Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Růžové kombinace

Růžové kombinace 16. led 2017 15:43 #315324

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
zase o kousek dál - jména růží se mi už ani nechce vypisovat. ;)
Vlevo na konci přibyly Austinky, onen jeden květ růže, co tak září na okraji - byla odejmuta.
Největší pozornost na sebe strhávají v popředí stálice - časem prověřené spolehlivky - Bonica a Angela.
Zcela v popředí pak je již odkvétající Queen of the Musk. Na podzim jsem ji po dlouhém nechtění přemístila ( potkávala se s ostatními růžemi jen zčásti, květ dostával lososový nádech - nezapadal. Dalším důvodem byl její habitus. Do metru výšky - nízká tudíž, do šířky. )

DSCN2189.jpg
Poslední úprava: 16. led 2017 15:44 od Květa.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Vlaďka, quendery, alenak, Marta, JUDY, Smuma, babkaela, bradhal, Regina

Růžové kombinace 16. led 2017 15:56 #315325

• Regina
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 943
Kveto
Vierge Folle jsem kdysi zakoupila u Starkla. Měl víc podobných s názvem francouzské venkovské růže.Je na chalupě i s dalšími. Ale nějak moc nejde. Není příliš kompaktní. Letos mu víc přistřihnu křidélka. Možná by mohl mít víc sluníčka. Třeba se i postěhuje.

Růžové kombinace 16. led 2017 20:59 #315334

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7632
Květo, píšeš, že Violetta je zatím nízká,nevím jak ji máš dlouho,ale ona se vytáhne, mám ji usazenou a zdá se mi, že jde i
do šířky,stále nasazuje nová poupátka,od začátku nedám na ni dopustit, to jsem ji ani moc nechtěla :silly: , dá se říct že mi byla p. Pelcovou vnucena :laugh: ať ji zkusím. Kvete mezi prvními a do zimy. Fotky nic moc, ale pro porovnání :)
DSCN7185.jpg

DSCN7272.jpg

DSC07571.jpg

DSCN7257.jpg
utiskovaná Angela - kde ty máš bochan :cheer:
Poslední úprava: 16. led 2017 21:06 od alenak.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Eva L., Kaja, Marta, JUDY, rok.zaruka, bradhal, Regina

Růžové kombinace 18. led 2017 21:48 #315456

• Květa
  • Moderator
Aleno, jak znám Angelu, ta se nedá :laugh: , vyhraje nad okolím ona..

ad Violetta - mám ji zasazenou od podzimu 2012, dostala jsem ji jako nechtěnku na jaře téhož roku v obřím květníku.
Předpokládám tedy, že koupena byla na podzim cca 2010.

Na HMF u ní uvádějí poměrně velký rozptyl ve výšce, doufala jsem, že spolu vyrosteme lehce nad metřík ( ideálně ).
Bohužel, ani náhodou.
Mám před ní zasazené pennisetum, přeroste ji, každoročně. Kvete mi hezky, bohatě, ale za trávou je upozaděná, není vidět. Letošní zima je ( zatím, nechci nic přivolávat ) zde teplotně průměrná, sněhově jsme na tom dobře ( izolace ). Uvidím, jak se s touto zimou vypořádá a jak pojme nadcházející sezonu.

Tahle kombinace v bordo/růžovo/ bílé se mi moc líbí. Jen se částečně růže v plném květu míjejí ( Ballerina i Taxandria jsou pozdnější ).

DSCN2073.jpg

DSCN2150.jpg

Zprava Let´s Celebrate, Munstead Wood, proplétající se Taxandria, Ballerina, Harlow Carr, Souvenir de Greuville. Pár kvítků Yvonne Rabier v popředí.
Vlevo je 2 x Baronesse ( jedna revertuje zpět k barevně podivné MariiTheresii ) + další bordo růže. Budu je muset pročistit, příliš na sebe strhávají pozornost ( téhle barvy je tam moc ). A také lépe ( včas oobručovat H.Carr ).

DSCN2100_2017-01-18.jpg

z druhé strany
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, Evka, alenak, Marqetka, Marta, JUDY, rok.zaruka, bradhal

Růžové kombinace 18. led 2017 21:59 #315457

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7632
Květo, vloni v září byla v HK Taxandrie obryně,úžasná, jak jsem ji mohla přecházet :ohmy:, vůbec nevím, asi jsem měla výpadek :laugh:
Poslední úprava: 18. led 2017 22:00 od alenak.

Růžové kombinace 18. led 2017 22:04 #315458

• quendery
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3699
Květo, krásná podívaná.....dýchlo na mě léto.......u nás teď zrovna - 15....taky mám tyhle barvičky ráda. Mám ale dotaz, co je to, prosím, za trvalku na rohu záhonu.....je to nějaká šalvěj ? Moc se mi líbí....Dík. :)

Růžové kombinace 18. led 2017 22:21 #315460

• Květa
  • Moderator
Aleno, no právě... jsem taky Taxandrii v HK viděla ( myslím, že f. jsem dávala do Vissersovek nebo do Soutěžního rosária ).
Kupovala jsem ji na podzim 2012, když jsem ji viděla naživo, zalekla jsem se mohutnosti a nemilosrdně ji řežu. Vykvétá tedy později, šlahouny proplétá mezi ostatními. Jsou přepadavé, kvete na koncích. Zatím ji ukočíruju, ale jak to půjde dál... netuším. ;)

DSCN2385.jpg

tady detail květů různého stáří. Poměrně rychle vyšisuje ( pro mne klad ).

Q, to je jedna z série Sensation - Salvia nemorosa ´Sensation Deep Rose Improved´. Ony jsou nízké, kompaktní. Mám i modrou, bílou a ( doufám ) čistě růžovou.
Fajn na nich kromě kompaktnosti ( u mne v úrodnu + suchu ) cca 40 cm je ( zatím ?) to, že nedělají výškově i barevně odlišné potomstvo. Netuším, jestli jsou či ne sterilní ( pochybuji ), ale mladé nemám. Což mne u ostatních šalvějí krká.
www.google.cz/search?q=salvia+sensation+...Utt_WMf4B5DEaPaPqpgD
dobře remnotuje, měla jsem i rostlinu v úplném stínu, také OK.
Jen je náchylnější na podeschnutí, u báze ( když se neušmikne ) mívá houbu v posledních dvou typech léta. Moc mne to nezlobí - ušmiknu ji k hlíně, nové výhony jsou pak OK, případně přemnožuji.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, alenak, Marta, JUDY

Růžové kombinace 18. led 2017 22:29 #315462

• quendery
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3699
Květo, díky moc, myslím, že ji "budu nutně potřebovat" :lol: Začnu se po ní shánět..... nejspíš zkusím u Krulichů, ty nějakou tuhle šalvej hajní měli ...:whistle:
Poslední úprava: 18. led 2017 22:32 od quendery.

Růžové kombinace 21. led 2017 12:50 #315549

• Květa
  • Moderator
tento kousek mi někdy vadí, jindy nikoliv. Ani nevím proč. Jestli kvůli sousedství, jestli kvůli tomu, že je tam moc barev, nevím.
Občas uvažuju, že bych do něj šmátla, pak to nechám i nadále koňovi.
Růže v tomto místě zasazené jsou bez jakéhokoliv černého puntíku, nemám vůči nim žádné výhrady = neumím se jich vzdát.

DSCN2156_2017-01-21.jpg

zprava - Sophyś Rose, Bon Chance, Cybelle, Concerto 94, Sourire de Mireille, Midsummersnow.
Je tam vysazen ještě Molineux, na fotce není, nekvetl. Ten mi tam barevně vadí nejvíce, zejména proto, že u mne zůstává v podstě pouze žloutkový.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Evka, alenak, Marta, bradhal

Růžové kombinace 21. led 2017 13:07 #315551

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Květo prosím,jak ti roste Marie Jeanne(s přihlédnutím k tvým mrazům a mým "subtropům")?Dočetla jsem se na HMF,že může mít až 3 m a já ji sadila ke kraji záhonu.Už 1. rok zabrala půl uličky.Uvažuju,že ji na podzim přesadím k plotu na ten nový záhon.Mohla by dát aspoň 2m,když ji tam navedu?
Je tam LO a když přežije přesazení,tak i Mrs J.Laing,šla by mezi ně?Máš ji víc nakoukanou.
Moderátoři: Eva L., Květa