Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: David Austin - Anglické růže VIII

David Austin - Anglické růže VIII 02. led 2018 20:47 #321506

• LucieT
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 907
Roku, tak to máme s Lady Emma Hamilton hodně podobně. Taky mám u ní Old Port. ;) A kousek vedle zase na opačnou stranu Williama Shakespeara.
A děkuji moc za odpověď. Young Lycidas byla má první volba. :)

David Austin - Anglické růže VIII 04. led 2018 20:22 #321532

• Viki
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 273
Já bych z nich taky dala Young Lycidas. Řeším podobný problém, vedle Shalottky mám Summer Song, docela k sobě jdou a za ně jsem chtěla nějakou vyšší-alespoň 1,5m, nejlépe vínovou. Už jsem tam měla pnoucí variantu Falstaffa, ale nakonec se z něj vyklubal William Morris, tak šel jinam. Navíc Falstaffa už 1 mám a u mě moc nekvete, maximálně 2x a málo. Tak jsem přemýšlela nad Sympathii, protože všude čtu, že hodně kvete, ale ta má asi barvu spíše do červena, že? Nevíte někdo o hodně kvetoucí, vyšší a vínové :-) Nakonec tam možná dám CPM nebo Jude the Obscure, po nich dlouho toužím, ale nevím, jestli by to nebylo unylé.. Young Lycidas má tak kolem metru, že? a nevíte, jestli dobře opakuje, je nádherný...
Následující uživatel poděkoval: LucieT

David Austin - Anglické růže VIII 04. led 2018 21:25 #321538

• LucieT
  • Platinum Boarder
Ano, dám k ní Young Lycidas, bude tam celkem asi 8-9 růží, jestli všechno vyjde a dorazí. A poroste. ;)

David Austin - Anglické růže VIII 04. led 2018 21:42 #321540

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
LucieT napsal:
Chtěla bych poprosit o názor. Naplánovala jsem si další malý záhonek s ostinkami a měla by tam být mimo jiné Lady of Shalot. A teď bych k ní chtěla dát jednu z těchto tří růží: Young Lycidas, Princess Anne nebo teď ten nový krasavec James L. Austin. Z druhé strany bude Alnwick rose. Bude skoro celý den na slunci. Kterou byste vybrali? Nějak se nemůžu rozhodnout.

nebudu hodnotit zamýšlenou kombinaci, jen frknu svůj názor na
Young Lycidas - hrozně se mi líbí barva. Každoročně nad ním u Pelců slintám, ale.... on bývá už odpoledne dost unavený ze slunce.. nízký, subtilnější, klopivý. Nic z toho nemusí být překážkou, navíc koukám na očkovance, dospělák se může chovat jinak.
Princess Anne - tu jedinou mám. Kupovala jsem ji kdysi, páč promo bylo, že je to "nová generace" růží od A., furtkvetoucí... no, nekup to. U mne se tak nechová. Klasické dvě vlny, tropy vůbec, k večeru květ unavený, druhý den opad. To "staroba" John Clare je spolehlivější a kvete i delší dobu ( míněno délka vlny kvetení ).

... ano,ano, písek, suchý vzduch, nížina...
Následující uživatel poděkoval: rok.zaruka, Viki, Dita

David Austin - Anglické růže VIII 06. led 2018 17:12 #321561

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Čím dál tím více se mi líbí The Lady's Blush .

Letos měla pauzu pouhých cca 14 dnů, jinak stálekvetoucí.

DSCN6026.jpg

květy jsou posazené jako něžný semaforek. Nemají dlouhou životnost, ale dokonale opadají. Stále nasazuje nová poupata.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, quendery, alenak, rok.zaruka, LucieT, Dita

David Austin - Anglické růže VIII 06. led 2018 17:57 #321562

• LucieT
  • Platinum Boarder
Přidám dva své oblíbené nováčky.
1. Lady Emma Hamilton - sázená na jaře 2017 z kontejneru, skoro do podzimu moc nerostla, asi jen kořenila, pak to rozjela a začala krásně bujet, kvetla asi 5 kvítky. Nyní má cca 70cm a je pořád zelená, pořád jí narůstají nové listy. Celou dobu zdravá a ty květy!!! Těším se na příští sezonu.

DSC_1044.jpg
Následující uživatel poděkoval: Eva L., quendery, Láďa, Marta, rok.zaruka, Viki, Dita

David Austin - Anglické růže VIII 06. led 2018 17:59 #321563

• LucieT
  • Platinum Boarder
2. Darcey Bussell - nováček z podzimu 2016, mírně v polostínu u zídky, narostla asi 120cm, kvetla po celou sezonu, zdravá. Měla menší květy, ale celkem hodně. I když červené růže moc nemusím, tak tato se mi velice líbí.
DSC_2788.jpg
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, quendery, Láďa, alenak, Marta, alcearosa, rok.zaruka, Viki, Dita

David Austin - Anglické růže VIII 08. led 2018 22:46 #321582

• Anonym
K té kombinaci s Lady of Shalott. Já plánuju žlutooranžovobílý záhon. Záměrně jsem si vybrala růže dobře hodnocené tady na webu. Budu tam mít Kew gardens, Molineux, Lady of Shalott, Sunny Sky, Siriuse, Inku. Doladím to trvalkama

David Austin - Anglické růže VIII 08. led 2018 22:48 #321583

• Anonym
K té kombinaci s Lady of Shalott. Já plánuju žlutooranžovobílý záhon. Záměrně jsem si vybrala růže dobře hodnocené tady na webu. Budu tam mít Kew gardens, Molineux, Lady of Shalott, Sunny Sky, Siriuse, Inku. Doladím to trvalkama. Doufám, že jsem se s některou z nich nesekla moc vedle, co myslíte? Klára

David Austin - Anglické růže VIII 09. led 2018 07:55 #321585

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Kláro, myslím si, že tvůj výběr je zdařilý. Jmenované růže mají dobré reference, zlobit snad nebudou.
Přeji ti, abys byla spokojená a aby se růžičkám dařilo. :)
Moderátoři: Eva L., Květa