Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Knížky, katalogy a časopisy

Knížky, katalogy a časopisy 28. pro 2015 13:32 #302003

• sany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1321
Anka
Poslední úprava: 28. pro 2015 13:34 od sany.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: zeuwicka, Jarka

Knížky, katalogy a časopisy 28. pro 2015 22:37 #302013

• zeuwicka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 472
Sany moc děkuji jsi skvělá, hned ji objednávám ;)

Knížky, katalogy a časopisy 29. pro 2015 08:54 #302017

• sany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1321
Nemáš za čo, verím, že budeš mať šťastie. Tiež som ju dostala pred pár rokmi na Vianoce. Je síce trochu nepraktická svojimi rozmermi a váhou, ale mám ju na takom mieste, kde do nej môžem kedykoľvek nakuknúť. Listujem si v nej hlavne v zime, keď je toho času viac.
Anka

Knížky, katalogy a časopisy 30. pro 2015 18:23 #302044

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Marijka napsal:
Padla jsem na podle mne prakticky udělanou knížku o trvalkách, je to český autor Petr Hanzelka pro podmínky ČR, jeho zahrady vypadají asi jako Květy zahradní mix, teda mimo růže - spojené výsadby, vzor v anglických zahradách.
Krom úvodu je kniha rozdělena na části podle podmínek stanoviště a ke konkrétnímu stanovišti přiřazeným trvalkám (s praktickým pidipovídáním o každé, často poznámka ke kultivarům v ČR).

www.kosmas.cz/knihy/205554/kvetiny-pro-kazdou-zahradu/

- nebo na stránkách vydavatele lze trochu listovat" - ukázky (ale to nejzajímavější, tj. konkrétní podmínky a k tomu trvalky už tam nedali, potvory)
www.grada.cz/kvetiny-pro-kazdou-zahradu_8210/kniha/katalog/

Za sebe jsem vděčná, že to dal někdo takhle přehledně na jednu hromádku.

Marijko, neodolala jsem a nechala jsem si jí dát pod stromeček :P .
Už jsem jí včera dočetla a musím jednoznačně pochválit. Moc se mi líbí ta první textová část ;) . Je vidět, že je to nová kniha, snad první, která uvádí nové trendy v pěstování trvalek. Super jsou názorné fotky z ( nejen) anglických zahrad, fotky záhonu v průběhu času atd.. Moc dobře je to napsáno, jen nevím, jestli všichni novomajitelé zahrad ocení informaci, že žádná zahrada není bezúdržbová a hotová :laugh: .
Druhá část, tj, trvalky pro konkrétní místa mě upřímně moc nenadchla. Jako nápad dobrý, ale jednak jich je tam uvedeno málo ( v tom smyslu nedám dopustit na moji oblíbenou : eshop.knihydobrovsky.cz/eshop-zahradni-k...5.-vydani-28447.html ), jednak mi informace přijdou nedostatečné ( např. chybí nároky na půdu/PH, jedovatost a pod.) a jednak tedy s řadou trvalek mám jiné zkušenosti. Např. astry N-A i N-B jsou totálně suchovzdorné ( letos to daly na úpalu prakticky bez zálivky), hosty i škornice u mě vydrží suchý stín bez problému...atd.
Ale to celkem chápu, že vycházel ze zkušeností z jiných zahrad, proto můžou být jiné než moje.

Ale v celku je to pěkná knížka a jsem ráda, že jí mám.
Následující uživatel poděkoval: Jikra, Ajka
Moderátoři: Eva L., Květa