Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Vaše zahrady

Vaše zahrady 23. led 2015 08:43 #293636

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Jarko, ty kartony se za 1-2 roky úplně rozloží - nemá to "protiplevelný" efekt - jen se tím usnadní založení nového záhonu. Místo, abys trávník zryla a oddrnovala, položej se kartony ( musejí se překrývat, aby tam nešlo světlo), něčím se zatíží a ten trávník pod tím časem chcípne sám. Pozor na urputné plevele, jako je svlačec a pýr, ty nechcípnou, jen zbělají a udělají dlouhatánské šlahouny ve snaze najít světlo :angry: ( dtto pod textilkou).

Já jsem s nimi zkoušela i mulčovat proti plevelům, tj. naskládala jsem katrony, navrch rozdrcený materiál z ořezaných stromů a keřů a docela to jako mulč fungovalo, nemusela toho být taková silná vrstva. Ale dávala jsem to jen pod živý plot a jednou na nový záhon s růžemi, dokud jsem tam nezasázela trvalky. Mezi růže s velkými rozestupy by to asi taky šlo dát, ale bude to dost práce s e stím vymotat a stejně mezi tím budou mezery. A musí se to po 1-2 letech obnovovat.
Jinak, žížalky si takto namulčovaný záhon dost oblíbily, ale zrovna tak se mi pod tím kartonem schovávali slimejši :angry: .

Více ohledně mulčování zde: www.krasneruze.cz/index.php/forum/5-zahr...lcujete?limitstart=0
Poslední úprava: 23. led 2015 08:44 od Jana V..
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Evka

Vaše zahrady 23. led 2015 21:42 #293639

• Ališi
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 143
Jarko,přesně jak píše Jana.Já když jsem před třemi lety náhodou zabrousila na Krásné růže,tak jsem na zahradě měla růže pouze čtyři.Začala jsem si všechno tady pročítat a prohlížet a bylo vymalováno.Celou zimu jsem tady byla naložená.Pak jsem začala objednávat a sázet na záhony co už byly založené,jenže ouha-za chvíli nebylo kam,protože mám i dost trvalek a křáků,kterých jsem se zbavovat nechtěla.Tak jsem ukecala manžela,který stejně frflal,že každej týden seče půl dne trávníky,tak jsem zabavovala(teď už hučí,že kam se hne jsou růže,že chodí orvanej a podrápanej-to já taky :laugh: a že s výsadbou růží končím.První záhon jsem zakryla černou textilkou a tluču se do hlavy-plevel stejně prorůstá-sice ne tolik,ale zase takovej hit to teda není.Navíc protože mám ráda hosty a mám je na skoro všude,tak jak se rozrůstají,musím tu textilku furt odtrhávat.Další záhon jsem ryla.Drny jsem vozila na kompost a dřina jak blázen.Byla jsem z toho zmakaná jak cikánský housle a řekla jsem si,že takhle už nikdy ne!Pak jsem někde vyčetla o kartonech a protože v práci máme bez potisku velký proložky,tak jsem si je navozila a další záhony už dělala takto-rovnou na trávník,aby se trochu překrývaly,zatížit čímkoliv a pak na to dávám posekanou trávu-máme ji pořád ještě dost.Za rok už jsou kartony rozložené a je to.Myslím si ale,že do už založenýho záhonu by to bylo celkem pracný,ale textilku bych už v životě nikam nedala.To radši na kolena a pleju a pleju
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Evka

Vaše zahrady 24. led 2015 06:38 #293644

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Ališi napsal:
Jarko,přesně jak píše Jana.Já když jsem před třemi lety náhodou zabrousila na Krásné růže,tak jsem na zahradě měla růže pouze čtyři.Začala jsem si všechno tady pročítat a prohlížet a bylo vymalováno.Celou zimu jsem tady byla naložená.Pak jsem začala objednávat a sázet na záhony co už byly založené,jenže ouha-za chvíli nebylo kam,protože mám i dost trvalek a křáků,kterých jsem se zbavovat nechtěla.Tak jsem ukecala manžela,který stejně frflal,že každej týden seče půl dne trávníky,tak jsem zabavovala(teď už hučí,že kam se hne jsou růže,že chodí orvanej a podrápanej-to já taky :laugh: a že s výsadbou růží končím.

Podobně to asi probíhalo u většiny z nás. :laugh:
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Ališi

Vaše zahrady 13. úno 2015 10:28 #293993

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Jaro sice už je za 35, ale třeba se posunutím nahoru to čekání ještě více ukrátí.
Téma bylo zamčeno.

Vaše zahrady 14. úno 2015 10:35 #294006

• Jarka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 794
U nás má být odpoledne sluníčko. Mažu ven s metrem a budu "rozmísťovat" ty nově objednané růže a trvalky. Už ty záhony vidím před očima :) inspiraci čerpám od vás tady na fóru, od Honzy, od Káji, ale i od všech ostatních,každá z těch vašich zahrad má svoje kouzlo. :)
Téma bylo zamčeno.

Vaše zahrady 16. úno 2015 14:53 #294071

• Ajka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3938
Ahoj, jaro voní ve vzduchu, už se nemůžu dočkat.

DSCN2071.jpg

DSCN2069.jpg

DSCN2068.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Evka, Kika, Lukáš, Ališi, Jarka

Vaše zahrady 16. úno 2015 15:13 #294072

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
krásná zahrada . a ta brána -- ta je perfektní . z čeho je udělaná , ze dřeva?? a čí je to práce .
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Ajka

Vaše zahrady 16. úno 2015 15:36 #294074

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Ajko, hezká zahrada :woohoo: a hrozně pěkné okolí, tam musí být krásně :)
Téma bylo zamčeno.

Vaše zahrady 16. úno 2015 23:02 #294088

• Kika
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1395
Ajko, abych neplevelila v Austinkach, reaguju na misto tve zahradky, to fakt nemame chalupu daleko, asi 20km. ;) Koukam, ze uredne to mate slozite ;), ale misto je to krasne. Benesovu vilu znam, ale na tom vasem brehu jsem nikdy vlastne nebyla.
Jinak zahradku mas krasnou, tam se musi paradne relaxovat. A diky za ty fotky, dneska mi vylepsily naladu, stejne jako fotky ostatnich, nejak na me pada nenalada.
Téma bylo zamčeno.

Vaše zahrady 17. úno 2015 09:28 #294101

• Marijka
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 222
Ajka napsal:
DSCN2069.jpg
Ajko krása,
to muselo dát práce...
jen poprosím, ono to z fotky nejde dobře poznat, ten strom uprostřed je jaký druh, kultivar?
Moc děkuji.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa