Heleno, však uvidíš...
( nechci - znovu

- sýčkovat, však uvidíš sama jak se ti bude dál líbit. A taky jak dekorativní bude mít květ.
Neodpustím si - přece jen - červenou plácačku.
Jak jsem předeslala, hledala jsem pořád v prodávaných travách. Ála možná záměna květináčů. Nicméně opravdu nejvíce tráva připomíná plevel.
Ke carexu bych se klonila též.
A teď ta plácačka - vypadá snaživě... to bude úrodička mláďátek.. necháš-li si ho vysemenit )
Evai, P. virgatum Warrior nemám ( na mne moc vysoké ), ale mám jiný kultivar Panica, fotku mohu vlepit.
Shenandoah i M.Sioux ano.
Panica poměrně časně raší, nekoření hluboko ( snadno se přesazují, moje Sh. by mohlo vyprávět, je putovní, každý podzim v uplynulých sedmi letech se stěhuje ). Trsnaté, ale snaží se vyplnit prostor, kt. mohou ( tzn. nerostou dokulata jako Misc. ).
U mne ( výživná půda ) je raději nehnojím, nezalévám - byla by moc vysoká, kácela by se. Raději plné slunce, mají jemné květní stvoly, tendence váhnout se ve stínu. Mají jemňounké květy, nádherně doplňují růže.
Shenandoah pak patří k mým oblíbencům ( je na f. na předcházející straně s M.M.Lightem ), má bordové květy, sluncem se ( cca v červenci ) listy od špiček probarví do bordova. Podzimní barvy - k bordo se přidává žlutá a zlatá.
V zimě poměrně brzo lehá ( neva ).
Misc. Sioux je jeden z mých nejoblíbenějších Misc. Patří k nižším ( cca 120 - 150 cm v květu ). Potřebuje nějaký čas, pomaleji se zahnízďuje i následně poměrně pomalu přirůstá ( = tak akorát ). Krásně lulaťoučký tvar trsíku, listy proti ostatním Misc. má světlejší, trochu příměsi žluté ( není to ta lahvově zelená )
Nádherně se podzimně barví - mosaz, měď, bordo.
vpravo, 7.10