3/ Top vůně:
Big Purple, Gertrude Jekyll, Goldelse, La Rose de Molinard, Odyssey, Westerland, Heidi Klum, Blue Eden, Gospel, Gilles de Brissac. Našlo by se ještě několik dalších.
Big Purple
La Rose de Molinard
Gilles de Brissac
4/ neurazí, nenadchne. Název bodu bych trochu poopravila, protože sem řadím růže podobně krásné a kvalitní jako v bodě 1/, ale necítím z nich to správné charisma, nebo esprit... nevím, jak bych to popsala.
Např. Chartreuse de Parme, Garden of Roses, Comtesse de Ségur, Artemis, Lichfield Angel, Rosengräfin M. Henriette, Soul, Boscobel.
5/ Nováčci, nesplnili očekávání:
musím zdůraznit, že zatím. Věřím, že očekávání nakonec splní.
Susan Williams Ellis, Royal Jubilee.
6/ zklamání letošního roku:
zřejmě díky chladnému konci léta a začátku podzimu se některé krásky rozhodly, že se s druhým kvetením nebudou namáhat. Šlo většinou o ty, které mají delší přestávku mezi prvním a druhým flórem.
Jako příklad uvedu Arabii, která byla letos jednoukvetoucí.
7/ a 8/
pár růží jsem "utratila". Ne že by nebyly pěkné, ale jejich krásy jsem si moc neužila. Pierre Arditi, Cherry Lady, Brownie, Frenesie - mimořádně citlivé na déšť, květy permanentně slepené. So Pretty sice měla krásné květy, ale ráno rozkvetly a večer byly opadané.
13/ nedá se říct, že jsou to vyloženě potížistky, spíš jsou to ty skvělé, ale...
lepí květy : Benjamin Britten, Isabelle Autissier, Jude the Obscure, Novalis,
květy po dešti zflekatí: José Carreras, Rosenfaszination,
mizerně roste: Palais Biron, Minerva
12/ nejvíc si vážím - asi všech, které jsou v bodě 1/. A vlastně úplně všech, protože tolerují moji občasnou nepéči a dělají mi radost.