Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: David Austin - Anglické růže VIII

David Austin - Anglické růže VIII 02. lis 2017 08:39 #320939

• quendery
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3699
Tuším, že jsem před lety viděla The Prince u p. Macháčka na poli v Kunraticích........

David Austin - Anglické růže VIII 03. lis 2017 20:57 #320968

• Ninkwen
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 126
Prosím o Vaše zkušenosti, jak Vám opakuje James Galway? Mi začíná druhou vlnu až teď, což mi přijde dost pozdě a je škoda, že už si je moc neužiju. Je možnost to ovlivnit? Mám jednu rostlinu vyvázanou k pergole, druhou volněji u plotu (první dva roky jsem vyvazovala, letos zkouším jako keř). U pergoly slunce spíš jen okolo poledne, u plotu skoro pořád přes léto, teď už je ale stíňena domem sousedů. Hnojila jsem tekutými slepičinci párkrát v sezóně, stříhala odkvetlé květy. Sledujete nějakou změnu v opakování, dle střihu růže či třeba jejího vodorovného vyvázání či peggingu? Já je letos skoro nestříhala, jen poškozené výhony.

David Austin - Anglické růže VIII 08. lis 2017 19:44 #321016

• Lukáš
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 11815
DSC09569.jpg

DSC08079.jpg

DSC04442.jpg

DSC05238.jpg

DSC05424.jpg

A Shropshire Lad - také velká růže mám ji na oblouku , zimu ustála naprosto skvěle , kvetení - velká první vlna a pak se dlouho čeká :laugh: ale odpouštím , někdy má černou skvrnitost
Následující uživatel poděkoval: JitkaU2, Kaja, Láďa, alenak, Marta, rok.zaruka, bradhal, LucieT, Dita, Malajkaa

David Austin - Anglické růže VIII 08. lis 2017 19:46 #321017

• Lukáš
  • Platinum Boarder
Ninkwen napsal:
Prosím o Vaše zkušenosti, jak Vám opakuje James Galway? Mi začíná druhou vlnu až teď, což mi přijde dost pozdě a je škoda, že už si je moc neužiju. Je možnost to ovlivnit? Mám jednu rostlinu vyvázanou k pergole, druhou volněji u plotu (první dva roky jsem vyvazovala, letos zkouším jako keř). U pergoly slunce spíš jen okolo poledne, u plotu skoro pořád přes léto, teď už je ale stíňena domem sousedů. Hnojila jsem tekutými slepičinci párkrát v sezóně, stříhala odkvetlé květy. Sledujete nějakou změnu v opakování, dle střihu růže či třeba jejího vodorovného vyvázání či peggingu? Já je letos skoro nestříhala, jen poškozené výhony.
James Galway - to je stejné jako A Shropshire Lad - opakuje ale dlouho mu to trvá a myslím že to ničím zlepšit nejde asi to má prostě v genech
Následující uživatel poděkoval: Malajkaa

David Austin - Anglické růže VIII 11. lis 2017 18:49 #321084

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2219
Můžete někdo popsat zkušenosti s windflower? Našla jsem tu dřívější příspěvky od Vlaďky, HonzaPM a varoucha, máte ji i někdo další, třeba nově? Nějaké nové detaily, zkušenosti, klady, zápory? Předem díky.
Procházím různé uložené fotky, vybírám na další sezonu. Austinkám zas tak moc neholduju, ale tato mi přijde taková zajímavá, že bych ji tu asi uživila.

David Austin - Anglické růže VIII 22. lis 2017 09:21 #321182

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Bradhal , tak Windflower nemám --

glamiscastle.jpg

celkem malý keřík - jedna z mých prvních . některé roky skvrnitost .
othello_2017-11-22.jpg

nedávno přesazená - ještě neměla možnost se více předvést
monsteadwood.jpg

tak jedna ze začátků - letos nějak přeschlá . nevím , co z ní bude na jaře.

Příloha theshepherdess2.jpg nebyla nalezena.

The Shepherdess. hezká , letos abnormálně nakvetlá - pravidelně střední keřík
Následující uživatel poděkoval: Lukáš, alenak, Marta, rok.zaruka, Dita

David Austin - Anglické růže VIII 22. lis 2017 19:01 #321185

• rok.zaruka
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 442
Bradhal:-) já jej sice mám ale jednu sezonu, pořízena od Austina....letost byla do 50 cm, takový lehký vzdušný keřík, delší tenčí větývky, pořád kvetoucí, výdrž květu vzhledem k jejich stavbě tak dva dny, nádherné dlouhé štíhlé poupata, lehce vonící, bez nemoci....určitě stojí za to
letost mi došel Scarborough fair:-)
Následující uživatel poděkoval: bradhal, Malajkaa

David Austin - Anglické růže VIII 26. lis 2017 21:56 #321213

• Adriana
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 118
reaguji ještě na dotaz Vendy k Grace
mám ji 3 rokem po výsadbě, v záhonu stejně starých oranžád..záhon je na jih /+ ještě u nás na jihu/, takže celodenní výpek, no a Grace vypadá nejhůře ze všech..výška asi Květou spomínaných 40cm, slabé větve..dost černé skvrnitosti /nestříkám/. Takže tak, uvidíme, co po této zimě, nerada bych o ni přišla, snad se zmátoří..
jinak v tom záhonu mám The lady gardener, trčí tam, v těch pomerančových, krásně malinově/růžová :evil:
čím je zapříčiněné to růžové zbarvení, dá se nějak ovlivnit?
to že některé barvy byly hodně světlé, jsem brala že je to od úpalu, a než se usadí, ale u TLG jsem asi sáhla vedle...jinak vypadá zdravě, kompaktní keř, dlouhé květenství atd., jen ta barva :woohoo:

David Austin - Anglické růže VIII 02. pro 2017 16:50 #321249

• Lukáš
  • Platinum Boarder
DSC06144.jpg

DSC05738_2017-12-02.jpg

DSC05902.jpg

DSC05586.jpg

Alan Titchmarsh- velice zdravá růže šlechtitele , květy mají kulovitý tvar , drží souměrný keř - nemá žádné vystřelující pruty
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Láďa, Marta, rok.zaruka, Dita

David Austin - Anglické růže VIII 02. pro 2017 18:40 #321250

• Dita
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 676
Chjo, ten je krásný, Lukáši!Evidentně se mu u tebe daří (jako ostatně všemu ;) ) Jak dlouho ho máš? Já mám letošního nováčka 20 cm a čučí :( Měl jeden pidikvítek.. Nevěřím, že by někdy vyrostl do rozměrů tvého Alana... asi špatná sazenice či co...
Následující uživatel poděkoval: Lukáš
Moderátoři: Eva L., Květa