Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Historické růže

Re:Historické růže II 16. led 2011 12:33 #242243

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Dany wrote:
Jééé, mně pan Šíp ještě nic nepotvrdil, to jste mě teda nepotěšili. Dreslo - tak je to na Tobě, sim pěkně! Vzpomenete si, kdy dal pan Šíp na web ten jarní bílo-zelený seznam?

To si nevybavím přesně, ale kolem začátku ledna?
Jinak mi přišlo potvrzení objednávky a asi po týdnu upřesnění s tím, co tedy není.
Téma bylo zamčeno.

Re:Historické růže II 16. led 2011 12:41 #242244

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
Zepherine D má světlejší sport www.classicroses.co.uk/products/roses/martha/ Martha se jmenuje.
Pan Šíp měl novou nabídku začátkem ledna, jen mi napsal, že mi to potvrdí do příštího týdne.
Téma bylo zamčeno.

Re:Historické růže II 16. led 2011 12:43 #242246

• jaja99
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 861
Mě potvrdil včera po asi 10 dnech, ale něco už neměl:(
Téma bylo zamčeno.

Re:Historické růže II 16. led 2011 12:45 #242250

• Dany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1364
Amazonko, se začátkem ledna jsi mi moc nepomohla:-), já mu psala 9.1. Pan Šíp mě vyzval, ať mu potvrdím dřívější asi v listopadu napsanou objednávku, tak jsem to 3 hodiny překopávala a poslala mu. Zdá se mi však, že kdyby mi poslal cokoliv, co ještě nemám, bylo by to jedno :-) :-) :-).
Stejně jsou skoro všechny krásné.

Jaune Desprez jsem zakoupila k vyzkoušení na podzim. Kdyby byla šikovná, dostala by super místo na chráněném dvorku. SdlM je na mě moc vyblinkaná, jsem už psala, ale v climberu bude třeba krásná, Honza psal, že se moc nemá ke kvetení. No a Zephirine mám taky od podzimu. To je škoda, že některé z nás nemáme víceletější zkušenosti, jak chtěla Květa do jednotlivých témat. To by se radilo !!!
Téma bylo zamčeno.

Re:Historické růže II 16. led 2011 13:14 #242261

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Dany wrote:
Amazonko, se začátkem ledna jsi mi moc nepomohla:-), já mu psala 9.1. Pan Šíp mě vyzval, ať mu potvrdím dřívější asi v listopadu napsanou objednávku, tak jsem to 3 hodiny překopávala a poslala mu. Zdá se mi však, že kdyby mi poslal cokoliv, co ještě nemám, bylo by to jedno :-) :-) :-).
Stejně jsou skoro všechny krásné.

Tak jinak, já mu psala 4.1., odpověděl 9.1. a včera upřesnil objednávku.
A jinak přesně, já jsem ráda, že má aspoň něco, stejně budu pobíhat od růže k růži, protože mám v podstatě většinou "novou" (páč hlavní kvetení mi díky stěhování uteklo :().
Téma bylo zamčeno.

Re:Historické růže II 16. led 2011 13:40 #242267

• ZuzanaCh
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 670
Dany, netušíš, jak je to u Zephirine s černou skvrnitostí a plísní? Na HMF s tim straší! Ono na té žlutobéžové zdi by to chtělo něco výraznějšího.
Téma bylo zamčeno.

Re:Historické růže II 16. led 2011 13:50 #242268

• Dany
  • Platinum Boarder
Zdenka napsala 10.12.2009- Zéphirine Drouhin ... takže když kvete, nádherná, voní, je zdravá, zimu 2009 přežila bez ochrany úžasně, přikládám fotku, bohužel mě za srdce nebere ... letos skoro neopakovala ... ale samozřejmě je to můj osobní pocit - nenadchne - neurazí

O č. skvrnitosti a padlí z HMF vím, chtěla jsem ji zkusit, dokonce jsem je chtěla na oporu ze dvou stran (přišla jen jedna), snad by se to kvetení po usazení růže rozeběhlo. Jenže, já bych je neměla na exponovaném místě, takže mně na obzvláštní kráse až tak moc nezáleželo, spíše aby neomrzaly výhony a vyhnala do výšky.
Téma bylo zamčeno.

Re:Historické růže II 16. led 2011 13:52 #242270

• Dany
  • Platinum Boarder
Mme Alfred Carriere - Noisette - dnes mě při vyhledání a opětovném čtení na HMF úplně uhodilo do očí, že kvete nepřetržitě, to jsem nějak dříve nezaznamenala. Já si tak někdy připomínám zapomenuté. To by bylo supééér, jenže jak ji donutit, aby nevymrzala.
Téma bylo zamčeno.

Re:Historické růže II 16. led 2011 14:19 #242278

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
fanynka wrote:
Právě mi naprosto zkazil náladu p. Šíp, protože napsal, že teď z jarní objednávky, kterou jsem mu poslala okamžitě, co zveřejnil jarní nabídku, má jen 1 odrůdu = 1 kus. Zřejmě se urazil potom, co jsem na podzim nepřevzala balík (květnová objednávka), protože balík přišel skoro po týdnu, napůl rozbalený a růže pravděpodobně suché.Pokud existuje nějaký extra recept, jak se s ním domluvit, tak mi ho, prosím, prozraďte, už jsem z toho na hlavu.

fanynko, nehledej v tom něco úmyslného, těch růží je opravdu málo. Loni jsem si hlídala podzimní nabídku, posílala, snad první den a stejně jich mám ze 40 jen 20.
Pokud chceš poradit, jak na růže a pana Šípa, tak nejlepší je naplánovat na listopad do JČ výlet, předem se telefonicky domluvit a dodat objednávku a růže vyzvednout osobně. Pokud to jen trochu jde s nějakou cestou skloubit, je to nejlepší řešení.
Téma bylo zamčeno.

Re:Historické růže II 16. led 2011 14:36 #242281

• zdenka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
K Zephirině - mám 4 roky, zdravá bez jakéhokoliv ošetřování - stanoviště polostín u drátěného plotu porostlého břečťanem. Jak jsem psala - že neurazí, ani nenadchne - mám růži podobného odstínu Mme I. Pereire a ve srovnání s ní líp kvete, víc voní prostě jí mám raději. Letos jí budu šoupat a připojím k ní stanwelínu a nějakou drobnokvětku - možná fontánkovou Ballerinu.

K Mme Alfred Carrier - až mi opadne voda, kouknu kolik omrzla, ale minulý týden mi přišla v pohodě, loni taky neomrzla - výška cca 2m,
ale mě neopakuje, natož aby kvetla "continuous" - vypadá to na záměnu. Jestli se letos nepochlapí, půjde do kompostu. Kvetla vždycky tak divně, že nemám ani fotku kvetu pro případné určení.

Ohledně pana Šípa - souhlas s ostatními, nejlépe zavolat a osobně vyzvednout. Už se mi stalo mockrát, že slíbená růže se prostě nepovedla ... holt větru, dešti ani přírodě neporučíme ...
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa