Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: TOP růže roku 2015

TOP růže roku 2015 13. led 2016 23:25 #302255

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
9. Top očekávání aneb slibuji si od této..
Od novych Domaine de Charance, Blue Eden a M.L.Drevon si slibuju, ze budou stejne mnam jako u EvyL a Kvety

10. Je skvělá ale
Let´s Celebrate, skvari se velmi

DSCN9464.jpg

tady jeste vyborna, spolu s Fedrou, v srpnu uz nee

DSCN0041.jpg

Elbflorenz,rychle vadne, chtela by chladnejsi klima, si myslim

[attachment:3]DSCN9801.JPG[/attachment

11. Top šípky
U nas nedozravaji

12. Top zdraví
Vcelku to slo, CS nastoupila u nekterych dost pozde, snad az koncem rijna, nevim, horsi to bylo s bidakem kvetopasem zacatkem sezony.Postrikla jsem jednou v dubnu fungicidem jen ty, o kterych vim, ze jsou nachylny na CS.Treba Ascot, ale stejne to nezabralo, uz se na chemii vykaslu, basta.

13. Potížistka aneb kam s ní?
Stejne jako Vladka, presouvala jsem Rotes Meer ze slunce do temer stinu, skvarila se desne, stejne tak
Declic, ten uz je na miste tretim, snad tam uz nebude vypadat jako strasak

DSCN9905.jpg

Veronique B, tak na tu nesmi prset ani mrholit, musi mit nekolik dnu privetive slunecno, jinak poupata a kvety zhnednou a zahnivaji, ale nakonec dam peknou
DSCN9653.jpg

14. Rozloučení (tuto růži už nepěstuji)
Salet, koncem cervna pokazdy obalena rzi, nechutny a navic kvety se v deti lepi (ale to bych odpustila, masivni rez ne)

15. Top smraďoch
Nemam, bala jsem se koupit Boscobel, kvuli avizovane nevuni myrhy, ale jsem mile prekvapena, Boscobel voni prijemne, zvlastne, rozhodne to neni "vune", ktera me malem sklatila na poli u Dresly, kdyz jsem se priblizila k Wollerton Old Hall

Tak to by bylo, onehdy pred spanim, jsem se misto ovci snazila v duchu spocitat ruze, presne to neslo udelat, neco kolem 120ti.Budu se snazit pocet rozsirit.Jak rika Dresla - k cemu travnik v zahrade.Ale vysvetlete to osttnim v domacnosti, ze.
Přílohy:
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Eva L., Květa, hespa1, Vlaďka, mišpule, Miška, Kika, Lukáš, Iveta a tento uživatel má 5 dalších poděkování

TOP růže roku 2015 14. led 2016 08:23 #302258

• Miška
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 517
Jé, vy jste se rozjeli. To je jak opožděný Ježíšek :silly: .

Vlaďko: nádherné fotky - jako takové a hlavně zahrady :kiss: . Takovou bych si ráda prohlédla, neplánuješ DOD ;) ?

Udivuješ krásným narostlým keřem Jubilee Celebration. Můj 2letý zůstává stále na 20cm. Kvetl sice celkem pěkně, ale co je to platný, když není téměř vidět. Je z dodávky od Aronie a všechny jsou takové. Snad se vzchopí.
Jsem se chtěla zeptat na La Feuillerie, jak Ti roste? Zajdu s ní do Lensovek, ano?

A děkuji za Tvojí pochvalu k mým záhonům. Stále je co předělávat, dodělávat, ale to je snad to nejkrásnější, když je CO!

Evai, Illmenau a Cardinal Hume jsou nádherné. Nepálily se?

A nepotěšila jsi s hodnocením Lady Salisbury a England´s rose. Obě mám v části záhonu, kde je potřebuju mít víc než narostlé a mám takový pocit, že to bude to samé, jak píšeš.
A píšu si Lichfield Angel.
Téma bylo zamčeno.

TOP růže roku 2015 14. led 2016 09:43 #302260

• sarrka3
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 57
Miško, já mám England rose 2 rokem a nemůžu si na ní stěžovat, kvetla skoro pořád. Vysoká byla zatím tak 60 - 70 cm, ale v místě kde je, není půda nic moc samé kamení, paradoxně tam jdou růže docela dobře. A pěkně větví, na jaře teda dost stříhám a víceméně hned pod rozkvetlou palicí vyhání další výhony s poupatama. :-)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jarka

TOP růže roku 2015 14. led 2016 10:35 #302261

• Genovesa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1736
Cardinal Hume mě taky zajímá. Nááádherná. Jak velké jsou květy? V lottum ji mají... :woohoo:
Téma bylo zamčeno.

TOP růže roku 2015 14. led 2016 16:18 #302265

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Miško, Jubil Celebr. a L. Angel, jsou z Proplantu, tedystejný zdroj. Ale aby nedošlo k mystifikaci, jsou tam 3 a 2 kusy. K fotce jsem již doplnila.
Díky za chválu, potěší, ale fotky jsou milosrdné :blush: , stále je co zlepšovat.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Miška

TOP růže roku 2015 14. led 2016 20:56 #302270

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
Misko, Illmenau i Card.Hume jsou odolny vuci horku-Tzv. drzaci.Obe ruze maji neskutecnou trvanlivost kvetu, Illmenau mozna jeste vetsi.C.Huma dam do Harkness r.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Miška

TOP růže roku 2015 16. led 2016 10:37 #302349

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
tak já se trochu pokusím o to hodnocení
1-top růže - především Pomponella , Angela , Leonardo da Vinci , Artemis , Sweet Blondie ,Prix P.J Redouté - je jich ještě mnohem víc .

2-top nákup - moc už nekupuju - mám plno
3--
4 .zklamání roku - celkem bez
5- nenadchne-
6 kandidát na vyhazov - nevyhazuji nic
7 - top vůně .v poslední době krom historek mi moc hezky voněla angl. Crocus Rose .
8 - top smrad - nemám
9. růže , které si nejvíc vážím - asi Artemis . Manuel Canovas - no je jich více. třeba i ramblery
10.-jsem zvědava . kdy se mi pořádně ukáže Louise Odier
11-mám už růže dost roků , takže by měly být usazené
12-úplně ve stínu růže nemám a holé nohy- ani ne .
13- šípky - letos jsem nechala dost - stříhala jsem je před vánocema a drobné na pergole jsou tam dodnes . velké šípky měla Westerland a třeba Giardina .
14 - stříkám všechny růže asi 2x za sezonu -na skvrnitost a na škůdce .

DSCN5970_2016-01-16.jpg

DSCN1842.jpg

Angela
Poslední úprava: 16. led 2016 10:54 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Eva L., Květa, sany, mišpule, Kika, Lukáš, Iveta, Jarka, Marijka a tento uživatel má 3 dalších poděkování

TOP růže roku 2015 16. led 2016 19:09 #302405

• Jikra
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2913
Kájo, chválím Angelu, moc pěkná, jak dlouho vydrží ve váze? J.
Téma bylo zamčeno.

TOP růže roku 2015 16. led 2016 19:17 #302407

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Jirko , nevím jestli jsem ji měla ve váze . možná ted´ před zimou a to se nedá počítat .byly už to jen nakvetlé poupata .ale je skvělá , každému ji doporučuji .letos zkusím dát do kytice s Pomponellou . kvůli barvě .. jsem na to zvědavá .
Poslední úprava: 16. led 2016 19:21 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Lukáš, Jikra

TOP růže roku 2015 20. led 2016 16:34 #302559

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Malý dodatek k TOP 2015.
Zjišťuji, že při výběru těch nej... jsem podvědomě zaměřená většinou na ty efektní, vznosné, velkokvěté krásky. Z přehledu unikly ( až na několik výjímek) nízké drobnokvětky, neméně krásné. V minulých letech jsem jich měla víc, ale některé neobstály, byly příliš náchylné na čer. skvrnitost. Takže zůstaly jen ty zdravé a vytrvale kvetoucí. Hodí se výborně na lemy, nebo jako podsadba k vyšším keřovým růžím.
Dolomiti
Dolomiti4.jpg

Escimo
Escimo_2016-01-20.jpg

Lupo
Lupo_2016-01-20.jpg

Innocencia
Innocencia3.jpg

Maxi Vita
MaxiVita2.jpg

Paris 2000
Paris20002.jpg

Sweet Cover
SweetCover.jpg

Little White Pet
LittleWhitePet.jpg
Poslední úprava: 20. led 2016 16:36 od Eva L..
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., hespa1, varouch, helena, sany, mišpule, Jarka, Marijka, Jikra, alenak a tento uživatel má 1 dalších poděkování
Moderátoři: Eva L., Květa