Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Drobnokvětky - růže dle typu

Drobnokvětky - růže dle typu 28. pro 2010 12:52 #239982

• Dany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1364
LWP je roztomiloučká, od jara byla v kyblíku,pak dostala důstojné místo, moc se na ni těším (ty muškáty jsou zvlášť :-)
určitě ji musíte mít
Little_White_Pet-864df0b883835d16377e50baaa8a286c.JPG

Dresliny drobnokvětky bych chtěla úplně všechny, jo jo, máme to těžký

Drobnokvětky - růže dle typu 28. pro 2010 19:35 #240024

• danate1
Dreslo: náádhera, ještě bych nabídla heidelbeertraum
032-a9ded3f96786425831ebb480cd457508.JPG

Drobnokvětky - růže dle typu 28. pro 2010 19:37 #240025

• danate1
detail - je opravdu červenofialová
033-75b17b2a63314bfbd1b73507e28c2703.JPG

Drobnokvětky - růže dle typu 28. pro 2010 19:51 #240027

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Dano, krásná růžička. Kvete furt ? A jak naroste vysoko ?

Sweet Cover (Poulsen)- podobná krasotinka, v růžovém vydání

Sweet_Cover_1-ceffce1f6b12b4223bd6ba10e8dc74b3.JPG

Drobnokvětky - růže dle typu 28. pro 2010 23:29 #240038

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
dresla wrote:
Květa wrote:
EvoL, lituji:laugh: , žes nakonec pro Schneekönigin našla místo. Na tvých i Dresliných fotkách vypadá skvostně !

dresla wrote:
Květa wrote:
Dreslo, fotilas světlé drobnokvětky ?
Jaké tě zajímají, nahoď!

:kiss: Dreslo, mnohé z mých tužeb ( i nákupů, že :laugh: ) jsou nyní již zde. ( hrozně se těším na Alden Biesena )
zarazím se trochu u bělokvětých.
Na podzim jsem od tebe ukořistila Marii Jeanne + L.White Pet + Schneewittchen 01 Lambert

Na wišlistu mám Katherine Zeimet, Marie Pavie a Ann-Marie de Montravel.
Byly by i fotky posledních dvou ? ( Emilčina f. Ann-M.dMontr. je krásná ).
Vím, říkalas že Marie Jeanne a Marie Pavie jsou si podobné, ale co kdyby byla někt. z nich lepší... že...
Jak se ti jeví - K.Z.,M.P.,M.J ? Projevuje se u někt. samočistící efekt ? chtěla jsem K.Zeimet vynechat.. ale teď nevím,nevím...:blink:

A.M.de Montravel mám v očkách. Toužila po ní kamarádka kvůli konvalinkové vůni, o které se někde dočetla. Jediné, co mohu zatím o AMdM napsat, že po konvalinkách opravdu nevoní:woohoo:
Marii Pavie mám jednu v letošních očkovancích, fotku nemám, nebylo co fotit.
Jestli jsem říkala, že je M. Pavie podobná M.Jeanne, tak jsem mlela z cesty. Leda růžovým odstínem.
M.Pavie jsem naživo nikde neviděla, předpokládám, že bude růstem podobná Yvonne Rabier, Katherine Zeimet a Schneewittchen, odlišovat ji bude právě růžový tón.
O samočištění nedokážu nic napsat.
Váháš-li nad K. Zeimet, vem do výběru i Yvonne Rabier. Zatím mi přijdou skoro stejné. Y.R. jsem viděla u Schultheise v zahradě narostlou do velikého keře (boban k metru výšky). On ve své nabídce uvádí obě růže jako podobně vysoké, Y.R. kulovité, K.Z. ploché květy.
Dreslo, dík za odpovědi.
:woohoo: njn, co jsem čekala, že... místo zúžení výběru jest ještě přidána Y.R... kurňa..:laugh: Na HMF Y.R nevypadá až zas tak dobře.. ale popis metrový boban ( dodávám si : obalený květy ? ) mi připadá výsostně zajímavý :kiss:
A k tomu ještě odvolání podobnosti M.Jeanne a M. Pavie...
Prosím, provedla-lis vymazání M.Pavie z loňského seznamu přání, mohla bys ji tam vrátit ? co ? :huh:

Drobnokvětky - růže dle typu 28. pro 2010 23:47 #240039

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
dresla wrote:
Guirlande je nádherná, ale měla dlouhou mezeru mezi kvetením. Letošek byl celý divný, v srpnu toho moc nekvetlo.

Vlaďko, Evo, mám leccos naočkované, ale něco opravdu po pár kusech. Tmavé drobnokvětky jsou na tom počtem kusů líp, protože jsem je očkovala dřív a byla ještě v rozmachu. Každoročně mi nakonec začnou docházet podnože, tak počty škrtím, co to jde.
LVPet mám letos dost, Květa s Evou už se hodně mračily, tak jsem se musela posnažit.:)

k pausám v kvetení - mně dokonce Ghisl.dF neopakovala vůbec, ačkoliv zatím vždy kvetla podruhé.
LVPet... :laugh: :laugh: mračily...
( pro vysvětlení - měly jsme ji s Evou na seznamu už od podzimu08, nezbyla na nás. Letos byla k mání jedna /dostala ji Eva/ a já "vohlodkovou" - budu opečovávát, vohlodky se u mne mátoří dost snadno. )

k Vladčinému : - No, tak teď se budem předhánět, kdo dřív...Já prosím Lwp, je nádherná, určitě ještě další, to promyslím, jak sladit.

si piš, že budeme.. možná se i pobijeme...:laugh: :laugh:

páč např. Heavenly Pink ( Trifonek ) mám na wišlistu už od DODu, kdy jsme ji s Evou ( namlsané Lensovými fotkami ) obhlížely na poli.
Lens měl v Inspiration kombinace růží ( teď tam myslím už nejsou ) a doporučoval kombinaci Heavenly Pink + Buquet Parfait + Mary Rose = cukrátko hadr. Moc na tyhle cukrkandlové kombinace nejsem, ale tahle mne chytla. B.Parfait. a M.Rose už mám...zbývá H.Pink.:P

Drobnokvětky - růže dle typu 29. pro 2010 07:45 #240060

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Bitvy se letos účastnit nebudu :)
Teprve musím nakoukat to, co mám v jiných podmínkách, upravit půdu tak, aby se do ní dalo sázet (zatím mám většinu růží přímo v nevypleté, nezryté, jen zrondupované divočině - pýr, bršlice, kopřivy).

Pak budu vymýšlet drobnokvěté průvodce.

Zatím se ale těším na nejen drobnokvěté, ale i drobnovzrůstné mini růže od Gyoryho, taková Sedmikráska s 2cm kvítky...

Drobnokvětky - růže dle typu 29. pro 2010 09:47 #240071

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Amazonko, jen dej pozor, aby na tebe něco zbylo:woohoo: Jak to tak vidím, do podzimu bude Dreslin šuplíček prázdný:woohoo:

Drobnokvětky - růže dle typu 29. pro 2010 10:01 #240072

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Mě to stačí až ten další podzim ;)

Jinak jasně, díky "osvětové" diskuzi, bude o drobničky zájem ;)

Drobnokvětky - růže dle typu 29. pro 2010 10:15 #240074

• jaja99
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 861
Amazonko máš nějaké růžičky drobné vzrůstem? Pár bych jich potřebovala a koukám, že žiješ v nehostinné krajině, asi co vydrží u Vás vydrží i u mě :-).
Potřebuju radu, určitě už Ti kvetly viď?
Moderátoři: Eva L., Květa