Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: David Austin - Anglické růže VIII

David Austin - Anglické růže VIII 15. úno 2018 20:15 #321797

• LucieT
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 907
rok.zaruka napsal:
všechny tři mám,sice každou jinde.....ale šli by k sobě barevně...byla by to sladká smetanová kombinace:-)
Děkuji moc. Nebyla jsem si jistá, jestli by k sobě ladily. Tak snad to bude pěkná jemná romantická kombinace. :)

David Austin - Anglické růže VIII 21. úno 2018 09:09 #321821

• Anonym
Mám dotaz na místní znalce :blush:
Potřebuju "hradbu" z růží k plotu u cesty. Bujně rostoucí zdravé růže, které udělají časem zapojený porost. Zdravé, ideálně s buclatými květy, které udělají aspoň 1,5 m. Líbí se mi Shakespeare, Crocus, CPM, Falstaf.. Některé jsem viděla jen na fotkách, nemám zkušenosti.

David Austin - Anglické růže VIII 21. úno 2018 16:19 #321823

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
no , nevím , ale angličanky bych tam asi nedávala . když tak jen jeden druh . jsou různé vitality. nebo tam dát raději historické .z těch jsem na fotkách od Mirka Navrátila viděla řadu .
www.davidaustinroses.co.uk/harlow-carr-h...-collection-10-roses
Poslední úprava: 21. úno 2018 16:22 od Kaja.

David Austin - Anglické růže VIII 21. úno 2018 18:50 #321825

• Anonym
Jednodruhový je jedna z variant, dokonce jsem uvažovala i o Angele, ale není to zrovna můj šálek čaje. Ani barevně. Historické už jsou u jiného plotu.

David Austin - Anglické růže VIII 21. úno 2018 19:12 #321827

• Viki
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 273
A co Pomponella?

David Austin - Anglické růže VIII 21. úno 2018 19:16 #321828

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
tak za prvé jsme v angličankách - no a když už -- Angela je rozložitý keř a Pomponela je velká růže - asi fakt nejlepší řešení stejné sazenice angličanek .. třeba zrovna té Harlow Carr nebo www.davidaustinroses.co.uk/wild-edric Wild Edric nebo www.davidaustinroses.co.uk/hyde-hall-hed...-collection-10-roses hyde Hall - deset růží -- no ale pokud z Anglie - žadná láce!!
Poslední úprava: 21. úno 2018 19:25 od Kaja.

David Austin - Anglické růže VIII 21. úno 2018 23:15 #321830

• Anonym
Jedná se o venkovskou zahradu. Ovocný sad, kamenná rovnaná zídka, na kterou sto let nikdo nesáhnul. Jedna růže by byla jistě efektní, ale když to vyjednotí hryzec, tak to kouzlo trochu ztrácí. Navíc mi tam zasahuje kdoulovec a dva stromky.
Prostě bych jen chtěla pět podobně bujně rostoucích růží, něco sadím víckrát. Radu od někoho, kdo je pár let pěstuje.

David Austin - Anglické růže VIII 22. úno 2018 08:27 #321833

• Kika
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1395
Ja jich nemam moc a dlouho, ale vybornou zkusenost mam s Crocus rose. CPM je taky dobra, i kdyz tu ja mam jako pnouci, ne kerovou. A krasna je i Lady Emma Hamilton, ale tu mam jeste malou a nevim, jaky habitus bude mit dospelejsi. Tyhle tri by asi k sobe sly barevne (alepon ja je tak mam a libi se mi to)
Ale taky jde o to, jakou mas barevnou predstavu, pokud maji byt vedle sebe. Jestli maji byt spis do ruzova, nebo oranzova. Do uplneho mixu barev bych asi nesla.

P.S. vim, ze jsme v anglicankach, omlouvam se, ale aby to nezapadlo, pokud bys uvazovala o jednodruhovych, tak co treba Leonardo da Vinci?
Poslední úprava: 22. úno 2018 08:30 od Kika.

David Austin - Anglické růže VIII 22. úno 2018 10:05 #321834

• quendery
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3699
Tak jsem nakoukla....mně by se osobně k té kamenné zídce líbilo prostřídat buclaté růže s drobnokvětkami, takovými co udělají pěknou palici květů, vzájemně k sobě ladí barvou a možná bych přemýšlela i o nějaké vhodné doplňkové trvalce mezi nimi......škoda, že jsi nedala fotku......ale když venkovská zahrada, sad a ještě kamenná zídka......tak bych to asi pojala trochu babičkovsky ;) Omlouvám se, jsme v austinkách, ale nějak mi nenapadlo, kam to šoupnout.... :blush:
Poslední úprava: 22. úno 2018 10:05 od quendery.
Následující uživatel poděkoval: Eva L.

David Austin - Anglické růže VIII 22. úno 2018 16:07 #321836

• Anonym
Asi se špatně vyjadřuju. Mně jde právě o ten habitus. V katalogu je u poloviny růží 1,2 m x 0,9 m. Ale jestli se jedná o keřík, nebo ohnuté dlouhé pruty, to nenapíšou. Ani z fotek nejde poznat, o kolik sesazených rostlin jde.
Chtěla bych anglické růže, které rostou keřovitě.
Omlouvám se za spamování, asi to mělo být v jiném chlívku. A fotky bych dala ledajaké, ale nejde mi registrovat se.
Moderátoři: Eva L., Květa