Květo, máš určitě pravdu, reaguju opožděně, byli jsme bez elektriky a kontaktu se světem. Oedituju to v původním příspěvku, ať je to správně.
Na další otázky taky nevím odpověď, snad jen to, že "cluster-flowered" používají jako synonymum k "floribundas". Takže možná další nepřesnost překladu. Řada od nejdrobnějších kvítků v nejpočetnějších květenstvích k jednotlivým velkým květům je: polyantky-polyantahybridy-floribundy-čajohybridy. Je to trochu slovíčkaření, první tři jmenované se souhrnně značí jako mnohokvětky, ale je jasné, že na výhonu floribund je už květů jen pár, zato velkých.
ad "zduřelé místo" - našla jsem fotku, na které jsou dobře vidět. Pod poupaty ta kolínka. První - byť nedokonalý list je u téhle růže až pod celým květenstvím. Budeme bádat v létě
Podle mě se v našich příručkách uvádělo - ustřihnout nad prvním plně vyvinutým listem. Většinou jsou pod květem listy méněčetné střihat se mělo až u pěti- (sedmi-?) četného listu. Ty méněčetné se měly ustřihnout pryč.
A ještě jsem se dozvěděla jednu fintu-list kryjící očko se má utrhnout, očko vyraší dřív.