Květo, díky za velmi potřebný šuplíček i zkušenosti vzhledem k tomu, jak si s námi počasí v posledních letech hraje. A díky všem ostatním za přispění a typy na odolné růže.
Protože mám na své zahradě taky pár takových, tak se přidávám.
Jak už jsem tu kolikrát psala…zahrada na skále, málo hlíny, ale spousta kamení co neustále leze na povrch, minimum srážek a pokud přece jen někdy zalévám/ a to jen párkrát za sezonu/, je to ze studny/ máme užitkovou/……jinou vodu nemám. Z vodovodu je jednak drahá a nějak je mi to proti srsti pitnou vodu lít na zahradu.
Tak k těm růžičkám…. budu jmenovat jen ty co opakují kvetení…..ty jednokvetoucí většinou stačí kvést než jsou tyhle vedřiny. Všechny jmenované jsou na celodenním slunci a v místech, kde skoro pořád fouká .
Austinek moc nemám, ale jednu bych chtěla moc pochválit …je nezničitelná ať je jakkoliv …Hyde Hall
Kordes : pnoucí Jasmína, Florentina, Hella, Dolomiti, z těch starších Lavender Lassie, Sympathia
Tantau : Chippendale, Mariatherezia, Landora, Aspirin Rose
Nesmím zapomenout na své oblíbené Györovky :
Andikó, Noel, Academia Istropolitana, Baba Kay, Samaria, Rosa Marika, Talas …..a byly by i další….opravdu si s těmi ne příliš dobrými podmínkami dovedou docela dobře poradit.
Ježovič : Čipka
Ze sucha i sluníčka si také nic nedělá Fraise des Bois…..nakvétá neustále.
Velmi odolná je Ilmenau…..palice tmavě vínových květů na sluníčku drží beze změny skoro 14 dnů ….
Stejně tak mi mile překvapil nováček Sourire d´Antan od Lense, květy sice trochu vybledly, ale drží už skoro týden.
O The Fairy se tu už psalo, já ještě přidám pokryvnou Sea Foam/ Schwartz/, Sachsisch Lichtenstein / Noack/, Rebecca Mary / Dickson/ a Wild Rover /Dickson/… když je víc sluníčka není do fialova, ale zčervená …
A i když se tu myslím nepsalo o historických / možná jsem špatně četla…../, zmíním tu dva furtkvetoucí „nezmary“ Stanwell Perpetual a Marii Dermar, té sice květy rychle odkvétají, ale je jich tolik, že to nevadí.
Ilmenau
Sachsisch Lichtenstein
Wild Rover
Ještě poznámku.....na jaře většina mých růží ošmikána na ježka a i když srážek minimum, hezky narostly a kromě třech všechny vykvetly. Ještě nevím, jak si poradí s II. florem