1. Top růže 2015
Jednoznačně Anna Marie de Montravel a Burgundy Ice.Obě zdravé,furtkvetoucí,zelené i teď.Na A.M.de M.jsem tu pěla chválu celé to příšerné léto a B.I.,ač známá potížistka,měla trošku padlí až před Vánocemi a to jsem ostřihala s posledními poupaty.Ghislaine de Feligonde-vykulená jsem byla z růstové exploze,fakt jsem nečekala,co vyvede během sezóny.
2. Top nákup podzim 2014/jaro 2015 (prvoročky)
3. Nováčci, kteří očekávání (zatím) nenaplnili - možno chápat jako výhrůžka
tyhle dva body se mě letos netýkají
4. Zklamání roku - vypichujeme i ty, které třeba máme déle a ony furtnic...
St.Swithun,Wisley 2008,Mary Rose.Květy krásné,ale ty dvě první s nimi šetří,Mary R.kvetla slušně,jsou z jedné várky(podzim 2012),pořád jsou takové rachitidy,proutky tenoučké,Mary hned první sezonu odumřela půlka keře,ale i tak je z nich nejstatnější.
5. Neurazí, nenadchne
Všechny se mi líbí
6. Kandidáti na vyhazov aneb co půjde ven příště / Poslední šance
Vyhrožuju,ale maximálně půjdou k plotu,ty 3 výše uvedené+ Astrid Gräfin von Hardenberg,jestli se letos nepolepší s větvením.
7. Top vůně
Všechny historické-1.=Mrs J.Laing,pak Cybelle a Crown princess Margaret
8. Top smraďoch
Co to je?Voní mi i Pilgrim
9. Růže, které si nejvíce vážím (z důvodu... např. bylo obtížné ji získat, čekání, shánění, vzpomínky a pod.)
Anna Marie de Montravel-co já se na ni načekala!A drahoušek Pilgrim-díky němu jsem se zbláznila do růží a dostala se sem
10. Top očekávání aneb slibuju si od této…
Louise Odier-že poroste oblouk a vyplní a zakryje kout u býv.kurníku.A od všech podzimních nováčků-že předvedou aspoň pár květů-barevné ladění inspirované Květiným Vítacím.Illmenau a Haevenly Pink-že už to letos budou keřiska.Herkules-že se mu na novém místě,lehce přistíněném borovicí,bude víc líbit.
11. Dlouhodobě Top - dobrá, vyrovnaná růže
gallica Jana,Irene von Danemark,Crown princess Margaret,Pilgrim,Cybelle.
12. Je skvělá ale... (nesmí být ve stínu, vpředu záhonku, solitérně, holé nohy...)
nic mě nenapadá
13. Top šípky
Většinou ostřihám.Líbí se mi droboulinké na Medeo.
14. Top zdraví (pokud používáte chemii, kolikrát ročně)
Dost to lajdám,nejlíp jsou na tom-Eden R.,Cybelle,CPM,Burgundy Ice,Haevenly P.Ani u ostatních to není nijak hrozné,Jen Mrs. J. Laing mi dost trpí na padlí
15. Potížistka aneb kam s ní?
No kam?K plotu!Letos(začalo to loni) byla hodně mizerná,jindy krásná,Pastella.Nerost,zakrnělé květy,mravenčí komíny,vyloženě šla do kopru.Na podzim jsem ji vyryla a šla k plotu.Do společnosti aster a trav.Tak uvidíme.
16. Rozloučení
Většinou jen vyhrožuju.
17. Srážkové úhrny v průběhu roku 2015
Vždycky to párkrát zapíšu,pak zapomenu.Ale slíbila jsem si,že letos si na botník dám kalendář a tužku a poctivě,hned začerstva,budu zapisovat-čas+teplotu+srážky.
Letos to s počasím byla dost hrůza,tak se mi je ani nechce moc pomlouvat.Fotek(jsem zjistila) mám málo.Asi ani nebylo co fotit a bylo i málo času.Věřme,že příští sezóna bude lepší.
Na závěr pár náladovek

Eden Rose
Bicentenaire de Guillot
Cybelle