Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: David Austin - Anglické růže VIII

David Austin - Anglické růže VIII 24. čen 2019 22:27 #325643

• alcearosa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1952
Nádherné květy a záplava barev!!!. Mně letos angličanky v horku rychle odkvetly. Dlouho držela Charlotta a
ještě slušně kvete Teasing Georgia. Tu mám nejdéle a držela se do 1,5m. Loni vyskočila ke 2m proto jsem ji střihla hodně nízko, ale letos má přes 2m navzdory střihu. Kupodivu nedivočí Pilgrim, který to má v genech.
Teasing Georgia
IMG_20190616_191415.jpg

Pilgrim
IMG_20190616_191511.jpg
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Láďa, alenak, babkaela, bradhal, Viki, Dita

David Austin - Anglické růže VIII 24. čen 2019 23:42 #325647

• Dita
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 676
Evo, máš je nádherné! :cheer: A navíc je máš tak krásně rostlé, samodržné. Jak to děláš? Žádné vyvazování nevidím.. Mně všechny austinky(jakožto i všechny ostatní růže) vyrůstají hodně nad limit, vystřelují dlouhé pruty a kdybych je neukotvila, tak se mi to tu všechno válí po zemi :dry: Výjimkou je snad jen John Claire a víceméně i Tranquility.. Je pravda, že většina jich je teprve dvouletých, tak třeba časem zesílí, vyzrají..? Máme štěstí na kvalitní zem, všechny růže mi tu rostou jako divé i přes tu naši vyprahlou oblast. Ne, že bych si stěžovala, ale pokud to tak půjde dál, tak se bojím, že je neukočíruju.

Darcey Bussell je vynikající, ač tmavá, tak se na výhni nepálí a stálé kvete

P1150629.jpg

P1160001a.jpg

Sister Elizabeth je roztomilá menší růže, moc se mi líbí její studená růžová a uspořádání květu, ale má tenké větvičky

P1150609.jpg

P1150934.jpg

Tranquility. Zdravá, houževnatá růže.

P1160540.jpg

St.Swithun má velké plné ploché květy se silnou myrhovou vůní.

P1160539.jpg
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, Láďa, alenak, babkaela, bradhal, Viki

David Austin - Anglické růže VIII 24. čen 2019 23:52 #325648

• Dita
  • Gold Boarder
Lady Salisbury má taky tenoučké větvičky, klopí květy a na výhni škvarkovatí :dry:

P1160852.jpg

Eglantyne zbožňuju. Její vůni a snahu stále rozkvétat. I když květy dlouho nevydrží, dobře čistí.

P1160200.jpg

P1160643.jpg

John Claire. Tento typ květu u mě získává čím dál větší oblibu.

P1160554.jpg
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, Láďa, alenak, babkaela, alcearosa, bradhal, Viki

David Austin - Anglické růže VIII 24. čen 2019 23:56 #325649

• Dita
  • Gold Boarder
A ještě dva nováčci :)

Heritage

P1160656.jpg

Olivia Rose

P1150989.jpg

P1160281.jpg
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, Láďa, alenak, babkaela, alcearosa, bradhal, Viki

David Austin - Anglické růže VIII 25. čen 2019 00:18 #325650

• Dita
  • Gold Boarder
Alcearoso, nádhera a fotka s krásnou T.G. nemá chybu :kiss: Částečně si mi odpověděla na otázku ohledně střihu. Ať stříhneš i hodně do hloubky, tak geny se nezapřou a růže si jedou po svém ;)

Falstaff se stále snaží vyšplhat nad vinnou révu :lol:

P1160799.jpg
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, Láďa, alenak, babkaela, bradhal, Viki

David Austin - Anglické růže VIII 25. čen 2019 09:48 #325653

• alcearosa
  • Platinum Boarder
Dito,je dobře předem vědět jak růže roste, to jsem zanedbala. T.G. je jedna z mých prvních a dala jsem ji na nevhodné místo na roh záhonu dopředu a teď tam trčí, ale přesazovat nebudu - asi by nepřežila .Na bázi má 6cm v průměru, je to silná růže s mohutnými kořeny. Upravňuju ji jen tím, že jsem nasadila oporu, aby nezavalila chodník. Mám na své nudlozahrádce dalších 25 angličanek, většinou ještě mladších, z těch, o kterých už mohu poreferovat uvedu : J. Galway - náročná na prostor jde do výšky a šířky střih nestřih,
The Wedgwood - u mně jde do výšky, slabé větve , musí mít oporu, Falstaf je koupena jako pnoucí- letos jede ke 3m, , CPM, Heritage,Graham Thomas- mají výšku v popisu "práce" a ty už mám s tím zasazeny .
Absolutně samodržná je u mně Charlotta ( po 3 letech) a Quenn of Sweden.
Ostatní angličanky jsou ještě mladé, tak nehodnotím. Angličanek mám 25 ( mimo dalších růží) na nudlozahrádce s orientací výhradně na jih , podloží opuka a jíl s celkem kvalitní vrstvou zeminy.
I to je určující a u každého se mohou růže projevovat jinak.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, alenak, babkaela, Dita

David Austin - Anglické růže VIII 25. čen 2019 10:06 #325655

• alcearosa
  • Platinum Boarder
Ještě něco. Většina angličanek u mně má slabší větve ( např. Lady Shalot, Yong Lycidas, Winchester Cathedral ) , tak je podpírám trvalkami a dávám růže blíž k sobě. Má to jiná negativa, ale moje zahrádka není velká ,zato tužby po krásných růžích ano. Dito, zaujala mně tvoje malá růže Sisters Elizabeth, je moc hezká, voní ?? Na podzim mně místo Wildeve určené do nádoby přišla sice angličanka, ale rugoza Wild
Edric . Má krásnou barvu, ale do nádoby se nehodí , je vzrůstná. Musím ji podarovat, místo nemám. Ale ta tvá růžička se mně líbí a zvážím, zda si ji místo Wildeve do nádoby nepořídím. Díky.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, babkaela, Dita

David Austin - Anglické růže VIII 25. čen 2019 22:53 #325661

• Dita
  • Gold Boarder
Díky za info, Alcearoso :) Já jsem naštěstí nasázela angličanky spíš do pozadí záhonů, takže netrčí na okrajích, ale jejich sílu a mohutnost převážné většiny jsem podcenila, to už teď vím. Budu muset důsledně vyvazovat.
Růži Sister El. bych klidně do nádoby šoupla, myslím, že je na to jak dělaná. Je to rozkošná růžička, má zvláštní tvar květu podobný astře. Vůně tam je, ale není nijak zvlášť silná. A taky jak kdy, vybavuju si, že loni na podzim byla mnohem intenzivnější než teď. Zrovna dneska jsem jsem přičichla k posledním kvítkům a necítila jsem nic. Asi tím vedrem... Pokud o ní uvažuješ, a nevadí ti slabší výhonky, tak vřele doporučuju. Má zvláštní kouzlo ;)

P1150624a.jpg

P1160857.jpg
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, Láďa, alenak, babkaela, alcearosa, bradhal

David Austin - Anglické růže VIII 29. čen 2019 23:06 #325683

• Gabča
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3236
Angličanek mám celkem 8, takže se mi pěkně vejdou do jednoho příspěvku. :)
DSC0008515.jpg

Alan Titchmarsch, první květy byly těžký a dost klopila, další už jsou manší a je mnohem hezčí

DSC001084.jpg

CPM na ni nemůžu říct křivé slovo, je to pěkný rozložitý obřík

DSC001106.jpg

Kew Gardens vlevo zamotaná do Elfe, s tou jsem taky spokojená, a ještě téměř bez trnů

DSC00157_2019-06-29.jpg

Letos mě překvapila Lady of Megginch, pěkně drží celkem velkíé květy a přestože tmavá, ani se nepálí

DSC00085_2019-06-29.jpg

Crocus, vlastně nemám ani pořádnou fotku, to asi proto že jí je opravdu pořádný kusanec a už se na jeden obrázek nevejde. Ač u mě občas trpí padlým, je to moje oblíbenkyně.
DSC001522.jpg

Darcey Bussell, mám ji dost přistíněnou, tak vydrží celkem dlouho, nepálí se, co víc si přát?

DSC001132.jpg

PAoK, její barva je okouzlující, květ taktéž, jen by mohla víc kvést a keř být víc kompaktní, ale na jaře byla trochu víc pomrzlá, tak se není čemu divit.

DSC000933.jpg

zatím nejmíň spokojená jsem asi s The Alnwick, ale trochu moje vina, nemá asi zvolené dobré místo, je tam dost přistíněná a na suchém místě. Tak komu by se to líbilo, že?
Ale celkově musím říct, že jsem s angličankama hodně spokojená, tvoří 1/4 mých růží a oprávněně ;)
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, Láďa, Ajka, alenak, babkaela, alcearosa, bradhal, Viki, Dita

David Austin - Anglické růže VIII 08. čec 2019 11:00 #325778

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Koukal jsem včera, že u Pelcových se uvolnila jedna ´Bathsheba´.
Asi někdo odřekl.

Květy jsou veliké, velmi plné a nepopsatelně svěže voní po černém bezu a ananasu.
Voní v horku i za studených rán, to mě baví moc.
Keř je velmi široký, plný, samá větvička. Možná košatí, jak v něm bydlí už druhou
sezonu myši. Květy mají dlouhou výdrž. Vzpomínám si, jak, když jsem viděl první
Austinovic fotky, jsem se "bál", že "bude kvést málo". Sem tam květ.
Tak už mohu poznamenat, že tyto obavy byly více než liché. :laugh:
Sázena Jaro 2018, prostokořenná přímo od A... Hlodavcům zdar.

P2920410.jpg

P2920416.jpg

P2920418.jpg

P2920368.jpg

P2920379.jpg
Následující uživatel poděkoval: Eva L., quendery, alenak, babkaela, alcearosa
Moderátoři: Eva L., Květa