Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1
  • 2
  • 3

Téma: Pnoucí rostliny na "stavby"

Pnoucí rostliny na "stavby" 30. čec 2010 07:36 #14115

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
Potřebuji radu, pokusím se napsat co potřebuji.
Dostavěli jsme dvě menší "stavby" na zahradě a obě bych chtěla využít k popnutí rostlin, které sem zatím neměla možnost nikam dát a tak sem se ani po možnostech pnoucích nepídila.
Jedna stavba je taková kůlnička na zahradnický nářadí a pod. Je ze starších prken a tak mám dovoleno jí nechat porůst. jedna plocha cca 2,5m výška a šíře 5m je směrem do zahrady a je to jihovýchod. druhá strana je boční která je taky vidět je cca široka 3m a je to sever, v pozdním odpoledni tam svítí. Klidně bych šla i do užitkového - víno, mini kiwi, protože bouda je v užitkové části.
Druhá stavba je psí dvojdomek pro naše lovečáky jacki ten je velký 2,5m na 5m šíře. Zadní pěti metrová stěna je úplně na sever a je tu dost vychr, tak bych chtěla nechat dřevo porůst i kvůli izolaci (nevím jestli to není blbost) boční strana je na západ ale z části kryto domem tak slunce je tak od 3hod. Jedna stěna je k sousedum a je to východ. Stavba je vidět od vchodu a je v části okrasné a kousek od domu. Tak aby to bylo dekorativní, též můžu nechat porůst dřevo.
U obou mohu vytvořit i opěrné body.
Uf tak nevím jestli sem se dost vyjádřila ještě přiložim foto.
A díky všem za postřehy a typy.
Lenka
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re:Pnoucí rostliny na "stavby" 30. čec 2010 08:21 #14121

• lenpel
  • Platinum Boarder
Tak první je bydlení pro pesany, ještě není celé dotřené bude takhle hnědé i zevnitř a vše od železa na černo.Pohled je od domu, od přední stěny je je pohled na vrata a vrátka k pozemku od silnice cca 35m.
P7301007.JPG

Re:Pnoucí rostliny na "stavby" 30. čec 2010 08:22 #14122

• lenpel
  • Platinum Boarder
"Bouda" , bude natřená stejně jako pro psíky a pohled je směrem od domu od okrasné zahrady.Za boudou to roští je už sousedovo,..
P7301006.JPG

Re:Pnoucí rostliny na "stavby" 30. čec 2010 08:40 #14125

• ROMANA
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2726
já bych na boudu dala přísavník....tolik se mi líbí a já na své zahradě ho nemůžu nikam dát....a to mě mrzí, protože když se to vybarví na podzim do té červené...je to krásný, ale pak přes zimu je to holé....

Re:Pnoucí rostliny na "stavby" 30. čec 2010 08:53 #14127

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Lenko, myslíš, že na dřevu se popínavky udrží? Nemám s tím zkušenost, zajímá mne to. :)
No, já tu mám břečťan, hortenzii a oba přísavníky. To drží samo. Pak mám jeden přísavník
z Tesca a ten vypadá jinak, asi to nebude ani troj ani pěti. Existuje takový? :huh:
Kiwi se mi tu motá do plotu, zatím ho nechávám, tak možná by k tobě potřebovalo oporu (drátěnku atd.)
a na druhém konci plotu jsem dal letos plaménky. Začíná se mi to i líbit. :)

Re:Pnoucí rostliny na "stavby" 30. čec 2010 08:55 #14128

• maggi
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1289
Na sever vřele doporučuji pnoucí hortenzii. .Po zdi jede sama, ale ke dřevu
zm.jpg
bych doporučovala mřížku. žádná paráda, ona to poroste.

Re:Pnoucí rostliny na "stavby" 30. čec 2010 08:58 #14129

• lenpel
  • Platinum Boarder
Honzo nemám s tím zkušenosti,....vůbec mamka má taky přísavník na staré zdi jeden se chytá a druhý jo a jsou ona prodané jako pěti.
Břečťan roste na stromech tak to se asi chytne, jinak nevim ale na kiwi sem ochotna udělat před oporu máš s ním zkušenost? Na jakou světovou stranu?A víno jen tak na zobání též,...myslíš že tyto dva kousky by šly před tu boudu na dlouhou stěnu bylo by to chráněné?

Re:Pnoucí rostliny na stavby 30. čec 2010 09:00 #14130

• lenpel
  • Platinum Boarder
maggi wrote:
Na sever vřele doporučuji pnoucí hortenzii. .Po zdi jede sama, ale ke dřevu bych doporučovala mřížku. žádná paráda, ona to poroste.[/quote] Maggi a co ten sever vítr nevadí? Tady fičí od pole.Jednu mám koupenou a čekám kám s ní. Myslíš že když jí dám pesanum od zadní stěny pojede pak až na střechu?[img size=345] bych doporučovala mřížku. žádná paráda, ona to poroste.
Maggi a co ten sever vítr nevadí? Tady fičí od pole.Jednu mám koupenou a čekám kám s ní. Myslíš že když jí dám pesanum od zadní stěny pojede pak až na střechu?

Re:Pnoucí rostliny na stavby 30. čec 2010 09:09 #14134

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Víno - nevím, nemám, neznám a kiwi (asi 7 sazenic) mám od letoška, budu ho tedy sledovat. ;)

Re:Pnoucí rostliny na stavby 30. čec 2010 09:16 #14136

• maggi
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1289
Lenpel, ta fotka je ze severní strany, ale v údolí. Já ji mám také na severní straně zcela bez slunce a jsme také na frajplace a je naví jen v květníku a roste. Měla jsem jich jednou nějak moc koupených(výhodná cena) a jedna mi zůstala. Dva!!!!! roky byla pohozená v malém květníku , nezalévaná a zapomenutá a přežila to a dokonce i narosta. Já se domnívám, že nějaký vítr jí nerozhází
kvetou_Lukas_110.jpg
  • Strana:
  • 1
  • 2
  • 3
Moderátoři: Eva L., Květa