Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: David Austin - Anglické růže VIII

David Austin - Anglické růže VIII 09. led 2018 09:56 #321587

• alcearosa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1952
Klárko, mám podobně laděný záhon , barevně působí vesele a svěže. Můj je trojúhelníkový v pozadí s Lady of Shalot. U mně je záhon výškově sestupný, proto jsem austinku doplnila nižšími růžemi, Mary Ann, Siriem, Innocencii a nízkou teple zlatožlutou Hansestadt Rostock ( ta je z nich nejnižší- kdyby se ti hodila do popředí záhonu) a je také bezproblémová .Už aby bylo jaro, že?

David Austin - Anglické růže VIII 09. led 2018 11:44 #321590

• Dita
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 676
Taky jsem si takový záhon zasázela, jelikož miluju žluté růže a ty se těžko kombinují s ostatními barvami. Měla jsem už tři Siriuse a Cubanu, a k nim jsem na podzim přisadila Molineux, tři Arnaud Delbard, tři Golden Years, Aprikolu a tři bezejmenné anglické žluté (jsem zvědavá, co se z nich vyvine :lol: ) Mezi nimi levandulky, perovskie apod. Moc se těším na léto :)

David Austin - Anglické růže VIII 09. led 2018 12:34 #321591

• Kika
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1395
Také mám takový záhon, je v něm CPM, Lady Emma Hamilton, Emmanuel (Crocus rose), Lichfield Angel a trochu rvava, ale taky krasna Emilien Guillote. A doplneno okrasnymi cesneky a fialovym plamenkem.

By me zajimalo, kdybychom obrazky tech kombinaci daly dohromady, jak by ktera kombinace vypadala jako celek. :cheer:
Poslední úprava: 09. led 2018 12:36 od Kika.

David Austin - Anglické růže VIII 10. led 2018 14:13 #321594

• Anonym
Tak to je paráda, že je tu tolik žlutých záhonů. Je tolik krásných žlutých Austinek a člověku se pořád nikam potvory nehodí. Já mám ještě v plánu udělat žlutobordový záhon a žlutooranžový s oranžovýma řvavkama. Ale přemýšlím o tom, že ty oranžovky by vypadaly dobře i u fialových jako je třeba Minerva. Já mám z fialovek jenom Eminenci, jenže to je klasický čajohybrid a to se mi k Austinkám moc nehodí.
Ještě teď přemýšlím k jarní objednávce pár Austinek přihodit, jenže bydlíme pod horama a bojím se, že mě muž přerazí, když mi vymrznou. Můžete mi někdo napsat seznam vašich Austinek, které jsou přiměřeně mrazuvzdorné?
A ještě jeden dotaz. Nějaké fotečky Kew Gardens, Molineux, Lady of Shalott, Grace a Lady Emma Hamilton by nebyly? Potřebuji si v hlavě porovnat habitusy a barvy, abych kdyžtak ještě stihla doobjednat. Dík!!! Klára

David Austin - Anglické růže VIII 10. led 2018 14:47 #321595

• Kika
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1395
Kláro, fotku všech dohromady tady asi nikdo nemá. Ale když se budeš chtít podívat na fotky, zadej si vpravo nahoře do okýnka vyhledávání název růže a vypadne ti seznam příspěvků, kde se o ní mluví. Tam si fotky dohledáš.

David Austin - Anglické růže VIII 10. led 2018 19:10 #321596

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Anonym napsal:
Můžete mi někdo napsat seznam vašich Austinek, které jsou přiměřeně mrazuvzdorné?

Kláro, obávám se, že tvoje přání je poněkud nereálné. Už vzhledem k tomu, že tepelné poměry na zahradě jsou u každého z nás více, nebo méně rozdílné. Nejsou dány jen nadmořskou výškou, ale těch faktorů je mnohem víc. Např. jsou jiné na zahradě uzavřené, obklopené hradbou stromů, a jiné na zahradě otevřené severo-západnímu proudění. Významná je také orientace na světové strany. Zahrady v městské zástavbě bývají teplejší, než ty ve volné přírodě .... atd. Tím chci říct, že třeba moje zkušenosti s mrazuodolností platí především pro mikroklima mojí zahrady a nemusí se shodovat s poměry na tvé zahradě. Zjednodušeně řečeno - růže, která tady nevydrží větší mráz, u tebe přežije bez problému. A naopak.
Na tvém místě bych se mrkla do starších příspěvků, jak radí Kika, ale nejspíš bych si prošla HMF, abych se dozvěděla, do jaké klimatické zóny je ta která růže určená. Může ti to posloužit jako rámcové vodítko při výběru. Samozřejmě za předpokladu, že si zjistíš, v jaké zóně je tvoje zahrada.
Poslední úprava: 10. led 2018 19:28 od Eva L..
Následující uživatel poděkoval: Kaja

David Austin - Anglické růže VIII 11. led 2018 14:50 #321606

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
DSCN4364crocusrose.jpg

crocus3.jpg

Crocus Rose 2013-2017
Přílohy:
Poslední úprava: 11. led 2018 14:53 od Kaja.
Následující uživatel poděkoval: JitkaU2, Láďa, alenak, Marta, alcearosa, rok.zaruka, Regina, Dita

David Austin - Anglické růže VIII 22. led 2018 19:53 #321652

• rok.zaruka
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 442
nezahlídl někdo zmínku o novinkách co chystá Austin tento rok?:-)

David Austin - Anglické růže VIII 13. úno 2018 20:14 #321782

• LucieT
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 907
Měla bych ještě jednu sugestivní otázku ohledně "anglického koutku". :laugh: Myslíte si, že by se k sobě hodili A Shropshire Lad a Wollerton Old Hall? Pod nohama by měli Glamis Castle.

David Austin - Anglické růže VIII 14. úno 2018 07:49 #321785

• rok.zaruka
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 442
všechny tři mám,sice každou jinde.....ale šli by k sobě barevně...byla by to sladká smetanová kombinace:-)
Následující uživatel poděkoval: LucieT
Moderátoři: Eva L., Květa