Nedám foto kochací, neb zahrada je ve stadiu zakládání - posledních 5 let se kácely náletové dřeviny, dělal (alespoň nějaký) plot, ale jelikož tu operuju mrazovou kotlinou a vlhkem, dávám pro představu jak to u nás vypadá alespoň něco.
A jelikož mám dost problém s vkládáním jen obrázku (posílám to z Applu, ne PC, ještě to nychytám), tak odkaz z října 2010, ještě se smrkem (na předchozí fotce alba).
psikusy-pokusy.rajce.idnes.cz/Proste_pro...#DaB_20101021_75.JPG
- přímý pohled na jih. Louka k řece má 100m, jsme 4m nad hladinou vody. Za řekou jezdí lokálka a když je povodeň, voda sahá akorát k plotu

Protisvah je v tomhle místě nejvyšší a nejbližší, asi 50m vysoký, v zimě sem jde slunce tak na 1h denné závěrem údolí, proto takové mrazíky.
Jinak tohle je už po vyklučení většiny náletů a lísek, že šel protahnout alespoň provizorní plůtek, místy koukám je ještě pár lísek za plotem, co ožraly sousedovic kozy od země až kam dosahly.
Je na tom přesně vidět, co jsem psala Varouchovi - nahoře na stráni kde je suššeji už stromy barví a opadávají, dole u řeky je vše opožděné.
Hlídači jsou místní, ale celkem způsobní - hrabání minimum a očůrávání taky ujde, mají vlastní patník.
Na jaře nafotím aktuální stav, teď z nově zasazených listnáčů stejně trčí jen pár proutků, tak není skoro nic poznat, jen sem tam jehličnatý kopeček a poporistlá borovice Armandova uprostřed
Došlo mi, že s růžemi to asi nebude tak hrozné, ty plané jsem tu kopala několikrát (propletené v náletech, zvlášť javory se jim líbily) a tvářily se zdravě, Jen ty šlechtěné po zahradách tu jsou věčně napadené ČS.