Plevel tam sice roste, ale ten je ještě v pohodě, mnohem horší je tráva. Já totiž kolem jednou dosívala po zimě trávu a větřík zavál... A od tý doby mi tam roste tráva. Ostatní plevel se z těch spár dostává proti trávě luxusně. Moc to neřeším, tak jednou za sezónu otrhám ty největší trsíky a zbytek nechávám. Tak nějak se mi to líbí víc než sterilní čistej chodník bez ničeho.
Tady jsou detailní fotky výřezů. Původní rozměry jsou jako u klasických starých cihel, ve výrobě se z každé cihly oříznou boky a ty se použijou jako lícové pásky na fasádu domu, prostředek je odpadní materiál, ale se stejnými vlastnostmi jako klasická lícová cihla. Měla jsem dva typy. Tmavší jsou maličko větší a s příměsí silikonu, méně se lámaly, protože neměly tak hlubokou dutinu vespod (je to od formy v peci). Světlé jsou klasické, maximlálně se rozlomily vejpůl, ale dál se nedrolí.
Rozměr světlé cihličky: šxdxv 4.5 x 20.5 x 6.5cm, Tmavší mají šířku a délku cca o 1cm větší, na výšku byly stejné.
Skladba chodníčků i celé příjezdovky, která je tím dlážděná, je stejná jako pod zámkovku, tj. hrubý štěrk, jemnější štěrk a samotné cihly se dávaly do jemného štěrku. Na fotce jsou vidět střední a nejjemnější frakce, vespod je ještě "o číslo větší" kamení.