude lepší.
Na závěr pár náladovek :)
Eden Rose
62_2016-01-05.jpg

Bicentenaire de Guillot
84.jpg

Cybelle
63.jpg
Poslední úprava: 05. led 2016 23:46 od mišpule.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Eva L., Květa, Vlaďka, Kaja, sany, Kika, Milada, Lukáš, Láďa a tento uživatel má 5 dalších poděkování

TOP růže roku 2015 06. led 2016 07:56 #302099

• Miška
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 517
MIšpul, paráda, díky.

Udivuješ s Burgundy Ice. V historii na ní kvůli zdraví a holým nožkám nikdo nepěl chválu. A ty hned takhle! Ale já bych jí letos nevyčetla taky nic, kdybych ji (pardon je-jsou 2 sazenice u sebe) netrápila v květníku na plným slunci.

Anna Maria de Montravel - to jsem čekala, že ji sem dáš. Je :kiss: .

I tak si myslím, že je přes to mizerné léto na co vzpomínat, no ne?
Téma bylo zamčeno.

TOP růže roku 2015 06. led 2016 09:46 #302101

• mišpule
  • Platinum Boarder
Ano Miško,vzpomínám :P ,na to,jak po příjezdu z práce,schvácená vedrem jsem dala sprchu a zřítila se do křesílka na dvoře.Znechuceně přemýšlela,jestli přežiju přeplazit výheň dozadu do zahrady nebo si na ty rajčata radši nechat zajít chuť,že jsou stejně uvařená na keři.Na to,jak z krásných ranních poupat jsou po poledni slamněnky a z trávníku zrzavá pleš.Na to,že poprvé od r.1927 nám došla voda ve studni a z rudých růží jsou černé škvarky.Ale co,přežilo to všechno,budu doufat,že takovéhle extrémy snad letos nebudou.
Našla jsem fotku z mobilu,Burgundy Ice-9.8.2015,tak se nediv,že na ni pěju ódy

WP_20150809_19_31_03_Pro.jpg

Je celkem na průvanu,od garáže ke vratům je ulička mezi námi a sousedovic domem,možná to stálé proudění vzduchu jí dělá dobře,slunce má do poledne,pak až po 16.h
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, Miška, Lukáš, AlenaC, Jikra, alenak

TOP růže roku 2015 06. led 2016 16:21 #302105

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Pokusím se o zhodnocení, ale asi nedodržím předepsanou osnovu - omlouvám se, nějak se mi nedostává potřebná energie. Nehledě na to, že posoudit cca 300 kultivarů a zařadit je do patřičných šuplíků je docela fuška. :blink:
Jen těch "topek" je docela dost. Několikaletou selekcí jsem se dopracovala k situaci, kdy převažují růže zdravé, dobře rostoucí, uspokojivě kvetoucí. Na jednu stranu to je fajn, nevrbí se mnoho problémů, ale na druhé straně mám už kritický nedostatek místa pro novinky, protože už skoro není co vyhodit.

Top 2015 ( jsou tří - víceleté, bezproblémové a samozřejmě krásné) :

John Clare, Marie-Louise Velge, Sophy´s Rose, Sweet Cover, Julia Child, Leonardo da Vinci, Angela, Astrid Lindgren, Crocus Rose, Teasing Georgia, Lea Renaissance, Blue Eden, Baronesse, Distant Drums, Susan Daniel, Flirt 2011, Alden Biesen, Sweet Blondie, Johann Wolfgang v. Goethe, Gospel, Ascot, Heimatmelodie.

Alden Biesen
AldenBiesen2.jpg

Blue Eden
BlueEden2.jpg

Crocus Rose
CrocusRose1.jpg

Marie-Louise Velge
MarieLouiseVelge.jpg

Susan Daniel
SusanDaniel2.jpg

Sweet Blondie
SweetBlondie.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Květa, hespa1, Vlaďka, Kaja, sany, mišpule, Kika, Milada, Lukáš a tento uživatel má 7 dalších poděkování

TOP růže roku 2015 06. led 2016 16:51 #302107

• Eva L.
  • Moderator
Čekatelky na titul TOP ( mladší a novinky), jeví se nadějně, už teď z nich mám radost:

Arabia, Eifelzauber,Cherry Girl, Goldelse, Mary Pope, Artemis, Sonnenwelt, Indiane, Souvenir de Baden Baden, Charleston, Easy Does It, Melusina, Peace and Love, Pretty Girl, Excellenz von Schubert, Rosenfaszination, Odyssey, Sommerwind.

Arabia
Arabia_2016-01-06.jpg

Artemis
Artemis2.jpg

Eifelzauber
Eifelzauber_2016-01-06.jpg

Excellenz von Schubert
Excellenzv.Schubert2.jpg

Charleston
Charleston4.jpg

Rosenfaszination
Rosenfaszination6.jpg

Odyssey
Odyssey1.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Květa, hespa1, Vlaďka, Kaja, sany, mišpule, Miška, Kika, Lukáš, Láďa a tento uživatel má 7 dalších poděkování

TOP růže roku 2015 06. led 2016 17:02 #302108

• Eva L.
  • Moderator
Jak už jsem psala - mnoho nových růží si už nemůžu dovolit a vyhazovat některé stávající se mi zatím nechce. Takže v létě mě překvapí (nebo taky ne)tyto letošní novinky :
Roseromantic, Wollerton Old Hall, Royal Jubilee, Susan Williams Elis, Marie Louisa Drevon, Country Girl.

Tak to by bylo vše, na víc se nezmůžu. :blush:
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: hespa1, Vlaďka, Kaja, mišpule, Miška, Láďa, AlenaC, Jikra, alenak

TOP růže roku 2015 06. led 2016 17:25 #302109

• mišpule
  • Platinum Boarder
Evi,při 300 růžích klobouk dolů.Budu muset vytvořit tabulku,při mých 50+ začínám ztrácet přehled.Např.jsem zapomněla pomluvit Vichy a M.Figaro,z těch jsem zatím nenadšená,ale omlouvám je počasím,uvidíme tuto sezónu.
Těším se na letošek,už přemílám,jak kterou ostřihat,jak a kdy postříkat,jak s hnojením.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L.

TOP růže roku 2015 06. led 2016 18:14 #302110

• Eva L.
  • Moderator
Ještě bych se měla zmínit o voňavkách. Je jich relativně dost, ale tyto tři si užívám nejčastěji :

Big Purple
BigPurple.jpg

Gertrude Jekyll
GertrudeJekyll3.jpg

Alexandra Renaissance
AlexandraRenaissance5.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., hespa1, Kaja, varouch, sany, mišpule, Kika, Lukáš, Láďa, AlenaC a tento uživatel má 5 dalších poděkování
Moderátoři: Eva L., Květa