Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Vaše zahrady

Vaše zahrady 17. úno 2015 09:29 #294102

• Ajka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3938
Kájo, dík za odbornou pomoc při vkládání obrázků.
Brána je ze dřeva a vše co je ze dřeva vyrobí manžel. Je velmi manuálně zručný, jenom ho k tomu dokopat... U rodičů má truhlářské stroje, jeden stroj - frézku - si dokonce navrhl a vyrobil sám, to by bylo v poho, problém je, že máme každý jiný vkus i jiný pohled na věc. Jak moc toužím po pergole plné růží jako máš Ty, ale... Je to už několik let co se o pergole bavíme, chtěla bych, aby navazovala na chatičku, (mimochodem, také výrobek mého manžela a taky to chvíli trvalo...)a byla do L, v rohu krb a už je to problém, není to typický, ale nechci si stěžovat, ono to vždycky nějak dopadne.Pergolu jsme zatím odsunuli a bavíme se o altánu, uvidíme. :P :)
Téma bylo zamčeno.

Vaše zahrady 17. úno 2015 10:43 #294105

• Ajka
  • Platinum Boarder
Marijko, je to obyčejný jasan, první strom na zahradě, takže památeční, ale nenecháváme ho přerůst. Je to naše velká, zahradní "bonsaj".
A děkuji, uznání potěší, ale to, že je tam krásně, je dáno především tou lokalitou. Na druhé straně jsou - tu i jistá omezení. Chata do určitých metrů, bez betonových základů...Lidé měli chatičky jen tak ledabyle ukotvené a po záplavách, zejména v r.2002, pluly chatky po řece jako parníky. My jsme chatku postavili koncem července a v polovině srpna přišly záplavy a hned jsme jí měli pokřtěnou. Byla celá pod vodou, koukal z vody jen malý trojúhelník a podle toho jsme se z protějšího břehu z kopce ujišťovali, jestli stojí stále na svém místě.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Marijka

Vaše zahrady 17. úno 2015 12:54 #294117

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
hm- tak já bych teda byla spíš pro tu pergolu . altán a chatička-- moc malých staveb na jedno místo .. pergolou bych chatku protáhla buď do boku nebo dopředu ,jak je sezení . nebo i na obě strany .
altán? -možná tam jak je ohniště . přeju hodně dobrých nápadů - :)
Téma bylo zamčeno.

Vaše zahrady 17. úno 2015 12:58 #294118

• Marijka
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 222
Ajko děkuji,
myslím, že budeme řešit podobné věci, jsem v údolí Sázavy, takže o vyšší spodní hladině vody bych něco věděla...
Tak ještě jednou vítej, těším se, co nám během roku ještě ukážeš.
Jinak vruty pro ukotvení altánu/pergoly mohu doporučit, ony ty bytelnější vydrží i tu velkou vodu. Tady vydržely při záplavě v zemi, zatímco nedalekého souseda čerstvě vybetonované patky to obemlelo a zezadu vznikla metrová jáma = celý nový plot šel k zemi na výsadbu, kterou to tím oddělalo taky. Tak jen pro info :)
Téma bylo zamčeno.

Vaše zahrady 17. úno 2015 17:28 #294137

• Ajka
  • Platinum Boarder
Ano Kájo, přesně tak to mám naplánované. Pergolu navazující na chatku a altán na místo, kde je dnes ohniště. Altán bych chtěla mít uzavřený, prosklený, aby tam i v nepřízni počasí bylo teplo, hodně světla a dalo se tam číst a klábosit s přáteli,uvidíme. Jsem trpělivá.
Marijko,také jsme dávali vruty pod chajdu a po povodni v r.2002, manžel ještě přidával. Bohužel, povodním konec nebyl, zopákli jsme si je ještě v r. 2006 a v r.2013, ale to už nebyla chajda pod vodou celá, sahala pouze do půlky místnosti a ve 2013 olízla jenom verandu. Zase někdy doplním fotodokumentací. :)
Téma bylo zamčeno.

Vaše zahrady 17. úno 2015 17:40 #294143

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Ajko, to už by mě asi kleplo, potřetí vyklízet po velké vodě :huh: .
Téma bylo zamčeno.

Vaše zahrady 30. bře 2015 22:25 #295382

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
mišpule napsal:
Aprílové počasí je fakt tady
17.14 hod
018_2015-03-30.jpg

17.17 hod
021_2015-03-30.jpg

Mišpul, sím tě, co to máš to cihlové u garáže? To je nějaký krb + posezení?
To tam je už dýl? Jsem mimo, viď :). Díky.
Téma bylo zamčeno.

Vaše zahrady 30. bře 2015 22:30 #295384

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Krb ne,jen ohniště.A na ty cihlové sloupky+zídku dáváme fošny na sezení,když je nějaká action.V letní dny bivakujeme pod okny kuchyně v chládku,protože na plácku bys vejce usmažil :laugh:
Téma bylo zamčeno.

Vaše zahrady 30. bře 2015 22:36 #295387

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Páni, ty jsi rychlinda. Díky. No, už aby bylo parádně, což?
25 ve stínu a jednou týdně vydatný noční déšť, bych si prosil.
Téma bylo zamčeno.

Vaše zahrady 30. bře 2015 22:39 #295388

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
to víš,už se nudím a je to krása.po hektickém podzimu dočítám diskuze,co jsem nestíhala,tak jsem tu skoro furt ;) Hlavně,aby už bylo nad čím debatit :)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Bulda
Moderátoři: Eva L., Květa