Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Knížky, katalogy a časopisy

Knížky, katalogy a časopisy 19. led 2015 19:42 #293583

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Evko, tak to ti asi hromadně závidíme ;) .
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Evka

Knížky, katalogy a časopisy 10. pro 2015 20:00 #301927

• Marijka
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 222
Padla jsem na podle mne prakticky udělanou knížku o trvalkách, je to český autor Petr Hanzelka pro podmínky ČR, jeho zahrady vypadají asi jako Květy zahradní mix, teda mimo růže - spojené výsadby, vzor v anglických zahradách.
Krom úvodu je kniha rozdělena na části podle podmínek stanoviště a ke konkrétnímu stanovišti přiřazeným trvalkám (s praktickým pidipovídáním o každé, často poznámka ke kultivarům v ČR).

www.kosmas.cz/knihy/205554/kvetiny-pro-kazdou-zahradu/

- nebo na stránkách vydavatele lze trochu listovat" - ukázky (ale to nejzajímavější, tj. konkrétní podmínky a k tomu trvalky už tam nedali, potvory)
www.grada.cz/kvetiny-pro-kazdou-zahradu_8210/kniha/katalog/

Za sebe jsem vděčná, že to dal někdo takhle přehledně na jednu hromádku.
Poslední úprava: 10. pro 2015 20:01 od Marijka.
Následující uživatel poděkoval: Jarka, Jikra, alenak

Knížky, katalogy a časopisy 10. pro 2015 20:49 #301928

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Marijko, určitě je takové dělení pro začátečníky velmi užitečné.

Já jsem kdysi začínala s velmi zajímavou knihou : eshop.knihydobrovsky.cz/eshop-zahradni-k...5.-vydani-28447.html . Velmi šikovná, spousta podrobných informací, ale řazeno abecedně ( a ještě podle latiny, tedy aspoň myslím).
Takže jsem si tenkrát dělala kartičky, na které jsem si kreslila piktogramy, jestli je na slunce, nebo do polostínu nebo stínu, jestli vápno nebo kyselo, sucho nebo vlhko apod. Když jsem pak potřebovala kytku na určité místo, "rozdala jsem karty" na příslušné hromádky a dle potřeby pak vybírala kytku z té správné hromádky :P . Dnes bych to asi dávala do excelovské tabulky a pak použila filtr B) . Holt každá doba má své postupy :whistle: .
Následující uživatel poděkoval: Jarka, Jikra, Ajka

Knížky, katalogy a časopisy 27. pro 2015 07:49 #301991

• zeuwicka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 472
Neví někdo prosím, kde by se dala sehnat kniha A-Z encyklopedie zahradních rostlin? Je to ta obří encyklopedie.. Moc si ji maminka přála k vánocům a nikde jsem ji nesehnala :( dotisk neplánují.. snažila jsem se najít v antikvariátech, slovenské eshopy.. nic...nikdo v okolí ji nemá... už mě napadla totiž i taková šílenost ;) že bych jí tu knihu ofotila...

Knížky, katalogy a časopisy 27. pro 2015 09:23 #301992

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Zeuwicko, předloni jsem doslova vybílila jeden antikvariát od zahradniké literatury, ael tuhle knihu tedy nemám...
Nicméně, dám ti sem odkaz na ten antikvariát : antikvariat11.cz/, provozují ho mladí kluci, kteří jsou do knížek zapálení a jsou velmi ochotní. Možná by uměli knihu sehnat, přeci jen asi se v prostředí antikvariátů lépe vyznají.

Pokud bys chtěla kopírovat, tak asi nejjednodušší je půjčit si jí v knihovně. Tady je seznam knihoven, kde ji mají : aleph.nkp.cz/F/GCQP4I3NHTNSE4V6X21M98GFN...ry=000001&format=999.
Kdysi uměly v kterékoliv knihovně zařídit vypůjčení knihy z jiné knihovny. Nevím, jestli to tak funguje i dnes, každopádně ti tam poradí, jak postupovat.
Následující uživatel poděkoval: zeuwicka

Knížky, katalogy a časopisy 27. pro 2015 13:57 #301994

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7632
No já AZ encyklopedie dostala od dcer když tenkrát vyšla k vánocům, od tý doby jsem ji v ruce neměla, je hodně těžká a myslím, že je udělaných lepších knih, nevím proč, ale když něco hledám tak v ní nehledám - zajedno hlavně tou tíhou, ale i zpracováním, ;)mimo jiné - neporadím, nikde jsem ji nezahlídla.

Knížky, katalogy a časopisy 27. pro 2015 19:50 #301996

• Jirka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 668
Zeuwicko, pokud by to mohlo být v angličtině, mám vydání z roku 2011 v pdf souboru - 178 MB.

Knížky, katalogy a časopisy 27. pro 2015 23:29 #301998

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Jirko, škoda, že je to tak velký, já bych si ráda početla, ale 178MB asi e-mailem neprojde :(

Knížky, katalogy a časopisy 28. pro 2015 09:14 #301999

• zeuwicka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 472
Moc a moc všem děkuji za info. Určitě mrknu na ty antikvariáty. Třeba by šla aspoň půjčit z Olomouce, aby mohla mamka mrknout a že bych jí ju okopírovala, pokud někdo takovou bichlu na toto vezme :)

Jirko moc děkuji za nabídku, bohužel maminka Aj neumí a já taky ne :blush: Bylo by to jinak úplně super :)

Alenak prosím a jsou tedy nějaké podobné tituly? Mám knihy spíš o růžích, tak vůbec nevím..Pokud by se nezadařilo ji sehnat, že bych jí koupila nějakou jinou :)

Knížky, katalogy a časopisy 28. pro 2015 13:12 #302002

• sany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1321
www.online-knihy.sk/

Zeuwicka, skús tu, ale je to na Slovensku. Hľadaj pod heslom Encyklopédie. Neviem dať priamo odkaz na knihu.
Anka
Poslední úprava: 28. pro 2015 13:28 od sany.
Moderátoři: Eva L., Květa