Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: David Austin - Anglické růže VIII

David Austin - Anglické růže VIII 20. pro 2017 20:16 #321407

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
tyhle mám nové asi rok - ale jinak děvče milé - to je let co se zahrada buduje. takže už jsou některé narostlé . taky se dočkáš -a pak bude džungle . :whistle: :)
Následující uživatel poděkoval: rok.zaruka

David Austin - Anglické růže VIII 22. pro 2017 09:27 #321420

• Kaja
  • Platinum Boarder
maryrose3.jpg

maryrose2.jpg

Mary Rose. velmi raná , kvete první z angličanek . není velká , ale celkem zdravá . občas některý výhon odejde , ale vyrazí další . jedna z mých prvních -
Poslední úprava: 22. pro 2017 10:11 od Kaja.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Láďa, Jikra, Marta, luci, rok.zaruka, LucieT, Dita

David Austin - Anglické růže VIII 22. pro 2017 21:59 #321428

• Láďa
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 597
Na jaře jsem si u Austina objednal dvě novinky. Chtěl jsem kontejnerované, líp u mě rostou. Obě jsou zatím zdravé a rychle nasazují nové květy.

James L. Austin

IMG_1210.jpg

Dame Judy Dench

IMG_1527.jpg
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, Lukáš, Jikra, alenak, Marta, rok.zaruka, LucieT, Dita, Malajkaa

David Austin - Anglické růže VIII 23. pro 2017 07:26 #321431

• Kaja
  • Platinum Boarder
JudiDench.jpg

Judy Dench je herečka z filmů Agent 007 Austin po ní tuto růži pojmenoval . je to jeho známá a růži i pokřtila.
Poslední úprava: 23. pro 2017 07:27 od Kaja.
Následující uživatel poděkoval: Lukáš, Láďa, alenak, Marta, LucieT, Dita

David Austin - Anglické růže VIII 26. pro 2017 17:04 #321443

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Láďo, a jak na tom byl James L. Austin s tolerancí vůči vysokým teplotám ( pokud nějaké poznatky / nástřel máš ) ?
pálil se ? unavené květy ? samo, šlo o nezakořeněnou růži..
po delší době je to Austinka, kt. se mi velmi líbí, ale s nákupem silně váhám díky neblahým předchozím zkušenostem.

Roku, ještě přidávám fotku své Princess Anne - bohužel, jiný detailnější záběr jsem nenarazila. Otáčí spodní okvětní plátky dolů, rozvitý květ bych přirovnala k cinii.

DSCN4862.jpg

DSCN5127.jpg

tady jsou vidět fáze květu

v TOPce jsme zmiňovala utřené slzičky nad letošním Hyde Hall. Hledala jsem něco v loňských fotkách - tak dávám porovnání stavu
2016
DSCN2406_2017-12-26.jpg

poslední růžovka, za Angelou. K porovnání stavu - měřítka - je docela dobrý sloupek plotu - výška 150.

DSCN2408.jpg

a 2017

DSCN5783.jpg

:(
obě fotky jsou ( náhodou ) foceny v jeden a týž den - 9.7. - s odstupem roku. H.Hall do konce sezony o moc víc nenarostl, bohužel ani příliš víc v II. fl nekvetl. Jak se zachová v roce 2018... ? ... :huh:
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, alenak, Marta, alcearosa, rok.zaruka, LucieT, Dita, Malajkaa

David Austin - Anglické růže VIII 28. pro 2017 21:48 #321457

• Láďa
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 597
Ahoj Květo,u mne se problémy s květy Jamese L. Austin při vysokých teplotách vůbec neobjevily. A to u nás od konce května až do konce srpna byla hrozná horka - nebyla chladnější meziobdobí s deštěm jako v Cechách. Je pravda, že jsem všechny nové růže zpočátku zaléval, nechtěl jsem o ně přijít. Přesto některé, např. od Guillota vůbec zpočátku nevykvetly a když, tak květy byly hadrové. Takže James L. hadrové květy neměl, ani se nepálily sluncem, přestože byl vystaven celodennímu úpalu. Hledal jsem, ale jiné fotky nemám.
Doufám, že jsi květy viděla na reálné fotce. U mne byl problém v tom, že jsem čekal na základě Austinových fotek trochu jinou barvu než je v realu. Na mé fotce je barva trochu do růžova, v reálu je více do třešnova. V prvních dnech je v reálu uprostřed květu zvláštní svítivý podton, který později zmizí a květ je trochu fádní. Ted mě napadá srovnání. Barva květu je podobná barvě růže Tam O Shanter. Nevím jak bych to popsal, asi se neumám jinak vyjátřit. Ale na druhé straně, květ v prvním roce nemusí být věrný.
Keř nasazuje stále nové květy jak jednotlivě na koncích výhonů, tak v několikačetných květenstvích. Je zdravý.
Následující uživatel poděkoval: rok.zaruka, Dita

David Austin - Anglické růže VIII 29. pro 2017 17:38 #321458

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Wollerton Old Hall (letos dvouletá, fotky jsou loňské) je pro mě velké překvapení. Nečekala jsem, že bude tak vitální. Za dva roky narostla do 150cm, je absolutně zdravá, furtkvetoucí, voňavá. Barva a tvar květů jsou hodně podobné Jude the Obscure, ale jsou mnohem odolnější proti dešti, nelepí se. Doufám, že si všechny dobré vlastnosti zachová i v letech budoucích. :kiss:

WollertonOldHall2.jpg

WollertonOldHall1.jpg

WollertonOldHall3.jpg

Tranquillity je o rok mladší, letos měla "premiéru". Hodnocení je zatím předčasné, přesto si troufnu říct, že je to asi nadějná růžička. Za půl roku uvidím jak se vyvrbí.

Tranquillity2.jpg

Tranquillity.jpg
Přílohy:
Poslední úprava: 29. pro 2017 17:56 od Eva L..
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Lukáš, Láďa, alenak, Marta, rok.zaruka, Dita

David Austin - Anglické růže VIII 29. pro 2017 19:29 #321459

• rok.zaruka
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 442
Květuš prosím, Wollerton Old Hall mám dvě, jedna je dvouletá druhá tříletá a kontejnerovaná ze všerub...už ji mám monstrozní, velký trs opravdu pěkných vitálních prutů,průměr keře v metru je cca metr, ráda je vypouští i úplně od země nebo ze spodních partií, momentálně výška cca 2 metry mám ji ve sloupové opoře.....bohužel mi druhý flor dost odflákla, tedy nakvítala,ale nebyla to ta nadílka jakou sem čekala.....dotaz zní tak trochu na střih.....mám pocit že jakoby na sadovku s tendencí vyvazovat k opoře mi moc kvést nepůjde na pegging jsou její pruty dost tuhé.....tak nějak si s ní lámu hlavu:-(...rozhodně mám pocit že druhý flor je vina střihu,případně vyvazování
taky se mi do ní z jara pustila pilatka,

jinak je to jedna z nejsilněji vonících růží co znám:-) a je opravdu hodně vitální:-)
přidám kytici co zůstalo po střihu prvního floru:-)

IMG_9040.jpg

IMG_9041.jpg

v druhé už přidán Alnwick rose a ve středu ty drobnější meruňkorůžové kvítky Perle d Or
Přílohy:
Poslední úprava: 29. pro 2017 19:34 od rok.zaruka.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, Lukáš, Láďa, alenak, Marta, Dita

David Austin - Anglické růže VIII 30. pro 2017 08:39 #321461

• Lukáš
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 11815
DSC04563.jpg

DSC05583.jpg

DSC05419.jpg

DSC05742.jpg

DSC08630.jpg

Princess Alexandra of Kent - letos byla úžasná , skvěle kvetla , měla jeden postřik , květy proti keříku velké
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, Láďa, alenak, Marta, alcearosa, rok.zaruka, LucieT, Dita

David Austin - Anglické růže VIII 31. pro 2017 11:26 #321479

• rok.zaruka
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 442
The Lark Ascending ....kvůli hodnocení růží za 2017 sem musela prolézt fotky a protože sem dala tuto jako TOP:-)...vložím pár fotek i k Austinkám
Mám dva kousky docela blízko vedle sebe, vzdálenost tak 50 max 60 cm od sebe, k Je to velice vitální růže,krásně zarůstá,vyhání pruty až od spodu,užasně rozvětvuje po zastřižení,dost trnitá, neustále nasazuje nové květy,vůně úplně minimální, tvanlivost květu cca 3 dny, nevadí déšť nevadí slunce. Poslední kvítek byl někdy před 14 dny. Naprosto zdravá.Tvoří krásné velké šípky s krásně střapatou korunkou. Její barva rozzáří celý záhon a upoutá v rámci celé zahrady.
Já mám nakombinováno do fialova,a výborně by se hodila i s červenou(nebo hnědky) a bílou
začátek sezony
IMG_9048.jpg

někdy v červenci
IMG_9057.jpg

a srpen vyhnala vysoké pruty
IMG_9060.jpg

ještě jednou detail :-)
IMG_9062_2017-12-31.jpg

a šípek,později hezky zoranžověl
IMG_9073.jpg
Poslední úprava: 31. pro 2017 11:27 od rok.zaruka.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, quendery, alenak, Marta, alcearosa, Dita, Malajkaa
Moderátoři: Eva L., Květa