Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Letničky, dvouletky a balkonovky

Letničky, dvouletky a balkonovky 06. led 2017 08:51 #314794

• alcearosa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1952
Černuchu jsem kdysi vysela a teĎ ji mám tu a tam vysemeněnou neuspořádaně po celé zahradě. Když se vyseje cíleně kolem růže jak u tebe , je to krásný efekt k růžové. Kájo, ta růže za černuchou je tvoje Erfurťanka ?
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Letničky, dvouletky a balkonovky 06. led 2017 08:59 #314795

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
ne - bezprostředně za černuchou je Dieter Müller a za ním ta teplejší barva je Colette

Letničky, dvouletky a balkonovky 06. led 2017 09:24 #314796

• Kaja
  • Platinum Boarder
Iberka letní - přesévá se sama a má spoustu barev od bílé až po sytě fialovou

DSCN9281.jpg

DSCN0123.jpg

DSCN8137.jpg

hledík - toho tu odněkud zavál vítr

DSCN8129.jpg

náprstník - suvenýr z Anglie
Poslední úprava: 06. led 2017 12:38 od Kaja.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Eva L., Láďa, alenak, Marta, bradhal, Regina

Letničky, dvouletky a balkonovky 07. led 2017 10:06 #314816

• Regina
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 943
Kajo, máš využitý snad každý centimetřík zahrady. Každá i ta nejdrobnější kytička má své kouzlo a půvab.
Následující uživatel poděkoval: Kaja

Letničky, dvouletky a balkonovky 13. led 2017 21:53 #315206

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Moje náprstníky jsou potomci semínek,které jsem si přivezla v r.1986 nebo 7 ze zájezdu do NDR :laugh:
Stále se mi přesévají,občas uzrálé stvoly "vybouchám" na místa,kde je chci.
IMG_8829_2017-01-13.jpg

IMG_8830.jpg

Posbírala jsem semínka na Viscarii occulatě.Výborná doplňkovka mezi růže,kvítky má podobné kakostům a letos bych ji chtěla zkusit do truhlíků,asi s bílými surfinkami.Bohužel nemám lepší fotku,tahle je loňská z mobilu.
056.jpg

Taky jsem čekala,co bude dělat Orlaya grandiflora,no už nemusím mít starost,kdybyste viděli semenáčky před domem!Zelený kožich.Je lepší ji vysévat na etapy,vyroste,odkvete a konec.
IMG_8865.jpg

Jak Kája dávala barevná zelíčka-letos je mám v plánu.Měla jsem je asi před 4mi lety,hlavy to byly pořádné,jen je to honička uchránit je před bělásky ;)
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Eva L., alenak, Marqetka, Marta, alcearosa

Letničky, dvouletky a balkonovky 01. srp 2019 10:42 #326071

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2219
V roce 2016 jsem tu psala, že nemám vymyšlený systém dvouletek. Je 2019 a jsem na tom furt stejně. Sběr semen je pomalu druhý koníček, furt něco oklovávám na vycházkách a oškubávám semeníky přes plot jak koza. Sbírku mám větší než semínkovny. Vesměs to uklidím do krabiček, ale na jaře nevyseju. Dvouletky vůbec mizérie. Já nevím. Má smysl si udělat nějaký speciální záhon a tam to vyset po řádcích a pak to přesazovat (macešky, hvozdíky) nebo to prostě nechat do jara a pak to rozhodit po volných místech? Třeba teď mám růže odkvetlé, lilie po nich dost omlátil vítr, takže výdrž kvetení velmi krátká, bělotrny a máčky mi letos vedrem hrozně rychle zešedly, nevypadá to dobře, vystříhám je pryč. A tím je tam najednou takové volno, chtělo by to něčím podsadit, než růže znova rozkvetou.
Trvalky vyséváte? Mám posbírané hromady semen straček, echinaceí a floxů a nevím čeho ještě. Mám to skladovat do jara nebo stačí rozhodit teď na záhon a počkat, co přežije?

Letničky, dvouletky a balkonovky 01. srp 2019 11:45 #326073

• Kaja
  • Platinum Boarder
stračky seju ted´ do truhlíku . zaliju a truhlík zabalím do potravinářské folie. sazeničky pak dávám na záhon . no kecám - dělala jsem to tak . letos asi jen trochu , kdyby něco odešlo .jinak neseju nic. třapatky jsou malinké - zřejmě co se loni vyselo . ted´ tam zrovna pleju , tak je nechám nebo dám jinde.
Následující uživatel poděkoval: bradhal
Moderátoři: Eva L., Květa