Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Růžové kombinace

Re:Růžové kombinace 25. bře 2010 00:33 #4557

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
teď mi hoooódně chybí ten válející se smajl. na téma - co udělá zem.

Na jaře 09 jsem zasadila ocásek ! Dylise. jeden stoneček, fakt.

Na místo, kde jsem si říkala, že stopro nepůjde. Je to na totál úpalu, zem nic moc, smíchanina s nějakou vápennou omítkou, při zalévání voda steče, neudrží se ( blbý sklon ). Nehnojila jsem, vedle byla čerstvě zasazená růže.

cíleně jsem ho fotila až v pozdnějším termínu - první květy ( sem tam ) mám na fotce z poloviny června.

takhle vypadal v polovině srpna
P1050284.JPG

Re:Růžové kombinace 25. bře 2010 00:35 #4558

• Květa
  • Moderator
koncem října
( to už zarostl vše okolo )
P1050752.JPG

( focený je nějaký opršalý )

kvetl ještě koncem listopadu - sem tam nějaký květ.

Re:Růžové kombinace 18. kvě 2010 07:50 #7132

• zdenka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
Květa wrote:
jsem k svému údivu zjistila, že mám zryto daleko víc než jsem původně zamýšlela

momentálně cca 2 m široký a min. 15 m dlouhý pruh. Pak už jsem s rytím fakt skončila s tím, že plánovaná šířka bude cca 4 m, nějak ( jak padne ) se okraj zvlnovatí. Záhon je situován až k plotu, žádná Bendí probíhačka.

Mezitím jsem přehodnotila původní záměr, sice tam Misc. nasázím, ale chtěla bych je prokombinovat s růžemi a dalšími nezalévacími trvalkami ( levanule, šanta, šalvěje, phloxy, aster, seda a pod. - jen doufám, že zde půjdou, zem je až moc kvalitní ).
Keříkové tužby zde moc nemám, téměř vše, po čem jsem toužila ( si bláhově ) myslím, že už je zasázeno jinde. Prozatím jedinou výjimkou je forsythia Kumson + dřevitá pivůně.
Celý den slunce.
Zatím mám v hlavě představu - skupina 3 travin, 3 vzrůstnějších růží, opět traviny. Nějaké +/- 1 m růže před trávy. Droboť na obrubu zatím neřeším.

.... Květo, realizovalas - trávy a růže? Nebo nakonec dopadlo vše úplně jinak?

Re:Růžové kombinace 18. kvě 2010 13:00 #7156

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
A helemese, co je tady kakostů. :laugh:

Re:Růžové kombinace 19. kvě 2010 01:52 #7182

• Květa
  • Moderator
zdenka wrote:
Květa wrote:
Zatím mám v hlavě představu - skupina 3 travin, 3 vzrůstnějších růží, opět traviny. Nějaké +/- 1 m růže před trávy. Droboť na obrubu zatím neřeším.

.... Květo, realizovalas - trávy a růže? Nebo nakonec dopadlo vše úplně jinak?

Zdenko, trávy jsou mojí srdeční záležitostí ( víc než cokoliv jiného ) - v záhonech kombinaci růže a tráva mám, používám.

Úmysl trvá, trochu pozměněný.
Jednak mne Eva přesvědčila ( moc práce jí to nedalo, pravda ) , že mám záhon protáhnout zrušením kompostu - takže délka je o trochu větší - cca 25 m . Ovšem narazila jsem na potíž nedostatku popínavých růží k plotu (:laugh: ), nicméně - nějaké jsem koupila. Část osázení jsem vzdala - páč bude nutno řádit s herbicidem ( prorůstání plevelů od sousedů ) a budu pokračovat na podzim. Koupila jsem i nějaké sadovky a nižší růže, ale nijak závratné množství. Opět budu pokračovat na podzim, chci nejdřív nakoukat nové rostliny.
Jsem v osazování hodně pomalá - u mne je to záležitost na několik let ;) .. zřejmě jsem i mistr uplacírování maxima rostlin na minimum prostoru, páč vše nahamouněné vč. na jaře koupených je už ( skoro ) v zemi a je to jak když plivne.

Druhák - ňák došly kultivary Miscanthusů kt. bych už neměla nebo o které bych stála.

Honzo, njn. gerania
byla jsem líná prohrabávat archiv a dávat f. do geraniové diskuse..

Re:Růžové kombinace 19. kvě 2010 11:02 #7205

• zdenka
  • Platinum Boarder
Květo, dík za odpověď. Mě ta kombinace tráva - růže přijde dost vhodná pro moje podmínky - sucho, písčitá půda - nemusí se moc zalejvat ... hezké během sezóny i v zimě. Vše také ve fázi myšlenky ... inspirace na základě speciálu NKZ - růže. Jenže - růže "nakoukávám" a trávy skoro neznám.
Hodně úspěchů a třeba časem budou i nějaké fotky.

Re:Růžové kombinace 20. kvě 2010 01:24 #7289

• Květa
  • Moderator
Zdenko, ze "starého" záhonu už letos snad budou fotky růží s trávami koukatelné - loni byly růžové keříky nové, trávy měly několik let náskok.
To, co jsem sázela teď na jaře - tam budou mít trávy pouze pár chlupů, k focení to asi moc nebude - nebudou rozpoznatelné. Ale třeba mne holky překvapí.

Re:Růžové kombinace 25. čen 2010 07:26 #10479

• zdenka
  • Platinum Boarder
Realizovalo se něco z návrhů této diskuze ... pokud ano, nebylo by foto, popř. povedlo - nepovedlo?
Já jsem zatím pouze "nakoukávám"

Re:Růžové kombinace 26. čen 2010 00:14 #10593

• Květa
  • Moderator
Zdenko, postupně sem nějaké fotky dám, ještě nejsou růže plně rozkvetlé.
Trávy jsou sice krásně narostlé, ale ještě nejsou ( ty, co mají ) vybarvené a samozřejmě nekvetou.
P1060767.JPG

pokud budeš chtít nějaký komentář, klíďo - jen se zatím do žádného nepouštím, páč nevím, co by tě zajímalo.

Re:Růžové kombinace 26. čen 2010 00:16 #10595

• Květa
  • Moderator
P1060765.JPG

( se mi tam vysemenil rozrazil - je mi ho líto vytrhnout, jsem měkkosrdcatá )
Moderátoři: Eva L., Květa