Květa wrote:Zatím mám v hlavě představu - skupina 3 travin, 3 vzrůstnějších růží, opět traviny. Nějaké +/- 1 m růže před trávy. Droboť na obrubu zatím neřeším.
.... Květo, realizovalas - trávy a růže? Nebo nakonec dopadlo vše úplně jinak?
Zdenko, trávy jsou mojí srdeční záležitostí ( víc než cokoliv jiného ) - v záhonech kombinaci růže a tráva mám, používám.
Úmysl trvá, trochu pozměněný.
Jednak mne Eva přesvědčila ( moc práce jí to nedalo, pravda ) , že mám záhon protáhnout zrušením kompostu - takže délka je o trochu větší - cca 25 m . Ovšem narazila jsem na potíž nedostatku popínavých růží k plotu (

), nicméně - nějaké jsem koupila. Část osázení jsem vzdala - páč bude nutno řádit s herbicidem ( prorůstání plevelů od sousedů ) a budu pokračovat na podzim. Koupila jsem i nějaké sadovky a nižší růže, ale nijak závratné množství. Opět budu pokračovat na podzim, chci nejdřív nakoukat nové rostliny.
Jsem v osazování hodně pomalá - u mne je to záležitost na několik let

.. zřejmě jsem i mistr uplacírování maxima rostlin na minimum prostoru, páč vše nahamouněné vč. na jaře koupených je už ( skoro ) v zemi a je to jak když plivne.
Druhák - ňák došly kultivary Miscanthusů kt. bych už neměla nebo o které bych stála.
Honzo, njn. gerania
byla jsem líná prohrabávat archiv a dávat f. do geraniové diskuse..