Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Drobnokvětky - růže dle typu

Drobnokvětky - růže dle typu 29. pro 2010 10:16 #240075

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
dresla wrote:
Každoročně mi nakonec začnou docházet podnože, tak počty škrtím, co to jde.
LVPet mám letos dost, Květa s Evou už se hodně mračily, tak jsem se musela posnažit.:)
Tahle na nás zbyde, když je jí dost:laugh: , no nic tak budou na příští rok;)vítěz může být jen jeden:) . Jinak bršlici mám v záhonech stále a rondapovala jsem co 2roky, jelikož jsem zničila to co jsem nechtěla:( tak vždy rondapuju obrok.

Drobnokvětky - růže dle typu 29. pro 2010 10:42 #240076

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Já už rondupovat nebudu, na jaře to proložím kartonama, kobercema a podobně, na to to trávu, slámu a pod. Většina plevelů to do roka vzdá, a ty co ne, pak půjdou relativně dobře vyplet.

Jajo, mám je letos nové, takže neporadím, něco budu vědět v létě ;), ale ony jsou jednak fakt miniaturní (čili případně zakrytelné, a zakryté sněhem), a jednak se dají stříhat, takže zima by neměla být až takový problém.

Drobnokvětky - růže dle typu 29. pro 2010 10:53 #240077

• danate1
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1029
Evi: Heidelbeertraum je spíše opakovaně kvetoucí, ale první kvetení vydrží strašně dlouho... kvete mi i v polostínu. netrpí na ČS ani padlí a vzrůstově je spíše menší tak 40-50 cm pěkně rozvětvený hustý keřík.

Drobnokvětky - růže dle typu 29. pro 2010 11:15 #240079

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
danate1 wrote:
Evi: Heidelbeertraum je spíše opakovaně kvetoucí, ale první kvetení vydrží strašně dlouho... kvete mi i v polostínu. netrpí na ČS ani padlí a vzrůstově je spíše menší tak 40-50 cm pěkně rozvětvený hustý keřík.
A má ji Filipcová, ještě má Celinu a Medusu
Celina ruze.wi.cz/cs/celina-noack.html
ruze.wi.cz/cs/medusa-troja.html jinak už má jen stálice Fairy, ale je to seznam z letošního podzimu, musí upřesnit jarní.

Drobnokvětky - růže dle typu 29. pro 2010 23:02 #240163

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Eva.Trifon wrote:
dresla wrote:
Každoročně mi nakonec začnou docházet podnože, tak počty škrtím, co to jde.
LVPet mám letos dost, Květa s Evou už se hodně mračily, tak jsem se musela posnažit.:)
Tahle na nás zbyde, když je jí dost:laugh: , no nic tak budou na příští rok;)vítěz může být jen jeden:) . Jinak bršlici mám v záhonech stále a rondapovala jsem co 2roky, jelikož jsem zničila to co jsem nechtěla:( tak vždy rondapuju obrok.

Bitva samo byla myšlena v nadsázce, vím, že Dresla spravedlivě poděluje všechny. Taky počítám s tím, že někt. se na mne dostanou až na podzim 12. Ono je asi i těžké odhadnout o kt. bude zájem ( naočkovat tolik ks, aby se tak akorát uspokojila poptávka v roce )

Trifonku, Celinu mám, dám ji do žlutých růží. V této rubrice myslím být nemá, květ je dost velký.

Co se týká drobnokvětek - delší dobu mám pouze tři - Ballerinu, Sweet Haze a Souvenir de Greuville. Ani na jednu nedám dopustit, všechny tři jsou skvělé. Však jsem tu psala, že v horkách velkokvěté rychle odkvetly, v dešti schlíply - ale drobnokvětky si lebedily.

Amazonko, "osvětová" diskuse :laugh:
:laugh:

Drobnokvětky - růže dle typu 30. pro 2010 07:39 #240182

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Květa wrote:
Amazonko, "osvětová" diskuse :laugh:
:laugh:

No a ne? :P
Myslíš, že by bylo takových zájemců bez nadšených popisů a inspirativních fotek v téhle (a i jiných) diskuzi? Že by se drobnokvětky prosadily mezi ostinkami, čajovkami a pod?

Drobnokvětky - růže dle typu 30. pro 2010 12:00 #240212

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Zajímalo by mě, jaké kousky ze sortimentu Haze máte.
Je možné udělat srovnávačku? Případně moc Ď.

Rok 2011 bude u mě ve znamení právě drobnokvětek.
Páč si pořád lámu hlavu, jaký bude nejlepší doprovod k růžím
a... no jasně.... budou to růže. Trvalky dřív nebo později
odkvetou, některé zopakují, ale prostě to není ono.
Snad jen mavuň a řimbaba a gaura, ty opravdu kvetou stále,
ale to pletí mavuně, to předčítání řimbabě, aby nevyhnívala
a gaura v mojich končinách... no, to už tu bylo. :)
Drobné růže nebudu muset vázat, kolíkovat, krotit, vlažit... Juch.

Drobnokvětky - růže dle typu 30. pro 2010 12:57 #240224

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Honzo, to je přímo osvícená myšlenka. Snažím se ji praktikovat posledních pár let a myslím, že je to jedna z nejlepších kombinací s vyššími růžemi. Nemám po ruce jiný názorný příklad, než už tady několikrát publikovanou fotku s Lavender Dream. Ale příští rok už bude na drobnokvětky bohatší.:laugh:

Lavender_Dream.jpg
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM, Milada

Drobnokvětky - růže dle typu 30. pro 2010 13:10 #240228

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
i v mé hlavě se tento nápad vylíhnul . ono to člověka samo donutí -doplnit velké malýma . v posledních dvou letech jsem automaticky v doprodejích hleděla na pokryvné a drobné.jenže já nebudu vědět co jsem koupila. bylo to všechno bez štítků - i když třeba za 29. kč.:S-- jako třeba tato
P8240096-d7d090204623ded7c7c86454ee41c1d7.JPG

Drobnokvětky - růže dle typu 30. pro 2010 13:28 #240233

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
Eva L. wrote:
Honzo, to je přímo osvícená myšlenka. Snažím se ji praktikovat posledních pár let a myslím, že je to jedna z nejlepších kombinací s vyššími růžemi. Nemám po ruce jiný názorný příklad, než už tady několikrát publikovanou fotku s Lavender Dream. Ale příští rok už bude na drobnokvětky bohatší.:laugh:

:woohoo:Nádhera:) ,jaký je vlastně Mozart, asi je dost podobný Ballerině, osiva.cz ho pravidelně inzerují na jaře a na podzim.

Trifonku, Celinu mám, dám ji do žlutých růží. V této rubrice myslím být nemá, květ je dost velký.....no jo, na to jsem se nedívala. Si to vlákno budu muset znovu projít.
Moderátoři: Eva L., Květa