Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1
  • 2
  • 3

Téma: Pnoucí rostliny na "stavby"

Pnoucí rostliny na "stavby" 02. čec 2016 15:43 #310871

• Marta
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 211
Genovesa, my sme tento rok kúpili sadenice amelanchiera SMOKY. Mal by narásť cca 2,5 m vysoko, je pekne hustý, takže urobí dymovú clonu, mohutne odnožuje, teda za dva roky máme bez ďalších nákladov na nákup nové rastlinky a ešte aj rodí chutné plody. Je pravda, že ho nemôžeme zasadiť priamo k plotu, lebo treba počítať s jeho šírkou, ale je samonosný - plot dnes nie je lacná záležitosť -, odolný a prípadná likvidácia nebude tak nekonečná ako pri divom viniči. Na južnej strane záhrady je pri plote amelanchier Princ Wiliam. Ten nie je taj široký, je to pomerne štíhly ker a na vytvorenie clony bolo treba zasadiť na cca 5 metrov tri rastliny. Jasné,že sa to nehodí tam, kde chceš mať popri plote záhon.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Pnoucí rostliny na "stavby" 29. srp 2018 12:16 #323574

• Ildico
  • Fresh Boarder
  • Obdržená poděkování 1
Ahojte všichni milovníci zahradničení, chtěla bych vás poprosit o radu. Chtěla bych co nejrychleji nechat porůst a ozelenit plot. Potřebovala bych popínavku, která se moc nerozrůstá po zemi. Chtěla bych mít před tím plotem totiž záhony s trvalkami, takže bych nerada 5x do roka stříhala výhony, protože mi dusí okolní rostliny, takže takové rdesno pro mě nepřipadá v úvahu. Zaujal mě podražec. Našla by se tady nějaká dobrá duše, která ho má doma a může mi odpovědět, jak moc se rozrůstá po zemi? Předem moc děkuji.

Pnoucí rostliny na "stavby" 29. srp 2018 13:01 #323576

• Jikra
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2913
Ahoj Ildico, to je maďarsky Ilona, viď. Jestli je to tak, máš krásný jméno/ přezdívku. Maďarština je nádherný jazyk, Alžběta se řekne Ezsebeth, Eržebet, Eržika, Erži.
Nicméně se nerad vrátím k meritu věci. Podražec vídám v Klíčanech na pražské ulici, pne se po sloupu el. vedení a šplhá do cirka šesti metrů. Celý sloup porostl až nahoru. Jakkoliv se mi líbí, pro tvé účely je to divočák.
Na rychlé pnutí je vhodných určitě spousta rostlin, mě napadá hrachor, fazol, z trvalek různé druhy zimolezů. J.

Pnoucí rostliny na "stavby" 29. srp 2018 13:19 #323580

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
no jo - nasaď si klematisy- pokvetou a zbytek roku jsou zelené . je více druhů - některé opakují kvetení .

Pnoucí rostliny na "stavby" 29. srp 2018 21:58 #323592

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7632
ahoj, ono záleží jaké tam máš podmínky, z jaké jsi oblasti. Vzpomněla jsem si, že tu dávala EvaL krásnou akébii na plotě, třeba se ozve. Já ji měla kdysi, ale vymrzla mi, takže moc neporadím. Klematisy jsou bezvadné, ale letos takové u mně nejsou, vloni byly lepší, bylo více vody. :) Těch popínavých rostlin je opravdu hodně, ať se výběr zdaří :)
Poslední úprava: 29. srp 2018 22:00 od alenak.

Pnoucí rostliny na "stavby" 30. srp 2018 10:08 #323595

• Ildico
  • Fresh Boarder
  • Obdržená poděkování 1
Díky všem za radu, myslela jsem si, že podražec je asi taky bujný. Asi zkusím klematisy, těmi nic nezkazím. Ještě jednou díky moc!
  • Strana:
  • 1
  • 2
  • 3
Moderátoři: Eva L., Květa