Láďo, děkuji. Tak nevím,

,... přesto, že jsem si dala za úkol snížení stavu růží, možná se do James L. Austin pustím.
Ještě uvidím, jak mě budou svědit prsty, zima před náma, že..
Roku, ad Wollerton Old Hall - mám jej, to ano. V mých podmínkách ale nejsu ta pravá, kt. by musela řešit nadměrečný růst.

Bud´tu mám sucho a neuzalévám nebo mi růže omrznou k zemi a opět nic nemusím řešit...
WOH jsem sázela na podzim 2014, v tom suchém roce 2015 jsem se klepala, aby vůbec přežil. 2016 - asi metrovka, letos si trochu víc plivnul pod nohy. Nicméně ani jsem k němu nedávala žádnou podpěru, samodržný.
Jako kdyby uhodilo, počítám s ním jako ( max. ) sadovkou. Ano, pruty má tuhé, ohnout zřejmě dostatečně k tomu, aby utvořil obrost, nepůjdou. Či nedostatečně.
Počítám s tím, že to bude vyšší keř ( zadní lajna + předsadba ), kt. pokvete na vrcholcích ( pouze ). Pokud mi neomrzne, zakrátím na jaře o polovinu ( i víc, podle toho, jak bude narostlý ).
Zpětný řez po I. fl. provádět - v mém případě - nebudu ( páč by jej utopily trvalky ), pouze ošmiknu odkvetlíky. Takto jsem se k němu chovala letos. Bez problémů.
Je to jen nástřel, úvaha.
Co se týče toho slabšího II fl. u tebe - možností by byl studenější podzim ( jak jsme tu již psali ), hojně vláhy ( pruty x květům ) i v závislosti na použitém hnojivu ( možná ).