Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Růžové kombinace

Růžové kombinace 13. led 2017 16:48 #315185

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Určitě. :up A řekla bych, že drobnější kvítky E.v.Sch. celý dojem ještě zjemní.
Dodatečně mě napadá, že by se k žlutým hodila i Lavender Ice, nebo Odyssey, nebo Novalis. Mají ten jemný fialkový tón.
Následující uživatel poděkoval: Jana V.

Růžové kombinace 13. led 2017 18:23 #315189

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7633
Viděla jsem v rosariu HK kombinaci žluté a bílé růže, nevím jak to osazují, ale tak jsem byla unešená, že jsem to tak nasadila doma :cheer:
Následující uživatel poděkoval: Eva L.

Růžové kombinace 13. led 2017 18:29 #315190

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Jj, bílá vypadá dobře snad ke všemu.
Problém je, že je málo čistě bílých, které nestárnou do těch růžových teček, ty pak s tou žlutou už nevypadají tak skvěle a musí se to furt odstříhávat. Jiné bílé zas stárnou do hnědé a to taky nemám ráda :unsure: .

Růžové kombinace 13. led 2017 18:59 #315191

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2219
U bílých mi to hnědnutí vadí víc než růžové tečky. A proto je polovina mých růží bílá, no nic. Když tu vymýšlíte a ukazujete takové povedené kombinace, napadá vás, s čím zkombinovat Souvenir d'Adolphe Turc? Takovou tu růžovou do lososova? Nebo třeba Margo Koster, Emil Boleslav Lukáč...Toho Emila tu ukazovala Quendery s fialovou trvalkou, ale šla by taková barva s nějakou žlutou? Nebo spíš jen krémovou? Nebo šla by k takovéto barvě třeba Gospel? Díky za názor.
Původně jsem je brala do záhonu ostatních růžových, ale obávám se, že se s těmi studenými odstíny tyto teplé potlučou.

Růžové kombinace 13. led 2017 19:11 #315192

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
To by mě taky zajímalo ;) , já je mám "srabácky" všechny pohromadě v jednom záhonu od skoro bílých po tmavší ( Mary Ann) a v kombinaci jen s trvalkama a letničkama :whistle:

Růžové kombinace 13. led 2017 19:52 #315196

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
DSCN9032_2017-01-13.jpg

bílá se žlutou vypadá skvěle .. Postilion a Scheewittchen . já mám celkově bílou v oblibě a mám ji po zahradě dost hodně. je totiž schopná sjednotit ostatní barvy - i ty , co k sobě moc nejdou - další oblíbená bílá je třeba Artemis - sadová , skvěle kvetoucí a ke všemu vhodná . střední kompaktní keřík s krásnými plnými květy.
další bílá - tentokrát nízká , vhodná na podsazení je Aspirin , taky drobnokvětá Sněhurka nebo podobná vzrůstem Irene von Dänemark. a jak ted´ procházím fotky, tak zjišťuji , že mám bílých dost hodně
Poslední úprava: 13. led 2017 20:01 od Kaja.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., alenak, Marqetka, Marta, bradhal, Regina

Růžové kombinace 13. led 2017 19:53 #315197

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Bradhal, Souvenir d´Adolphe Turc mám od loňského jara, tedy jednu sezonu. Přiznám se, že jsem ji zatím nestačila vstřebat, ani ji nemám na fotce. Když zalovím v paměti a vybavím si její vybarvení a velikost květů, tak by se mi líbila s podobně jemnou růží, tedy s žádnou okázalou velkokvětou krasavicí. Ta by ji "utloukla čepicí". Nabízí se např. Lavender Dream - jemná vzhledem, celkovým habitem a barvou, která by se k růžovo oranžové hodila.

LavenderDream.jpg
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Kaja, alenak, Marta, rok.zaruka, bradhal, Regina

Růžové kombinace 13. led 2017 20:09 #315198

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Bradhal, Souvenir d'Adolphe Turc mám překopaných Pompejích. Společenství Massadových růží. Ony jsou takové ohnivé, zvláštních jásavějších barev, plošší talířky. Pro mne tyhle růže mají takový ten přidaný ocásek.
Mám jej v sousedství Domaine de Charance a Dr. Massada. ( zajímavé, mám jej ve dvojím provedení. V podstatě třešeň.)
Vedle je Paul Bocuse, teď tam mám ještě k zasazení jednoho nováčka.
Tj. podobné barvy / odpich Dr.Massad/ SdAT pak drobnička, podtržení větších květů ostatních, doplnění trochu odlišným tónem/

DSCN1706.jpg

DSCN1777.jpg

Paul Bocuse

DSCN1645.jpg

Domaine de Charance

tohle je f. z 15,6, úplně první květy. Jestli najdu někdy nějakou pozdnější, nezapomenu. Bohužel více vidět na f. asi není - ptž. jak jsou růže mladé, při celkovém záběru plochy neviditelné. Ještě nevím, jestli tam nechám zvonek, ale vyplejt ho je téměř nadlidský úkol, ze sebemenšího pozůstatku se obnoví.

Kájo, jdou do houfu, také se mi nej líbí dámama zmiňovaná kombinace.
Poslední úprava: 13. led 2017 20:22 od Květa.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, Vendy, alenak, Marta, bradhal, Regina, LucieT

Růžové kombinace 13. led 2017 20:42 #315200

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
f. DdCharance jsou z jiné rostliny, starší.

Kájo, váhala jsem... ale dám... jsem totiž zaseklá u Palais Birona..

v době nejbohatšího kvetení u nás denně pršelo, na f. je to vidět. Květy růží jsou občas zváhlé. No, co nadělám, tak to holt bylo..

Tohle je ten původní multifloří Palais Biron. Ve vítacím jsem měla letos ( i díky srážkám ) růže nadnormativně narostlé. Musím ubrat hnoje nebo co ;) .
Nejhůř zvládnutý byl Herkules, teda.
A teď pointa. Tohle je Palais Biron, I. kvetení. Vedle je popínavka Belle de Sardaigne, vedená na fontánu ( aby byly květy ke mně, ne k lesu ( Mrazík ). Foceno 27,6, tzn., že květy Belle jsou tři týdny staré ( rozkvetla 5,6 ), už šislé. Palais jsem stříhala na krátko, podobně jako ostatní růže v záhonu. Dal 150 cm. Tohle je nejbohatší stadium květu.
V II. fl. Belle dal na frak, kvetl ve výšce přes 2 m. ( nebyla jsem šťastná )

DSCN2280.jpg

f. o týden mladší ( 22,6 )

DSCN1941.jpg

tam barva květů Belle ještě odpovídá.
a ještě víc do hloubky - Belle 10.6

DSCN1389.jpg
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Eva L., hespa1, Kaja, mišpule, Vendy, alenak, Marta, bradhal, Regina a tento uživatel má 1 dalších poděkování

Růžové kombinace 14. led 2017 10:38 #315216

• Regina
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 943
Pročetla jsem, doufám, že pozorně, abych neopakovala někoho.
Evo, ke žluté barvě. Říká se, že darovat žlutou růži znamená žárlivost. To bude asi to, cos měla na mysli.

Co se týče diskutované Kaajiny kombinace. V detailním záběru spolu skutečně ty dvě barvy moc neladí.Ale při pohledu z větší dálky je to krásná kombinace. Určitě bych se za ni nestyděla a lahodilo by mému oku, pokud bych ji mohla sledovat na vlastní zahradě a v kvalitě růží, které tam jsou.
Následující uživatel poděkoval: Eva L.
Moderátoři: Eva L., Květa