Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Historické růže

Re:Historické růže II 11. led 2011 18:14 #241495

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
dresla wrote:
Evo, to se může jen zdát. Otevři si na monitoru vedle sebe 2 okna s fotkami na HMF. Zkoušela jsem to teď a rozdíl nevidím.
Jednotlivé fotky se liší odstínem, ale to může mít na svědomí v čem růže rostou, v jakém období je fotka pořízena a samo i foťákem.

na to jsem zvědavá, mám je na stejném místě - stejné světlo, stejná půda, jsou asi 50cm od sebe (mají být nižší), nejde jen o květ jako takový, ale měly by se projevovat stejně i v ostatním.

dresla wrote:
Amazonko, ještě mě napadla jedna věc, proč se asi shoda nedá jen tak vyhlásit. Museli by mít a otestovat všechny dostupné zdroje obou růží a prohlásit, že jsou totožné. Jinak furt existuje možnost, že kdesi ta pravá druhá je.:)
Mmch, všimli jste si, jak se třeba u některých gallic liší na HMF fotky Evropanů a Američanů?

Nj, to je oříšek. Netušíš, odkud má Šíp růže/očka?

Jinak ano, ale galiky mi (vím kvůli přesunům :D) hodně reagují na změnu místa a půdy, takže to může být i tím.

*************************************************************************************

Edit Honza (nejde mi příspěvěk o dvou disk. tématech rozdělit do dvou diskuzí, fce split, tak takto):
dresla wrote:
Eva.Trifon wrote:
Jé já se neperu...

Evo, to nebylo na tebe, ale na mě:) :)

Amazonko, přesně netuším. Má nějaké dobré duše, které mu očka různě získávají.
Téma bylo zamčeno.

Re:Historické růže II 16. led 2011 11:04 #242229

• fanynka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1611
Jak si tak čtu, co kdo má a nemá, ale bude mít, tak si připadám, jak neschopný blbec.

Právě mi naprosto zkazil náladu p. Šíp, protože napsal, že teď z jarní objednávky, kterou jsem mu poslala okamžitě, co zveřejnil jarní nabídku,
má jen 1 odrůdu = 1 kus. Posílat to poštou je nesmysl. Chtěla jsem 7 odrůd a 8 kusů - historické.
Zřejmě se urazil potom, co jsem na podzim nepřevzala balík (květnová objednávka), protože balík přišel skoro po týdnu, napůl rozbalený a růže pravděpodobně suché.

Pokud existuje nějaký extra recept, jak se s ním domluvit, tak mi ho, prosím, prozraďte, už jsem z toho na hlavu. Na zahradě mám už rok díry, kytky nechci zadarmo, všichni je mají a já jen zírám.

Zahrada mě drží tak trochu nad vodou, ale tohle tedy žádná radost není.
Omlouvám se za ten výlev.
Téma bylo zamčeno.

Re:Historické růže II 16. led 2011 11:13 #242230

• Jevgenija
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 881
Fanynko když nemužeš dočkat na podzim, domluv se s někim a objednej v Hollandsku www.tuincentrumlottum.nl mají tam historicke za 4,40 EUR , poštovne a bankovní je velke ale když nebudeš sama tak se to da .
Téma bylo zamčeno.

Re:Historické růže II 16. led 2011 11:20 #242232

• JitkaU2
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1177
Jestli v tom nešťastném balíku nemá spíš prsty českápošta. Posílali jsme si s Romanou cibulky, ve stejný den odeslané. mně od ní přišlo druhý den, ale obáceně to poště trvalo týden, byla už zima a měla jsem strach že cibulka zajde....s p. Šípem jsem i mluvila telefonicky a je to sympatický a příjemný člověk. Ani se mi nechce věřit, že by něco takového dělal záměrně...Vždycky (tedy 2x) vše přišlo ten týden, co řekl, bylo perfektně zabalené a zatím se mi vše chytlo.
Téma bylo zamčeno.

Re:Historické růže II 16. led 2011 11:29 #242233

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
ahoj - tak to je jisté , že pošta . p. Šíp má vždycky dobře zabalené.ale třeba už opravdu nemá, co jsi chtěla.
Téma bylo zamčeno.

Re:Historické růže II 16. led 2011 11:38 #242234

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
Ja už jsem psala o zkušenostech s ČP a zrovna Jitce taky šel balík ode mně dlouho. P.Šíp mi objednávku ještě nepotvrdil, ono nás čte hodně lidí a pan Šíp je známý i na Livu a zakradě.cz. A už tu psala Dresla, že historické růže jsou jeho zálibou a má malo oček naočkovaných.
Jevgenii jak jsi spokojena s lottum, ceny růží mají bezkonkurenční.
Téma bylo zamčeno.

Re:Historické růže II 16. led 2011 11:38 #242235

• amazonka01
  • Administrator
fanynka wrote:
Právě mi naprosto zkazil náladu p. Šíp, protože napsal, že teď z jarní objednávky, kterou jsem mu poslala okamžitě, co zveřejnil jarní nabídku,
má jen 1 odrůdu = 1 kus. Posílat to poštou je nesmysl. Chtěla jsem 7 odrůd a 8 kusů - historické.
Zřejmě se urazil potom, co jsem na podzim nepřevzala balík (květnová objednávka), protože balík přišel skoro po týdnu, napůl rozbalený a růže pravděpodobně suché.

Pokud existuje nějaký extra recept, jak se s ním domluvit, tak mi ho, prosím, prozraďte, už jsem z toho na hlavu.

Stopro se neurazil, jsem jeho velmi pravidelný (a dobrý ;)) zákazník, a přesto má pro mě jen 4 růže ze 6 a jednu jen v 2.kat.
Ty jarní objednávky jsou vyřízeny podle toho, co opravdu má (co přežilo zimu) k odeslání.

Já jsem ráda, aspoň ušetřím, ale chápu, že díry na zahradě jsou k vzteku. Zkus napsat Dresle, jestli nemá ty "tvoje", nebo podobné.

Jinak, co se týká podzimního balíku, tak mně přišel rozbalený (ani ne chybou zabalení, ani ne chybou ČP, ale prostě moc velká krabice a víko se propadlo dovnitř a navlhčené růže rozmáčely lepenku), sice včas, ale nebýt "otepi" růží dobře zabalené, tak si někdo mohl vybírat na zahrádku.
Téma bylo zamčeno.

Re:Historické růže II 16. led 2011 11:45 #242236

• ZuzanaCh
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 670
Babo raď!
Jaro se blíží a se mnou cloumá tvůrčí nepokoj. Kdybych to byla stihla na podzim, tak jsem měla pokoj. No holt nestihla! Potřebuju rambler na tuhle zeď (viz foto). Zeď je na západ - dopoledne stín, od 11 až do soumraku, do té zdi sluníčko pere. Vytipovala jsem si tři SdM www.helpmefind.com/rose/l.php?l=2.5889 , Zephirine Drouhin www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.2572 a Jaune Desprez www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.3472
Kdo má jaké zkušenosti - sem s nima! :)
Ze___2.jpg
Téma bylo zamčeno.

Re:Historické růže II 16. led 2011 12:13 #242240

• Dany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1364
Jééé, mně pan Šíp ještě nic nepotvrdil, to jste mě teda nepotěšili. Dreslo - tak je to na Tobě, sim pěkně! Vzpomenete si, kdy dal pan Šíp na web ten jarní bílo-zelený seznam?
Téma bylo zamčeno.

Re:Historické růže II 16. led 2011 12:29 #242242

• amazonka01
  • Administrator
Zuzano, u Jaune Desprez bych pochybovala o marzuvzdornosti (i o té udávané "šestce"), je to noisettka a bude háklivá. Takže místo pnoucí budeš mít každoročně pidirůži ;)
A SdM a ZD je každá úplně jiná, takže tam bych volila podle vkusu. Na mě je ZD moc "ostrá", volila bych SdM :)
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa