Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Růžové kombinace

Růžové kombinace 14. led 2017 18:58 #315265

• Marqetka
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 541
Další moje kombinace:
Arabia a Bordure Abricot

IMG_7316_1.jpg

IMG_7318.jpg

Ještě je za nima Postillion, ale ten se s Arabií ve kvetení míjí.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, Vendy, alenak, Luša, Marta, LucieT

Růžové kombinace 14. led 2017 19:55 #315269

• LucieT
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 907
Marqetko, ta druhá kombinace se mi velice líbí. :)
Poslední úprava: 14. led 2017 19:57 od LucieT.
Následující uživatel poděkoval: Marqetka

Růžové kombinace 14. led 2017 22:24 #315272

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Jsem typická Váha,takže vždycky váhám,vymýšlím kombinace,pak se zaleknu vlastní odvahy a skončím u pár odstínů růžové(nejlépe proložené bílou)

jako tady-vzadu Yolanda d´Aragon a Mrs.John Laing,před nimi Rose de Resht a Comte de Chambord
IMG_9010.jpg

nebo tady-Eden Rose,Mary Rose,Irene von Danemark a Haevenly Pink
IMG_9026.jpg

Někdy je to až fádní,ale nemůžu si pomoct :blush:
Já si totiž vůbec nevím rady s červenou a žlutou dávkuju po kapkách.Jedinou žlutou růži mám Pilgrima a i ten odkvétá spíš dobíla.Asi mám vůči těmhle barvám nějaký blok,nejen v růžích,ale i ostatních kytkách a ani v bytě,ani v šatníku je nemám :whistle:
Navíc mě tyhle pastelové barvičky uklidňují a to moc potřebuju.Co se blíží jaro,mám po ulehnutí Večerníčka-ladím nový záhon a promýšlím přechod od růžové a levandulové na jednom konci,po oranžády na konci druhém.Krásné starosti...horší bude,až tam budu stát s rýčem :laugh:
A proto sláva experimentátorům :evil:
Poslední úprava: 14. led 2017 22:34 od mišpule.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, alenak, Marta, ibiska, rok.zaruka, bradhal

Růžové kombinace 14. led 2017 23:09 #315275

• babkaela
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 414
Závidím i nezávidím tohle váhání s kombinacemi hodí - nehodí. Já s každou novou kytkou chodím vejde - nevejde a kde nááááhodou místo najdu, jsem ráda, že roste, kvete a bonusem třeba i voní. Pro se omlouvám za moje kombinace - nekombinace a nevím, zda jsem opět neměla putovat do "smíšených". Zazdá - li se vám, že jo - pošlete mne tam, prosím. Díky.
Tyhle byly stěhovány cca 30ti leté kvůli stavebním úpravám, jsou tu již 6 let a daří se jim, zůstanou na svých místech. Bílá je Asischneewitchen. Ostatní taky .... nevím.
DSC00242.jpg

Potom přišly další, lídlácké, navíc neodpovídají ani popiskám jak měly vypadat, nevadí, zůstanou u brambořiště, mrkvoviště a ... žlutá by měla být dle Honzova určení Arthur Bell.
DSC00201.jpg

Tahle je z řízku od synovy kolegyně, původní podědila se zahrádkou ... s cíniemi jí to docela slušelo.
DSC00595.jpg

Mezi dvěma nižššími červenými je ořechoplodec, zasazený v zemi i s větším květníkem, abych měla jednodušší vyndání a přemístění, za 3 roky jsem jinde místo nenašla a navíc se mi tam s nimi docela líbí ... Ach jo.
DSC00590.jpg

oprava - první foto mělo být tohle
DSC00214.jpg
Poslední úprava: 14. led 2017 23:20 od babkaela.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Eva L., Kaja, mišpule, Vendy, alenak, Luša, Marta, rok.zaruka, bradhal a tento uživatel má 2 dalších poděkování

Růžové kombinace 14. led 2017 23:11 #315276

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Eva L. napsal:
Květo, pěkně popsáno. :laugh: Ale zase je to lepší, než nějaká televizní detektivka. A co je pozitivní - máš ještě možnosti. Já kdybych se uběhala, tak už volný plácek nenajdu. :(

dámy, ano,ano, procházíme tím často, že ? :laugh:

EvoL, tahle poznámka mne inspirovala k možnému fotoseriálu na téma - Jak jsem sázela Excellenz von Schubert. Odložím jej, ( mj. znáš slovně ), ptž. se ke kombinacím vztahuje pouze okrajově ( prostě typické podzimní běsnění ).

potřebuju se berličkově posunout kupředu :

V lednu 2010 jsem na začátku této diskuse řešila osázení Kompostového záhonu. V přední části zahrady jsem v té době měla převážně zeleno - keře, trávy, pereny.. růží jen pár kousků. Ale už jsem byla částečně polapená..Květa napsal:
Začnu nenápadně..

páč jsem loni už pomalu přestala mít místo kam sázet (:lol: ) vznikla mi v mysli idea zkulturnit další část u plotu.

původně jsem se domnívala, že horko/těžko zryju cca 1metrový pruh a nasáčkuju do něj jeden kultivar Miscanthusu vedle druhého ( jen srovnávací záhon, jak kt. kultivar vypadá ) a před ně nasázím to, co chci upozadit ( se mi přestalo líbit, nesplňuje představy... ale přece nevyhodím, že.. ) ..

Rytí používám jako způsob vybití vzteku.. zřejmě jsem prožívala bouřlivý podzim.. páč
Květa napsal:
jsem k svému údivu zjistila, že mám zryto daleko víc než jsem původně zamýšlela

momentálně cca 2 m široký a min. 15 m dlouhý pruh. Pak už jsem s rytím fakt skončila s tím, že plánovaná šířka bude cca 4 m, nějak ( jak padne ) se okraj zvlnovatí. Záhon je situován až k plotu, žádná Bendí probíhačka.

Mezitím jsem přehodnotila původní záměr, sice tam Misc. nasázím, ale chtěla bych je prokombinovat s růžemi a dalšími nezalévacími trvalkami ( levanule, šanta, šalvěje, phloxy, aster, seda a pod. - jen doufám, že zde půjdou, zem je až moc kvalitní ).
Keříkové tužby zde moc nemám, téměř vše, po čem jsem toužila ( si bláhově ) myslím, že už je zasázeno jinde. Prozatím jedinou výjimkou je forsythia Kumson + dřevitá pivůně.
Celý den slunce.
Zatím mám v hlavě představu - skupina 3 travin, 3 vzrůstnějších růží, opět traviny. Nějaké +/- 1 m růže před trávy. Droboť na obrubu zatím neřeším.

Záměrem byl vzhledem k osázení přední části zahrady pestrý, pastelový záhon. Rozměry se poněkud nafoukly, ledacos nevyhovovalo... přesuny doleva, doprava, do pryč.. však to znáte
Záměrně jsem vytáhla tyhle staré fotky. Letos to pro něj byla 6. sezóna ( spíše 5. ptž. nejvíc rostlin jsem tam dávala na podzim 2010 ). Prošel proměnami, dnes částečně vyhovuje, částečně nikoliv ( nedávala bych tam ohňový začátek ).
foceno ze stejného místa jako druhá fotka..

DSCN2229.jpg

záhon je koncipován s akcentem od pozdního jara ( pivoňky )do pozdního podzimu ( trávy, astry ). Růže převažují, ptž. jich tam je hodně, hodně barev, snažím se o to, aby trvalky kvetly mimo dobu květu růží ( phloxy ).
V současnosti se snažím o omezení barevnosti ( úspěch jen zčásti ). Mám ráda růže s jednoduchým či poloplným květem, dejme tomu planějšího vzhledu. Preferuju toleranci vůči suchu ( díky šířce se nesnadno zalévá ), růže s dlouhou dobou květu.
Poslední úprava: 14. led 2017 23:21 od Květa.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Eva L., Vlaďka, quendery, mišpule, Vendy, alenak, Marqetka, Marta, babkaela a tento uživatel má 4 dalších poděkování

Růžové kombinace 15. led 2017 09:38 #315286

• Regina
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 943
Eli, zmínkou o brambořišti jsi mi vnukla myšlenku. Na chalupě došlo k posouvání pozemkú. Ale to je jedno. Není tak podstatné. Je tam něco jako má Květa. Snad jsem postřehla správně. Tam hodně kraluje můj muž a po oslnění Anglií, kdy se sely hrachory, které jako v Anglii samozřejmě nebyly, bylo toho víc, mě napadlo, trvalky by moc nezaléval ale využití nějaké časně kvetou historické růže, s jinými. Na určování růží třeba LdV. Ty mi nějak dva přebývají.Takže jen nějakou historickou k nim.
Následující uživatel poděkoval: babkaela

Růžové kombinace 15. led 2017 11:06 #315291

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Regino , jak v neznámých zmiňuješ zeleň - odpovím tady. je zelená růže . hezká s drobnějším květem . myslím by se hodila i k Leonardovi i k nějaké historické . třeba i do pivoňkova- a sice Lovely Green . podsadit hortenzií Limelight - to by mohlo být hezké .L.G je poměrně vysoká / aspoň ta moje /. mám i u Larissy
lovelygreen.jpg

lovelygreen2.jpg
Poslední úprava: 15. led 2017 11:08 od Kaja.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Eva L., alenak, Marta, babkaela, Regina

Růžové kombinace 15. led 2017 11:28 #315292

• Regina
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 943
Kajo, ještě jsi rozšířila pole úvah. Hortenzie. Taky nejsou tak náročné. Zelené kultivary růží jsou asi dost choulostivé. Nebráním se barevně. Růžová s jemně zelenou je hezká kombinace.

Růžové kombinace 16. led 2017 15:24 #315322

• Květa
  • Moderator
JanaV se tu zmiňovala o kombinaci z kat. Weeks - katalogová verze www.weeksroses.com/WR17_Catalog_/index.html#p=61 S tr. 61 ), HMF fotky uživatelů jsou trochu barevně odlišné, jak to již bývá. Purple Splash ( Oh,Wow ! ) www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.61780.2&tab=36 , Night Owl www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.39492, Pearly Gates www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.18457&tab=36 , Royal Gold www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.5531&tab=36

mám z nich dvě růže - Night Owl, nově. Kdysi jsem viděla jeho kombinaci s Alden Biesen, moc se mi to líbílo. Mezi vzrostlé růže je dosazovat novou poněkud problematické...
Poznamenávám - u Night Owl mne překvapilo, jak její tmavá barva je tvrdá, květ neměl očekávaný samet.

DSCN2178.jpg

na fotce jsou Bernd Weigel Rose, Vierge Folle, Rhapsody in Blue, Oh,Wow !( Purple Splash ), Alden Biesen.
Růžová Bremer Stadtmusikanten ( namrzala, žádná hitparáda ani v dešti ani v horku ) byla teď na podzim nahrazena Sourire d'Orchidee - jednoduchý květ bude do skupiny i lépe zapadat. Poslední tmavší růžovou na f. je England's Rose, zatím jsem ji na místě ponechala ( zejména z toho důvodu, že jsem neobjednávala žádnou náhradu na její místo ). Spokojená s ní nejsem - barevně ani zdravotně.
( kopřivy s pozadí jsou sousedovic, divizna záměna, koupena jako růžová )
Následující uživatel poděkoval: Eva L., quendery, alenak, Marta, bradhal, Regina

Růžové kombinace 16. led 2017 15:33 #315323

• Květa
  • Moderator
pohled o kousek dál, přibyl Rosemoor + Violetta zůstává ( zatím ? ) příliš nízká

DSCN2182.jpg
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Eva L., Kaja, quendery, alenak, Luša, Marta, ibiska, bradhal, Regina
Moderátoři: Eva L., Květa