Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: David Austin - Anglické růže VII

David Austin - Anglické růže VII 17. bře 2016 07:58 #304454

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Láďo, když srovnám jmenované růže s ohledem na četnost a bohatost kvetení, které upřednostňuješ, tak jednoznačně vítězí Mary Rose. Dokládám na fotce.
Sophy´s Rose a Darcey Bussell už tak horlivé nejsou, nicméně také kvetou nepřetržitě celé léto bez výraznější pauzy mezi 1. a 2. kvetením.
Se zdravím jsou na tom všechny tři dobře, tedy bez náchylnosti k č.s. Musím ale dodat, že dostávají 2x během léta dávku fungicidu.
S novějšími odrůdami nemůžu srovnávat, protože je nemám. Teda přesněji - nemám přibližně stejně staré, aby byly srovnatelné. Boscobel je dvouletá a Wollerton Old Hall a Royal Jubilee uvidím kvést letos poprvé.
Samozřejmě, že to, co tady píšu, se týká mých zkušeností s mými růžemi na mojí zahradě. :cheer: Z jiného zdroje se třeba dozvíš odlišné postřehy.
Ještě dodatek - Yves Piaget bych nedoporučovala. Nemám pozitivní zkušenosti. Špatně roste a málo kvete, navíc je málo mrazuodolný (7. z.).

Mary Rose
MaryRose.jpg

Darcey Bussell
DarceyBussell.jpg

Sophy´s Rose
SophysRose.jpg
Poslední úprava: 17. bře 2016 08:01 od Eva L..
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Evka, Láďa, Jarka, Jikra, Ajka, alenak, JUDY

David Austin - Anglické růže VII 17. bře 2016 10:13 #304457

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Mary Rose je i u mně hezká - ale je raná . kvete dříve než ostatní . i to je třeba zvážit , pokud chceš skupinku .. Darcey mám dost zastrčený ,taky se s kvetením nepřetrhne .Sophy's Rose nemám . ještě zmíním L.D Braithwaitte -ta má nádherné květy , ale moje je strašné pometlo. i když ji mám dost dlouho , každý rok na jaře ji musím odebrat výhony , které ji potom chybí a je to mrzáček .Bud´ jsou suché nebo černé . takže z ní moc nezůstane .možná je nasazena na nevhodném místě .taky řízky, co jsem píchla vedle se třeba ujmou , ale nějak nerostou .

DSCN0912.jpg

tady je Mary Rose v pozadí u L.D. Braithwaitte . barevně hezky ladí - taky se potkají v květu . no možná by se líp dařila u tebe . já tu mám děsnou půdu a ty první angl . jsem sadila všelijak . L.D.B byla jedna z prvních . pak už jsem kupovala půdu pro růže v pytlích .
no a co Crocus Rose?? ta je dobrá , hezká , zdravá
Poslední úprava: 17. bře 2016 12:27 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., sany, Evka, Láďa, Jikra, Ajka, alenak, JUDY

David Austin - Anglické růže VII 17. bře 2016 17:32 #304461

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Láďo,a Munstead Wood se ti nelíbí?
Téma bylo zamčeno.

David Austin - Anglické růže VII 17. bře 2016 20:19 #304477

• Láďa
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 597
Děkuji všem za zkušenosti a krásné fotky. Nakonec jsem se přece rozhodl pro austinky (Evo díky, ušetřil jsem za neuspěšný pokus s Yves Piaget). Záhon do hloubky zrygoluju, alespoň zlepším půdu a pak zkusím zasadit Mary Rose a L D Braithwaite (neodolal jsem, Kájo je fakt nádherný). Crocus rose se mně barevně nehodí, chtěl jsem odstíny červené a růžové. Evko M. Wood sice předchází pověst fantastické vůně, ale tato růže se mně zdá příliš tmavá, nevýrazná.
Téma bylo zamčeno.

David Austin - Anglické růže VII 17. bře 2016 20:32 #304482

• Lukáš
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 11815
P6100040.jpg

P6110034_2016-03-17.jpg

Sophys rose -velice krásná celkem zdravá růže , dělá pěkný menší keřík
Poslední úprava: 17. bře 2016 20:32 od Lukáš.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: sany, Evka, Láďa, Jikra, JUDY

David Austin - Anglické růže VII 17. bře 2016 20:35 #304483

• Lukáš
  • Platinum Boarder
P6080011_2016-03-17.jpg

P6100097.jpg

Darcey Bussell - to je nádherná , bohatě kvetoucí růže , nepatrně je náchylnější na čs , kvete až do zámrazu
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: sany, Evka, Láďa, Jarka, Jikra, JUDY

David Austin - Anglické růže VII 17. bře 2016 20:38 #304484

• Lukáš
  • Platinum Boarder
P6040025_2016-03-17.jpg

P6070069-002_2016-03-17.jpg

P6070081_2016-03-17.jpg

P8070149.jpg

Mary Rose , opravdu kvete časně , má kouzelnou vůni , sem tam lístek s čs. ale nic hrozného
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, sany, mišpule, Evka, Láďa, Jarka, Jikra, Ajka, alenak, JUDY

David Austin - Anglické růže VII 18. bře 2016 09:36 #304511

• Lukáš
  • Platinum Boarder
Jinak ještě dodám ze austinky potřebují větší péči
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: sany

David Austin - Anglické růže VII 18. bře 2016 12:49 #304517

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Láďo, nestačí do hloubky zrýt, ale komplet všechno vyndat. Já se pivoňku snažila několik let bezúspěšně zrušit, nakonec jsem uznala porážku a roste dál na svém místě :P . Kamarádka takhle usoudila, že se jí na místě pivoňky bude líbit azalka a dlouho bojovala. Myslím, že to nakonec musela vyherbicidovat.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Láďa

David Austin - Anglické růže VII 26. bře 2016 11:05 #304785

• ibiska
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 1248
Zdravím všechny fandy Austinek. Jsem naprostý začátečník. V loňském roce jsem založila záhon, kde by měly hrát prim DA růže - naprosto mě nadchly. V loňském roce pořízena Queen Anne a je úžasná. Ale mám dotaz. V letošním bych chtěla na jihovýchodně orientovanou zeď namontovat treláž a vysadit u ní růži. Problém ale je, že treláž by byla u cesty, tj. růže by neměla moc trčet do prostoru a pokud možno, měla by mít minimum ostnů... jsem náročná. Je vůbec růže, která by se na toto místo hodila? Poradíte? Nemusí to být DA, ale tu bych nejraději.
Uvažovala jsem nad James Galway nebo mi někdo doporučil Tranquillity.

Přikládám foto mojí první Queen Anne z loňského roku.
Queen_Anne2015.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Kaja, Lukáš, Jikra, Ajka, alenak, JUDY
Moderátoři: Eva L., Květa