Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Růžové kombinace

Růžové kombinace 13. led 2017 14:16 #315162

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
přehlasovaly jste mně- stejně mi nic jiného nezbývá - než je tak nechat .
Lucie - ta R. in Blue fakt narostla . trčí i nad pergolou , protože se prodrala i přes P.H. Musk
Skalničko - paráda. Mozarta asi potáhneš na tu pergolku ?- protože taky umí vylézt dost nahoru -- s tím má zkušenost i Marta Z .- já nakonec taky . Alan T.je překrásný - toho nemám :up

mozart_2017-01-13.jpg
ten je u mně u pergoly a prolíná se ve vrchní partii s P.H. Musk . asi nemám společnou fotku .
Poslední úprava: 13. led 2017 14:30 od Kaja.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., alenak, Marta, Regina, LucieT

Růžové kombinace 13. led 2017 14:20 #315163

• alcearosa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1952
Kájo, krásná kombinace s náprstníky vpředu - od něžných tónů zleva k výraznějším - nikde mně nic neruší, ani oči netahá. A zákoutí s fialovou a bílou je zase jinak působivé. Plánuji k angličance The Wedgwvood Rose přisadit Maid Marion nebo The Mayflowe a zkonbinovat s nižšími fialovými ( Violeta už tam je a něco ještě k ní.) K fialovým růžím se mně líbí pudrová růžová, uvažovala jsem o Wildeve, keř má sice mít správnou výšku 1m, ale jinak je robustní a nevešel by se do šířky. Na fotu se její střed zdá trochu do meruňkova a to už by pudr nebyl. Jinou potřebnou nižší angličanku jsem zatím nenašla.
Následující uživatel poděkoval: Kaja

Růžové kombinace 13. led 2017 14:32 #315166

• Kaja
  • Platinum Boarder
no a co bílou Snow Goose . zas až tak moc veliká není a kvete až do zimy.

Růžové kombinace 13. led 2017 14:36 #315167

• alcearosa
  • Platinum Boarder
Díky, hned ji zkouknu v katalogu .

Růžové kombinace 13. led 2017 14:44 #315170

• alcearosa
  • Platinum Boarder
Hezká k Maid Marion by se hodila květem, jenže to má být růže bez opory do volného prostoru a jen do 1m, aby nezacláněla za ní Chloris.

Růžové kombinace 13. led 2017 14:49 #315172

• Kaja
  • Platinum Boarder
hmm- a myslíš , že Chloris nevyroste výše? co ji dát z druhé strany? ale oporu by určitě potřebovala .a to máš Chloris albu nebo tea ?protože alba může narůst i dva metry . tam tu oporu stejně budeš potřebovat .a sadit se dá ze dvou stran . možná by nebyla špatná i nějaká pivoňkové barvy . momentálně mě žádná nenapadá .
nebo že by klematis Ernest Markham?

ernestmarkham.jpg
Poslední úprava: 13. led 2017 15:43 od Kaja.
Následující uživatel poděkoval: Marta, alcearosa

Růžové kombinace 13. led 2017 14:52 #315173

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Skalni, taky jsem mívala tendence sázet tón v tónu. Ona třeba taková PaT A. je sama o sobě dost výrazná, ale zasazená mezi CPM a JtO skoro zaniká. Zrovna tak mám tón v tónu i některé růžově laděné záhony. Myslím, že to bylo jednak snahou držet se pravidel a jednak tím, že se mi vždycky ve vlnách líbí nějaký typ a barva květu a pak jich pořídím víc hodně podobných a nevím, kam s nimi. Ale dá se to krásně rozbít trvalkami.

Toho Alana máš skvostnýho :up . Zkusila bych k nim buď tmavě fialovou ( caradonna) nebo bordovou ( třeba knautii) a uvidíš, jak se to oživí i bez přesazování růží ;) . Bylo by to škoda, máš je krásně bohaté :)

Růžové kombinace 13. led 2017 15:52 #315181

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Ještě si dovolím trochu pouvažovat o žlutých růžích. Je zajímavé, že každý je nemusí a v zahradě o ně nestojí.
V květinové řeči, nebo jak se tomu říká, darovat někomu žlutý květ znamená něco nepěkného. Nevybavím si teď o co přesně jde, třeba někdo z vás to ví. Jen mi něco říká, že to není nic moc pozitivního.
Mně osobně žluté růže nevadí, naopak se mi líbí a myslím si, že k létu a slunci patří.
Z těch nejpěknějších - Elina, Sunny Sky, Julia Child, Molineux, Candlelight, Golden Years, Goldelse, Hansestadt Rostock.
Vzájemná kombinace všech odstínů žluté se mi kupodivu líbí. Na rozdíl třeba od kombinace různých odstínů červené, ze které mám nepříjemný pocit. Dvojice Big Purple a Soul, nebo Cherry Girl a Gospel by mě asi moc nenaladily. Naštěstí mě nenapadlo je sázet k sobě.
Žluté a oranžové růže se můžou také pěkně doplňovat, teda pokud by mezi nimi nebyla právě ta ohnivá Fellowship. Je už moc výrazná.

Směska žlutých v možné harmonické kombinaci :

Golden Years
GoldenYears.jpg

Comtessa
Comtessa6.jpg

Goldelse
Goldelse1.jpg

Elina
Elina1.jpg

Molineux
Molineux4.jpg

Kombinace s lehce fialovými květy je příjemná.

Příklad za všechny - Lavender Dream a Graham Thomas
LavenderDream3.jpg
Následující uživatel poděkoval: Jana V., hespa1, Kaja, Vendy, alenak, Marta, alcearosa, ibiska, rok.zaruka

Růžové kombinace 13. led 2017 15:59 #315182

• quendery
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3699
Evo, žlutých mám jen pár a to v takovém sluníčkovém záhonu spolu s oranžádami a meruňkami Taky je moc nemusím......ale ta poslední kombinace šeříkové se žlutou se mi tedy mooooc líbí.....začnu o ní uvažovat.Dík za inspiraci. :whistle:
Následující uživatel poděkoval: Eva L.

Růžové kombinace 13. led 2017 16:03 #315183

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
EviL., taky se mi ta poslední kombinace ( žlutá a fialková) líbí ;) . Zatím jí trénuju na žlutých růžích a fialových phloxech a kypreji ;) ( následně v sezoně žluté denivky a fialkové phloxy).
Přivedla mě na to kombinace světle žluté mochny křovité a phloxu Franz Schubert ;) . Letos jsem to doplnila o Blue Paradise a čekám , jak se mi to bude líbit.
Myslíš, že by šel Excellenz von Schubert dohromady se žlutýma?
Následující uživatel poděkoval: Eva L.
Moderátoři: Eva L., Květa