Vendy napsal:
Jani nejsem Eva, ale odpovím také - Excellenz von Schubert mě moc zaujal u Květy, je krásný a myslím, že by ke žlutým šel. (Doufám, že teda dávám správné fotky, Květo když tak mě prosím oprav! a doufám, že se nezlobíš, že tu dávám tvé krásky)
Excellenz von Schubert
Vendy, pokud se mezi "kráskami" nevyskytne mé zubící se JÁ nebo nějaký extrémně bujný plevel nic mi neva. Já opravdu fotím detaily málo, spíš skupinky, abych zachytila, jak na mne působí a mohla za dlouhých zimních večerů přemýšlet co příp. změnit. Navíc, na focení nemám správné oko.
ad barva Excellenz von Schubert - na Vendině f. je přesně ta, kt. u mne EvS měl. EvaL mívá u stejných růží barvy sytější než vykvétají zde. Byl květníkový, i to mohlo mít vliv.
... prý ( pro pojmenování ) bodláková.
Jedna z věcí, která u nové růže zabere hrozně času (

), je "odpovědný" výběr "kam s ní". Člověk je 100 x přesvědčen, že tam, kam ji původně chtěl vrznout, to bude TOP,
a ono né... a tak s utrženým květem bloumá zahradou a NEVÍ...
a pak ho překvapí, že vlastně by to nebylo tak špatné s růží, o kt. původně vůbec neuvažoval
ještě horší to je, když vykvete první květ u zasazené růže a vy se zděsíte, jak to zamýšlené vypadá..utrhnete, chodíte a ono furt špatně..
ježkovy voči
cirkus
tady by to šlo, ale obsazeno, to by zas bylo překopávání ( na druhé f. leží v soukvětí vysazené růže )..
tak je člověk trochu malomyslný ( co jsem si to zas pořídila )
pak rozkvetou další květy...
zadoufáte...