Zmiesane zahony plne nadhernych kvetiniek...jeden krajsi ako druhy...aj ked su uplne ine!!!
...a teraz pardon, ze som sa k tejto vasej teme zase trochu odmlcala... ale par dni u mna zahrada virtualna i realna isli bokom...
Ale chvalabohu, vidim...ze sa uz nemusim ani rozpisovat, lebo ste tu uz zhrnuli v podstate mnohe ..Takze aspon k tomu jednemu – ze my co mame male zahrady, kvetinove zahony mame fakt vacsinou po obvode - na takyto typ pouzil A. Titchmarsh vyraz -
odstredive zahony... a je to v podstate aj akoby „opticke maskovanie“ ohranicenia pozemkov - aby ploty neposobili tak obmedzujuco....a prave tam sa ten princip trojuholnikov najvhodnejsie aplikuje ak ide o zmiesane zahony ( teda inou zalezitostou su ine typy zahonov – monokulturne , v otvorenom priestore, lemy chodnickov...a pod.)
Minule mi tu nepresla posledna fotka - zahona na konci zahrady, prave u ktoreho sa snazim roky dosiahnut celorocnu vyvazenost, lebo na nom „konci“ u mna kazdy pohlad do zahrady - sirku ma len okolo 3/4m , tento zahon bol v podstate takto osadeny uz pred mnohymi rokmi, len par veci sa tam doplnalo a menilo....
Niekde mam sice mozno v archive starsie fotky, ked to tam vyzeralo o dost lepsie, lebo t.r. mam fakt mizernu zahradu.......ale aj tak davam nieco z poslednych dni.
Mmt. je tam vidiet viac problemov - zlava – akoby volna plocha - je tam cerstvo vysadeny maly trsik prysca ( Kvetus, ten tvoj euphorbia amyg.purpur. - z odrezkov, ako si mi radila na jar)
Par dni pred fotenim bol u nas strasne besny vietor a uplne rozvalal trs jesen. astry ( zviazala som ho uz napevno tak, ako to robievam na zimu, aby ho potom nerozvalal sneh - nechavam ho na zahone az do jari)
Vietor zaroven uplne olamal aj polovicu z georgin, aj ked tie boli priviazane – hm...boli kupovane na jar s tym, ze to mala byt kombinacia tmavobordovej, ruzovej a bielej....a nakoniec vsetky tri su ruzove (zakon zahrady!!)
(Kde sa tam vzal trs bielych chryzantem netusim...hihi, asi som tam provizorne vlani na jesen pichla a zabudla na ne, zato ruzove co som vladni dostala od susedy, tie som zlikvidovala totalne.

)..
Nooo....a dalsia plocha bez zelene – t.r. uboha stara velka popinava ruza uz bez listia - uff, ruze som t.r. mala prachmizerne, ciastocne lepsie na tom bola jedine paure ´Or, co je uplne vlavo na obrazku.
Este dalej uplne v pravo za hortenziou je dohora vytiahnuty biely plamienok – takze by ta zelen mala tvorit pred plotom kompaktnu zelenu stenu – ale samozrejme zase ....clovek mieni...a „zakon zahrady“ meni......