Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: David Austin - Anglické růže VIII

David Austin - Anglické růže VIII 20. čen 2019 08:53 #325548

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
tak ještě znovu The Wedgwood Rose - letos má obrovské květy a nádherně voní
thewergwoodrose.jpg

princessalexandraofkent.jpg

Princess Alexandra of Kent - to samé . velký vonící květ

w.shakespeare.jpg

a do třetice William Shakespeare - nádherná barva
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Lukáš, Láďa, Jikra, Ajka, alenak, alcearosa, bradhal, Dita

David Austin - Anglické růže VIII 22. čen 2019 01:12 #325602

• Dita
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 676
Letos mě příjemně překvapil velký potížista (tedy aspoň u mě) Brother Cadfael. Fotky jsou z konce května a začátku června (teď už jsme přešli do obvyklého zdechlého modu).. Letošní květnové počasí jí náramně svědčilo a vlastně poprvé jsem mohla na vlastní oči vidět tu krásu a čerstvost květů ve všech stádiích rozvití najednou na jednom keři. Opravdu nevídané, protože B.C. je extrémně citlivá na teplo. Pokud teploty přesáhnou 25°C, tak je to katastrofa. Květy okamžitě zhadrovatí, včetně poupat a to doslova před očima. Nejde ani tak o přímé slunce, ale o ten teplý vzduch, který teď panuje. Ale růže je to nádherná, květy jsou opravdu velké, zcela se neotvírají, jen zřídka odhalí tyčinky. A ta vůně je úžasná, ovocná, cítím v ní liči a grep. V zemích s chladnějšími léty si její krásu musí opravdu užívat ;) Co se týče květu, stavby keře (samodržný, květy neklopí nebo jen lehce nakloní) a barvy listů (světlé,matné,zdravé) je to pro mě jedna z nejkrásnějších Austinových růží, jedním slovem impozantní! Jenže je tu to "jenže"... :whistle: Třeba se pokochám ještě na podzim, záleží to na počasí. Ale jak bude, to je ve hvězdách...

P1150964.jpg

P1160100.jpg

P1150886.jpg

Zasazený k pivoňkám. Dost se jim tvarem i velikostí květu podobá ;)
P1150970.jpg

P1150968.jpg

A tady už jdeme do škvarků...

P1160423.jpg

Hadr hodinu po rozvití :dry:

P1160424.jpg
Poslední úprava: 22. čen 2019 01:17 od Dita.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, Láďa, Ajka, alenak, alcearosa, bradhal

David Austin - Anglické růže VIII 22. čen 2019 01:34 #325603

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Dito, dík za info.
Nebudeš tomu věřit, ale zrovna v těchto dnech jsem o Br. Cadfael přemýšlela.
Já ji měla v době, kdy jsem ještě primárně řešila u růží lepivost a ne škvarkovitost. Dala jsem jej právě kvůli lepivosti pryč.
No a páč jsem ( nepoučitelná :evil: ) si na podzim koupila The Mill On The Floss a jako u jediné se mi u ní teď uškvařily konce výhonků s poupátečky, byla jsem značně nenaladěná. No, a v souvislosti právě s tou vnímavostí na horko jsem vzpomínala na Austinky, kt. jsem dávala pryč - jak by se chovaly v těchto letech. No, tak už jsem klidná...

Jinak Austinky právě snad díky tomu chladnému květnu i u mne jsou dosti narostlé, spokojenost ( checht, Princess Alexandra of Kent jako 8letá růže má letos závratných 50 cm, heč ! ).
Pár ale nepříjemně překvapilo, vypořádávají se zřejmě ztěžka s tím stresem z loňského roku. Crocus + Gentle Hermione málo kvetou, Lady Salisbury zůstala vysoká 40 cm - ta mrzí nejvíce. Sophyś Rose - ze 2/3 neobrazila vůbec, slabá, nízká.
Gentle Hermione zůstala slabá již po tom prvním suchém roku, nezmátořila se. Ostatní jmenované ale byly doposud bezproblémové.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Láďa, alenak, alcearosa, Dita

David Austin - Anglické růže VIII 22. čen 2019 01:49 #325604

• Dita
  • Gold Boarder
Moje srdcovka hydra Falstaff :kiss: Bezproblémová, letos 1,8m. Sytá vůně, dlouhá výdrž květů, nepálí se. Výhony by se ale měly raději zajistit a vyvázat. Přestože jsou spíše vzpřímené a silné, tak je těžké květy dost zatěžují a mohly by se v silnějším větru zlomit. Těď mě napadá v souvislosti s tíhou květů, že jejím nešvarem je, že se občas pod nimi zlomí stopka. Není to ale časté a i tak květ pokračuje v kvetení.

P1150664.jpg

P1160243.jpg

P1160027.jpg

P1150911.jpg

P1150661a.jpg
Poslední úprava: 22. čen 2019 01:50 od Dita.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, Láďa, Jikra, Ajka, alenak, alcearosa, bradhal

David Austin - Anglické růže VIII 22. čen 2019 02:21 #325605

• Dita
  • Gold Boarder
Ahoj Květo, to jsem ráda, že jsem tě ušetřila zklamání ;) Myslím si, že se bude Brother Cadfael chovat v rámci celé ČR stejně. Mrzí mě to o to víc, že ačkoliv se květ jeví tak, že se asi bude ve vlhku lepit, ale déšť ho překvapivě vůbec nezajímá. Spíš naopak. Je takový čerstvější, jakoby nasával vláhu skrz něj. Nicméně jsem stejně ráda, že ho mám, protože ta krása a vůně za to stojí! Pozitivní je, že květ vydrží dlouho ve váze, tak si ho našmikám, pokud to stihnu časně zrána ;)
Heh to jsme ale noční můry :laugh: Už mažu spát ;)

Tak ještě jeden popršený :)

P1150880.jpg
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, Jikra, Ajka, alenak, alcearosa, bradhal

David Austin - Anglické růže VIII 24. čen 2019 08:53 #325626

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Stav austinek k dnešnímu dni :
Benjamin Britten
BenjaminBritten.jpg

Eglantyne
Eglantyne2.jpg

Graham Thomas
GrahamThomas2.jpg

Gertrude Jekyll
GertrudeJekyll1.jpg

John Clare
JohnClare.jpg

Jude the Obscure
JudetheObscure2.jpg

Lady of Shalott
LadyofShalot.jpg

Lichfield Angel
LitchfieldAngel.jpg
Následující uživatel poděkoval: Kaja, quendery, Láďa, Ajka, alenak, alcearosa, bradhal, Dita

David Austin - Anglické růže VIII 24. čen 2019 09:02 #325627

• Eva L.
  • Moderator
a další :

Mary Rose
MaryRose.jpg

Molineux
Molineux_2019-06-24.jpg

Pr. Alexandra of Kent
Pr.AlexandraofKent.jpg

Princess Anne
PrincessAnne.jpg

Royal Jubilee
RoyalJubilee4.jpg

Darcey Bussell
DarceyBussell.jpg

Scepterd´Isle
ScepterdIsle1.jpg

Sophy´s Rose
SophysRose.jpg
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Láďa, alenak, alcearosa, bradhal, Dita

David Austin - Anglické růže VIII 24. čen 2019 09:06 #325628

• Eva L.
  • Moderator
a nevešla se Winchester Cathedral
WinchesterCathedral.jpg

Víc jich nemám. Vlastně mám, ale nefotitelné. Boscobel, The Herbalist a Munstead Wood jsou odkvetlé, Charles Austin naopak ještě nekvete, Wollerton Old Hall, Crocus Rose, Teasing Georgia, Susan Williams Elis a Tranquillity teprve začínají.

Možná na podzim přibyde Desdemona (?).
Poslední úprava: 24. čen 2019 10:42 od Eva L..
Následující uživatel poděkoval: Kaja, quendery, Láďa, alenak, alcearosa, Dita

David Austin - Anglické růže VIII 24. čen 2019 10:38 #325631

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
nádhera- :up úplný výbuch barev .. krásně ti kvetou :kiss: . moje už stříhám . strašně rychle letos odkvétají .
Následující uživatel poděkoval: Eva L.

David Austin - Anglické růže VIII 24. čen 2019 11:02 #325632

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7633
Super nádhera - kéž by u nás bylo více vody, hned bych vybírala a přikupovala, Evo díky za fotky :kiss:
Následující uživatel poděkoval: Eva L.
Moderátoři: Eva L., Květa