Marijka napsal:
Mimochodem, kdo máte kanaďanky od Pelcových, co mohu očekávat co se ujmutí růže týče? Dám ji jak jsem již psala na kopeček, dospod drenážní vrstvu, substrát namíchám kompost - písek - stávající zem 1:1:1 - to je již osvědčené pro místní bažinku
Bude vhodné ji více zapustit, má šanci "zpravokořenět"? Je to lepší nebo horší varianta? Případně mne odešlete do jiného vlákna, nemám pročteno vše, jen tak 60% fora.
M.
Marijko, z těch kanadských růží, kt. mají v sortimentu Pelcovi, mohu poreferovat ( co se týče kořenů ) pouze o Carefree Beauty. Sice od nich nepocházela, měla jsem ji z Německa - ale to nevadí, si myslím. Nedávno jsem ji vykopávala. Vlastní kořeny se snažila tvořit.
Hýbala jsem letos i dvěmi dalšími růžemi pro Sever ( nejsou ale v té kanadské sérii ), po dvou letech od zasazení. Obě vlastní kořeny měly. Jinou jsem řízkovala, ujmul se každý kousek.
Těžko vypustit nějaký závěr - jde o velmi krátkou dobu - ale mně alespoň ty, co mám, připadají poměrně "divoké", snahu mít vlastní kořeny mají.