Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Vaše zahrady

Vaše zahrady 21. říj 2014 18:24 #292544

• Lukáš
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 11816
054_2014-11-27.jpg

085_2014-11-27.jpg

108-001.jpg

tady něco pro legraci - před a po
Přílohy:
Poslední úprava: 27. lis 2014 08:05 od Lukáš.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Kaja, Mandalenka

Vaše zahrady 25. lis 2014 20:58 #293014

• Jarka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 794
Celý večer si prohlížím vaše nádherné zahrady a vzdychám a toužím po jaru, abych mohla zase ven do té své, doufám, že příští rok už se tady budu taky chlubit :cheer: přikládám alespoň fotky z naší terasy, která už takovou malou zahrádku taky připomíná.
P1030580.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, Evka, Lukáš

Vaše zahrady 25. lis 2014 21:00 #293015

• Jarka
  • Platinum Boarder
P1030583.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Eva L., Kaja, MartaZ., Lukáš

Vaše zahrady 16. pro 2014 15:01 #293268

• Marijka
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 222
Nedám foto kochací, neb zahrada je ve stadiu zakládání - posledních 5 let se kácely náletové dřeviny, dělal (alespoň nějaký) plot, ale jelikož tu operuju mrazovou kotlinou a vlhkem, dávám pro představu jak to u nás vypadá alespoň něco.
A jelikož mám dost problém s vkládáním jen obrázku (posílám to z Applu, ne PC, ještě to nychytám), tak odkaz z října 2010, ještě se smrkem (na předchozí fotce alba).
psikusy-pokusy.rajce.idnes.cz/Proste_pro...#DaB_20101021_75.JPG

- přímý pohled na jih. Louka k řece má 100m, jsme 4m nad hladinou vody. Za řekou jezdí lokálka a když je povodeň, voda sahá akorát k plotu :-)
Protisvah je v tomhle místě nejvyšší a nejbližší, asi 50m vysoký, v zimě sem jde slunce tak na 1h denné závěrem údolí, proto takové mrazíky.
Jinak tohle je už po vyklučení většiny náletů a lísek, že šel protahnout alespoň provizorní plůtek, místy koukám je ještě pár lísek za plotem, co ožraly sousedovic kozy od země až kam dosahly.

Je na tom přesně vidět, co jsem psala Varouchovi - nahoře na stráni kde je suššeji už stromy barví a opadávají, dole u řeky je vše opožděné.

Hlídači jsou místní, ale celkem způsobní - hrabání minimum a očůrávání taky ujde, mají vlastní patník.

Na jaře nafotím aktuální stav, teď z nově zasazených listnáčů stejně trčí jen pár proutků, tak není skoro nic poznat, jen sem tam jehličnatý kopeček a poporistlá borovice Armandova uprostřed :-)

Došlo mi, že s růžemi to asi nebude tak hrozné, ty plané jsem tu kopala několikrát (propletené v náletech, zvlášť javory se jim líbily) a tvářily se zdravě, Jen ty šlechtěné po zahradách tu jsou věčně napadené ČS.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L.

Vaše zahrady 20. led 2015 18:10 #293596

• Jarka
  • Platinum Boarder
Tak já zavzpomínám a posílám pár fotek z období předrůžovém. Příští rok už snad budou i růže.
Přílohy:
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., HonzaPM, Marijka

Vaše zahrady 21. led 2015 23:50 #293617

• Ališi
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 143
zahrada11.jpg

zahrada3.jpg

Juka2.jpg

zahrada4.jpg

Pořád prohlížím vaše a svoje fotky dokola a opět jsem ukrojila kousek trávníku na nové růže
Zhonnare.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM, Kaja, mišpule, Evka, Jarka

Vaše zahrady 22. led 2015 08:56 #293620

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Téééda Alisi, kousek jo :lol: ?
Hezké fotky a zvlášť si cením té dokumentační, jak máš ten záhon z těch kartonů založenej ;) - dobrá inspirace ( hlavně ty díry na růže, to by mě asi nenapadlo to takhle pěkně vyřešit).
Téma bylo zamčeno.

Vaše zahrady 22. led 2015 22:26 #293632

• Ališi
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 143
Jani,to bylo z časových důvodů nachystané už někdy od srpna a navíc se mě podařilo konečně ukecat muže abych tam mohla ty růže dát,protože jsem je měla od jara objednané,ale místo pro ně žádné a on byl tvrdej jak kanadská žula a nechtěl je tam.Když konečně povolil,tak jsem hned kartonovala a kopala díry-pak už nic nenadělal. Ale musela jsem slíbit,že to jsou poslední růže co kupuji.Už jsou tam od podzimu nasázené samé historické,ale jsem zase tam kde loni.Místa moc nemám a objednáno zase asi 18ks růží.Asi ho klepne pepka a mě taky,protože jsem dnes obcházela zahradu jak mlsnej kocour kam je zasadím a zatím žádná radost-nevím!!!A musím to udělat fikaně-jako že už tam rostou od nepaměti-přece naše dohoda-na podzim to měly být poslední růže.Ale jeden nápad mám-asi toto zakartonované místo o něco rozšířím a bude hned flek,to by ani nemusel poznat.Ještě budu přemýšlet.
zahrada24.jpg
Téma bylo zamčeno.

Vaše zahrady 23. led 2015 07:52 #293634

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Ališi :lol: , zachvilku ti bude zahrada malá, jako mě ;) .
Já už taky nemám kam sázet, musela bych se vzdát trvalek a to nechci. Udělala jsem letos napodzim taky novej záhon a je určen speciálně na nižší růže. Jen po okraji na jih je lemován levandulí, aby nebylo vidět růžím na nohy.
Protože jsem taky objednávala bez toho, abych přesně věděla, kam růže přijdou, skončí letos cca 10 růží ve velkých květináčích, ale jsou to růže buď již rovnou označované jako patio, nebo prostě růže malého vzrůstu.

Přirývat se dá celkem nepozorovaně, obvykle když zarovnávám okraje trávníku, ale posledně jsem byla odhalena :P ( že prý je ten trávník čím dál menší :laugh: ). Ale vzhledem k tomu, že manžela sekání trávy nijak zvlášť neblaží, navrhl, ať si z toho udělám rovnou velkej záhon. Což o to, taky už jsem o tom uvažovala ( mám to i celekm vyšpekulovaný), ale on se ten velkej trávník zatím občas hodí, když je potřeba roztáhnout něco velkýho ( např. stan na vysušení apod...) a taky děti přeci jen občas vstanou od PC, tak aby se mi nehonili v kytkách :unsure: .
Poslední úprava: 23. led 2015 08:00 od Jana V..
Téma bylo zamčeno.

Vaše zahrady 23. led 2015 08:32 #293635

• Jarka
  • Platinum Boarder
Ališi můžu se zeptat na ty kartony? To vidím poprvé. Na to teď dáš hlínu? Má to nějaké lepší účinky než koupená tkanina? Já totiž ty tkaniny v záhonech nemám ráda, španě se to okopáva a mám pocit, že moje plevele pro rostou i tou látkou a o to lépe pak v zemi drží. Ty kartony se asi hodí jen do růžového záhonu bez trvalek.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa