Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: David Austin - Anglické růže VIII

David Austin - Anglické růže VIII 31. pro 2017 15:00 #321481

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Láďo, děkuji. Tak nevím, ;) ,... přesto, že jsem si dala za úkol snížení stavu růží, možná se do James L. Austin pustím.
Ještě uvidím, jak mě budou svědit prsty, zima před náma, že.. ;)

Roku, ad Wollerton Old Hall - mám jej, to ano. V mých podmínkách ale nejsu ta pravá, kt. by musela řešit nadměrečný růst. :laugh: Bud´tu mám sucho a neuzalévám nebo mi růže omrznou k zemi a opět nic nemusím řešit...
WOH jsem sázela na podzim 2014, v tom suchém roce 2015 jsem se klepala, aby vůbec přežil. 2016 - asi metrovka, letos si trochu víc plivnul pod nohy. Nicméně ani jsem k němu nedávala žádnou podpěru, samodržný.
Jako kdyby uhodilo, počítám s ním jako ( max. ) sadovkou. Ano, pruty má tuhé, ohnout zřejmě dostatečně k tomu, aby utvořil obrost, nepůjdou. Či nedostatečně.
Počítám s tím, že to bude vyšší keř ( zadní lajna + předsadba ), kt. pokvete na vrcholcích ( pouze ). Pokud mi neomrzne, zakrátím na jaře o polovinu ( i víc, podle toho, jak bude narostlý ).
Zpětný řez po I. fl. provádět - v mém případě - nebudu ( páč by jej utopily trvalky ), pouze ošmiknu odkvetlíky. Takto jsem se k němu chovala letos. Bez problémů.
Je to jen nástřel, úvaha.
Co se týče toho slabšího II fl. u tebe - možností by byl studenější podzim ( jak jsme tu již psali ), hojně vláhy ( pruty x květům ) i v závislosti na použitém hnojivu ( možná ).
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Láďa, rok.zaruka

David Austin - Anglické růže VIII 31. pro 2017 16:26 #321484

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Rok.zaruko, moc děkuji za fotky The Lark Ascending. Mám ji teprve 1 rok a musím se přiznat, že jsem z ní byla dost rozpačitá. Je to mrňous s několika kvítky. Asi jsem měla příliš velké očekávání. Ale díky tvým fotkám jsem si opravila názor a jsem ráda, že ji mám. :)

TheLarkAscending.jpg
Následující uživatel poděkoval: Láďa, rok.zaruka

David Austin - Anglické růže VIII 31. pro 2017 18:37 #321486

• rok.zaruka
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 442
Květuš děkuju za zhodnocení Wollertonky,řezala sem zhruba stejně jako ty,tak dobrá zkusím ještě další sezonu stejně:-)....já si právě říkala zda li nějak speciálně nestřihnout...ono se toho asi podespalo víc faktorů, trochu si mne uklidnila:-)

Evi tak to určitě vydrž, je to opravdu pracant:-)...právě proto sem i zvědavá na Austinuv Buttercup (bože já se vedle v diskuzi přepsala na Butterfly:-DDD)....vizuélně to vypadá na podobný charakter
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja

David Austin - Anglické růže VIII 01. led 2018 15:40 #321494

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7633
Evo, Roku, našla jsem foto - na kvalitu nekoukejte :laugh: ,
The Lark Asceding a Tranquillity v HK, jsou po soutěži, foto v červnu, lepší nemám, možná Lukáš má, násada květů u T L Asceding byla veliká,vzpřímený,moc nevoněl, stále poupata, na podzim měl asi 150 cmm, co si vybavuji, líbil se.
Tranquillity tu si moc nevybavuji, ale na podzim byla poloviční a polehávající.
na foto vepředu Tranq., za ní T L Asceding alespoň na pokuk :)
DSCN9654.jpg
je to po 3 ks od druhu ve čtverci
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, Láďa, Marta, rok.zaruka, LucieT

David Austin - Anglické růže VIII 01. led 2018 16:35 #321495

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Alenko, díky, s The Lark Asc. jsi mě potěšila. :)
No a Tranquillity budu sledovat a doufat (snad ne marně), že nebude válející. Už by mně mohlo po zkušenostech taky dojít, že austinka s těžkými květy nebude mít asi vzpřímený keř. Ale naděje umírá poslední, že ? :cheer:

David Austin - Anglické růže VIII 01. led 2018 18:16 #321497

• rok.zaruka
  • Gold Boarder
Ali děkuju, vím že ji tu Lukáš už jednou vkládal:-)no jo podobný ráz má i u mne, zkusím letost stříhat jen minimálně, mám ji jako odclonění u plotu...tak uvidíme co provede, momentálně je na necelých 1,5 m cca

David Austin - Anglické růže VIII 02. led 2018 16:04 #321502

• LucieT
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 907
Chtěla bych poprosit o názor. Naplánovala jsem si další malý záhonek s ostinkami a měla by tam být mimo jiné Lady of Shalot. A teď bych k ní chtěla dát jednu z těchto tří růží: Young Lycidas, Princess Anne nebo teď ten nový krasavec James L. Austin. Z druhé strany bude Alnwick rose. Bude skoro celý den na slunci. Kterou byste vybrali? Nějak se nemůžu rozhodnout.

David Austin - Anglické růže VIII 02. led 2018 16:28 #321503

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Lady of Shalot je dost oranžová řvavka -i když velmi hezká a vzrůstná . mám ji u jemně růžové Cinderelly . myslím , že by ji nejlíp slušela bílá . taky tam mám Red Yesterday. - při dokvétání Lady of Shalott získá taky jiný odstín ,než oranžový .takže se v konci srovnají i barvou .
lafyofshalott1.jpg
Poslední úprava: 02. led 2018 16:33 od Kaja.
Následující uživatel poděkoval: alenak, Marta, rok.zaruka, LucieT

David Austin - Anglické růže VIII 02. led 2018 16:46 #321504

• LucieT
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 907
Kájo děkuji moc za odpověď. tvá Shalottka je parádní!!! Já k ní chci dát právě nějakou tmavou fialovorůžovou řvavku, ať na sebe pěkně řvou spolu. :laugh: Chci tu kombinaci oranžová-fialová(purpurová, tmavěrůžová), na zjemnění tam bude alnwick. No ale vlastně mám ještě objednanou vytouženou astronomii, ta by šla?

David Austin - Anglické růže VIII 02. led 2018 20:35 #321505

• rok.zaruka
  • Gold Boarder
no já mám teda Shalotku v červeno bílé kombinaci, ona ke konci alespoň u mě pak lehce šisuje(a má spíš mi příjde do červena tony),ale s fialovou si ji dokážu představit, mám takhle nakombonovanou Lady Emmu(ta mi příjde má zase lehce do fialova tony), u té mám Old port
Princess Anne je a podle mě i James bude spíš růžové. Young Lycidas mám sázený teď na podzim
mě by se dost líbil k Shalotce i třeba Cardinal Hume (mají ho teď v Aronii)....poslední obou se mi líbí kombinace velko a drobnokvětých
ještě mě teď napadlo já mám poblíž Shalot Prixe J. P Redoute....taky jim to sedí neb má oranžové tony v té růžové

takže já bych asi spíš volila Young Lycidas, pokud nechceš ještě měnit:-)
Následující uživatel poděkoval: LucieT
Moderátoři: Eva L., Květa