Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Výsadba ve smíšených záhonech

Re:Výsadba ve smíšených záhonech 21. říj 2010 10:24 #20438

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
Květo, řvavá s řvavou... :laugh: Lonská fotka - letos obě popínavky omrzly, takže skoro nekvetly.
DSCN4731-aeca77c683f5f5a7062657164d3c5ff4.JPG
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re:Výsadba ve smíšených záhonech 21. říj 2010 10:27 #20439

• Emilka
  • Platinum Boarder
a ještě jedna z druhé strany při květu phlox.. LdV je někde schovaný vzadu ... Je to fakt řvavý záhon ( zatím) :laugh: Přitom jsem na takové barvy přímo alergická :laugh:
DSCN7567.JPG

Re:Výsadba ve smíšených záhonech 21. říj 2010 10:29 #20440

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Jevgenija wrote:
Amazonko taky jsem si uvědomila že ružovy a žluty kitky spolu vypadaji špatně , přesadila jsem ted žlute lilie na jine misto.

JJ, já mám předzahrádku laděnou do teplých barev, převážně žluto-oranžová, aby to nebylo jen čistě tón v tónu, tak pár kousků červené a fialové. Zbytek zahrady je růžovo-fialovo-modrý.

Re:Výsadba ve smíšených záhonech 21. říj 2010 11:51 #20446

• JaninkaH
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1780
Šmankote děvčata, vy mě tak děsíte s kombinací žluté a růžové:woohoo: . Mě se to líbí, naopak k sobě nějaké růže takhle plánuju vysadit (a taky nevím, kam je dát jinam). Vyloženě mě nadchla tahle kombinace u MartyZ (jsem si bez dovolení stáhla fotku:blush: ) je to vyloženě překrásný. Tyhle k sobě pasují, asi záleží na odstínu.
Milrose_a_The_Pilgrim.jpg

Re:Výsadba ve smíšených záhonech 21. říj 2010 12:04 #20447

• amazonka01
  • Administrator
JaninkaH wrote:
Šmankote děvčata, vy mě tak děsíte s kombinací žluté a růžové:woohoo: . Mě se to líbí, naopak k sobě nějaké růže takhle plánuju vysadit (a taky nevím, kam je dát jinam). Vyloženě mě nadchla tahle kombinace u MartyZ (jsem si bez dovolení stáhla fotku:blush: ) je to vyloženě překrásný. Tyhle k sobě pasují, asi záleží na odstínu.

brrrr :laugh: :P
ne vážně, mě se nelíbí ani tyhle, ale je fakt, že záleží na odstínu a tady je to vidět. Tahle žlutá i růžová jsou obě studené, takže k sobě celkem i jdou (líbí/nelíbí už je věc vkusu), když dáš k oranžové růžovou do lososova (obě teplé), tak to taky půjde.

Re:Výsadba ve smíšených záhonech 21. říj 2010 12:56 #20451

• JaninkaH
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1780
Amazonko, a já je vidím obě, jako teplé barvy, máme to obráceně :silly: . Ale je pravda, že já vidím modrou a snacha zelenou.

Re:Výsadba ve smíšených záhonech 21. říj 2010 13:14 #20452

• kaja
já bych z toho taky nedělala vědu . na help me find jsou obrázky růží žlutých vedle fialových a jiných . úplný mišung- jsou krásné i tak. hlavně když bohatě kvetou a jsou zdravé.

Re:Výsadba ve smíšených záhonech 21. říj 2010 13:28 #20453

• amazonka01
  • Administrator
kaja wrote:
já bych z toho taky nedělala vědu . na help me find jsou obrázky růží žlutých vedle fialových a jiných . úplný mišung- jsou krásné i tak. hlavně když bohatě kvetou a jsou zdravé.

To je asi jako s těma trojúhelníkama :)
Pokud jsou, je to fajn (a asi se to zdá ladící více lidem), pokud nejsou, tak je to fajn taky, pokud někdo má k tomu záhonu vztah.

Re:Výsadba ve smíšených záhonech 21. říj 2010 13:36 #20454

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Emilko, k Road 66 s včelkou by se mi líbila Pomponella.

Květo, pěkná kombinace. Pomp. mi přijde jako extra neuplatnitelná naducaná růže
s květy na tuze dlouhých stopkách.

Kájo, taky z toho nedělám vědu. Jednak, jak píše Amazonka, se mi mění vkus každé
tři měsíce, druhák, když bych měl tu malinkou zahrádku nějak barevně vyhranit, bylo
by to asi smutné. A tak zvesela kombinuju žlutou (Golden Celeb.) a purpurovou (Othello) a podobné čuňačinky. :laugh:
Joo, mít obr plac, tak udělám několik zahrad, oddělených cihlovou zdí. Zejména v bílé bych se vyřádil.
No a za třetí - když už vidím, že to neladí nebo se mi to nelíbí, tak KDO to bude přesazovat,
rozsazovat, škatulatit? Nikdo, teda já, takže se mi to radši líbí tak, jak to je, že. :laugh:

Zajímavost - poté, co kakosty oplzly, vyjuklo na mne několik prcků tisů. Ani jsem netušil, že jsem je sázel. :laugh:

Re:Výsadba ve smíšených záhonech 21. říj 2010 13:36 #20455

• Emilka
  • Platinum Boarder
Přesně, některé kombinace růžové se žlutou se mi moc líbí. Ale jedná se hlavně o krémové odstíny , nevím jestli je to teplá nebo studená :laugh: :laugh: :laugh: Jako žlutou kombinovatelnou s růžovou mi přijde Agnes. A zde je kombinace která se mi moc líbí
DSCN6323.JPG
Moderátoři: Eva L., Květa