Kirsten, jj, před časem jsem se o ni zajímala, líbila se mi.
Mým velkým nedostatkem je to, že neumím ( a nerada ) se hrabu v stránkách z německy mluvících ( tedy nejbližších ) zemí. Tak ani nevím, jaké u sousedů jsou s ní zkušenosti, poznatky.
Když jsem se o ni zajímala, byla to "investice" cca 16 E do zkoušky - jestli jo, jestli ne... nepřišla na pořad dne, upřednostnila jsem jiné zkušební vzorky.
H. sice inzeruje její zvýšenou mrazuodolnost, nicméně načítala jsem podmínky, kt. chtějí její předci a ty včetně příspěvku Lily mne utvrdily v tom, že k pokusničení si mám vybrat jiné objekty.
Možná tě ale potěším - nerada počítám zajíce v lese, takže konkrétnější nechci být - ale pokud vše klapne, jeden vzorek je v podzimní objednávce ( do subtropů ).
Tož hyn sa hukáže.
Celkem ucházející je letos H. oranžáda Fellowship. HMF u ní uvádí z5 ( udivující u oranžády ). Na jaře k zemi, teď cca 80. Dvouletá.
( baví mne sousedící petunie. Naposled jsem je pěstovala před min. 10 lety. A hle - kde se vzala, tu se vzala. Je málem vyšší než Felowship... a rozhodně rozrostlejší. No, přece ji nevytrhnu, že

)