Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Choroby a škůdci růží II

Choroby a škůdci růží II 18. čen 2016 00:06 #309853

• Baránková
  • Junior Boarder
  • mám ráda anglické a staré růže
  • Obdržená poděkování 80
Jak nějaký najdu vyfotím
ovečka

Choroby a škůdci růží II 26. čen 2016 22:13 #310504

• Genovesa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1736
U svých nováčků Cardinal Hume a Astrid Lindgren pozoruju pomalý vývoj ČS. Stříkala jsem polyversem, LdV je zatím bez poskvrnky. Mám ty nováčky radši vzít chemií? Jak byste postupovali vy? Díky.

Choroby a škůdci růží II 27. čen 2016 06:59 #310510

• zeuwicka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 472
Geno stříkla bych je, taky se na to dnes večer chystám, pokud počasí dovolí.. U herzogin chr. mám holé nohy, nějak mi to uniklo a listů má už jen pár na vrcholcích .. Letos to u mě bez chemie nepůjde, ať chci či nechcí, stříkat budu ;) včera jsem našla v zadní části zahrady padlí na crocus rose, no málem mě piclo.. Minulý postřík krásně zabral, zahrada čistá a po 14 dnech mám padlí zpět :angry:
Následující uživatel poděkoval: Genovesa

Choroby a škůdci růží II 27. čen 2016 08:42 #310513

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Taky mám na Crocus rose padlí, což mě tedy dost překvapuje, protože
- nikdy jsem ho na ní neviděla a je zasazená 4. sezonu na stejném místě
- letos výjimečně tenhle záhon dostává vodu navíc
- na jiných růžích ( s výjimkou kontejnerovek) padlí prakticky není

Chystám se na 2. postřik polyversem, protože a některých růžích se začla objevovat ČS. Dithane mám v zásobě, kdyby bylo nejhůř.
Následující uživatel poděkoval: Genovesa

Choroby a škůdci růží II 27. čen 2016 14:26 #310541

• Genovesa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1736
Tak mám určitě ještě minimálně den na rozmyšlenou. U nás je škaredě zataženo, fouká. Mohlo by popršet, dvě noci po sobě lítaly hromy a blesky a nic z toho, doslova jen pár kapek. Takže dnes si ostřik nelajznu. Zvažuju, že to zkusím ještě tím polyversem, protože zpomalilo vývoj padlí na angreštu. Taky LdV měl loni ČS brzy, už někdy touto dobou. Letos je zatím úplně zdravý. Jsem zvědavá, co bude dál. Je teda fakt, že na podzim jsem růže stříkla kuprikolem včetně země, listí jsem vybrala co to šlo. Na jaře jsem stříkla Syllitem. Oboje zbylo po postřiku broskvoní, tak co už s tím, že jo.
Austinky včetně Crocus mám zatím zdravé, ale LdV byl první dva roky taky OK. ČS se na něm objevila až potom.
Padlí tu na růžích nevídám, ČS a rez hojně. Asi záleží i na půdních podmínkách a množství srážek v lokalitě.
Poslední úprava: 27. čen 2016 14:28 od Genovesa.

Choroby a škůdci růží II 19. čec 2016 09:09 #311713

• zeuwicka
  • Platinum Boarder
Prosím o pomoc, nevím co je za problém.. Postupně odchází..je z podzimu, nováček..
image_2016-07-19.jpeg

image_2016-07-19-2.jpeg

Choroby a škůdci růží II 19. čec 2016 19:02 #311721

• Marta
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 211
Zeuwi, takto mi odišla trojmesačná Jasmína. Ale stihla som z nej zastrčiť taký mierne podvyživený odrezok. Viem, že sa nemusí chytiť, ale nádej predsa odchádza posledná.
Naozaj neviem, čo sa jej stalo - teda tej mojej - ale verím, že múdrejší a skúsenejší ti poradia. Tiež budem striehnuť na ich rady. Nikdy nevieš, čo sa zas udeje!

Choroby a škůdci růží II 19. čec 2016 21:43 #311725

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Vidím to prvně v životě, takže nevím, ale snažím se hledat, tohle je docela hezký odkaz : www.google.cz/search?q=leaf+chlorosis&cl...rc=omWPzq62Xenf9M%3A
: www.haifa-group.com/knowledge_center/cro...rus/plant_nutrition/
: www.jsw.org.au/elearning/hortIII/Provide...ine/leaf_yellow2.htm

vypadá to jako problém s výživou, vypadá to jako problém se zásobením dusíkem nebo jako zasolení substrátu, případně moc vysoké nebo nízké PH ( následné problémy s výživou) takže zapátrej v paměti, co jsi přidávala do výsadbové jámy zrovna k téhle růži a jiným ne :huh: . Pokud není problém v substrátu, tak to bude suchem nebo mokrem ( následně problémy s výživou...)

Choroby a škůdci růží II 19. čec 2016 22:20 #311734

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2219
Je toto ta korová spála? Jeden výhon uprostřed je černý celý, další (na fotce nahoře) černá od odstřiženého výhonku. Co to je a co s tím?

IMG_9750.jpg

Choroby a škůdci růží II 19. čec 2016 22:25 #311737

• zeuwicka
  • Platinum Boarder
Marto, Jano moc díky, hledala jsem v knihách, na netu, našla jsem také že nějaký problém s výživou ale když člověk něco takového vidí prvně, těžko se trefí.. Pravdou je, že tyto růže měli jen zem, co byla v tomto záhonu.. Rostla tam tráva, zrytý v létě a na podzim růže.. Na pár z nich bych řekla, že mám chlorozu.. Ale jinak se záhon tváří v pohodě.. Ještě jsem se dočetla o nějaké virové chloroze no budu pátrat dál...
Hned vedle zasázená comtesse

image_2016-07-19-3.jpeg

Celkový záhon ale nevypadá zle..úplně vzadu na levo za tou červenou lili je abraham..

image_2016-07-19-4.jpeg
Moderátoři: Eva L., Květa