Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Zima 2010-2011 co nám přežilo a co už je v háji

Re:Zima 2010-11 co nám přežilo a co už je v háji 01. kvě 2011 23:10 #251796

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Kaja napsal:
svázat a do slepičího výběhu!!!:woohoo: -- Bendu ne...:whistle:
:laugh: :laugh: :laugh:

popřemýšlím.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re: Zima 2010-2011 co nám přežilo a co už je v háji 02. kvě 2011 09:35 #251838

• danah
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2385
Kdopak se to tu ptal na ceratostigmu plumbaginoides - venkovní olověnec? Teprve teď začíná rašit, každoročně ho podezírám, že nebude.

DSCF7318.JPG

DSCF7319.JPG
Následující uživatel poděkoval: Lenka, jaja99, Kaja, lenpel

Re: Zima 2010-2011 co nám přežilo a co už je v háji 02. kvě 2011 19:43 #251898

• Květa
  • Moderator
Sem se dali myšáci ?

Jsou nakrmený granulema, dnes dostali nášup.
Přesto nová díra a napůl užrané Geranium psilostemon. Tak to ti Lenko asi o něm další info nepodám :down.

Re: Zima 2010-2011 co nám přežilo a co už je v háji 02. kvě 2011 19:50 #251902

• jaja99
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 861
Květuš Ty taky???? Někdy mi přijde jestli je nekrmíme vitamíny na podporu plodnosti. Potvory chlupatý, dnes jsem okopávala a plela a jak najdu novej tunel dostanou nášup.

Re: Zima 2010-2011 co nám přežilo a co už je v háji 02. kvě 2011 20:42 #251910

• Lenka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 384
Ojoj, Květuš, to mě mrzí, potvory nenažraný. Já mám svoje 2 semenáčky ger. psil. zatím na verandě v květníkách, tak jestli se jim bude v zemi dařit a rozrostou se, můžu tě pak podarovat.
Díry mám taky všude, podežraný kdeco, ale trávit nic nebudu. Snažím se to brát stoicky a říkám si, že se aspoň vyselektují ty nejodolnější kytky, co pak vydrží všechno - ostatně mě napadlo, že by se možná hodilo vlákno Trifidi, nezmaři pro kytky, co vydrží rozmary počasí, nájezdy chlupatců a slimejšů, a přece bujně rostou a kvetou. Mám totiž předsevzetí, že už si budu pořizovat jenom takové, s extrabuřty jsem skončila. Nepsal to tady už někdo? :laugh: :laugh: :laugh:

Re: Zima 2010-2011 co nám přežilo a co už je v háji 02. kvě 2011 20:51 #251911

• jaja99
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 861
Hiii já, já mám jen samé bojovky. Podežrané kořeny docela stoicky nesou Hortenzie, kolikrát fakt skoro balancují ve vzduchu. Netrávila jsem roky, ale teď je taková kalamita, že už se trávit musí......vysušili nepoužívanou silážní jámu, a obyvatelé se rozprchli po okolí a to znamená ke mě do bufetu a mizí mi kde co milované denivky a hosty nejvíc a nejrychleji. Tulipány a lilie by ve volné půdě vůbec neobstály.
Uvidíme co napíšou ostatní, jaké mají zkušenosti.

Re: Zima 2010-2011 co nám přežilo a co už je v háji 03. kvě 2011 09:30 #251942

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Lenko, já to psala, ale týkalo se to mrazu a nemocí. Podle diskuzí, kterých jsem prošla stovky, existuje jen velmi málo rostlin, co nechutnají hryzci. To by byla chudá zahrádka.
MMch, jak tu Jaja psala, že nežerou rugozy, tak žerou (ještě než stačila zpravokořenit) :( možná by stačilo najít jinou podnož (jako u jabkloní, na jaderničku prý nejdou, nebo pěstovat jen řízky, to by se pak vyselektovalo samo. U mě si nevybíral, angličanky, rugozy, galicy, alby, miniatury, totálně fuk. A zahradu bez růží mít nemůžu :(
Ale jed mám pořád v kvelbu - nepoužitý, furt doufám, že to zvládnu kombinací kočičího komanda a nechutných rostlin, čas prověří.

Ale diskuzi Trifidi klidně založ, já se ráda přidám. Jen teda třeba hosty a denivky, což jsou u mě trifidi ve velkém, právě hryzounovi sakra chutnají (i když teda pravda, denivky u mě vesměs ušetřil, stejně tak i nepochopitelně lilie), ty hosty mě nicméně štvou velice velmi.

Květo, upřímnou soustrast :unsure: (u mě taky částečně sežraná některá gerania, doufám, že to rozchodí)

Re: Zima 2010-2011 co nám přežilo a co už je v háji 03. kvě 2011 11:17 #251971

• hespa1
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 176
Danah !!
S tou Ceratostigmou jsem to jsem byla já. :laugh: Máš asi pravdu, jsou tam zatím 4 pidimini červené pupínky :up

Re: Zima 2010-2011 co nám přežilo a co už je v háji 03. kvě 2011 11:36 #251979

• Květa
  • Moderator
Chemii moc nepoužívám, jednak jsem Leňous, druhák - ony si kytky nějak poradí...
myška sem tam mne nijak nerozhází...

ale teď jsem fakt nervéz, páč :

P1080160.JPG

díra u Gerania psilostemon, nasypáno, ďouru zahrabali. Ztrátu Ger. bych ještě jakžtakž přežila - na f. vzadu je vidět pidižvík hosty Liberty ( 120,- Kč ), listy hosty v úplném popředí fotky ovšem patří Marilyn Monroe. Ta mne stála 500,-. :ohmy:
To bych vydýchávala hodně ztuha..

bydliště hryzců - v trávníku pod broskvoní, pak má plodit...:sick:
2 m odsud jsou zasazené drahoty od Filroses :S :evil:

P1080161.JPG

a min. týden jsem sázela nové pivůně od Krulichů, samo P. Anemoniflora ( na kt. jsem se nejvíc těšila, navíc má poupě ) má kolem sebe pořád nakypříno.Tam neodhadnu, jestli krtek, potkani nebo hryzec.
Až přestane pršet, nejspíš ji pokorně vrátím do květníku. Aspoň se podívám, jestli jí neukousali kořeny.

Re: Zima 2010-2011 co nám přežilo a co už je v háji 03. kvě 2011 11:47 #251982

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Nj, to je přesně ono. Mít napřed v zahradě hryzouna, tak se podle toho i snad zařídím. Ale přicházet pomalu/nebo rychle o jednak milované (sháněné, opečovávané) a jednak většinou i drahé, nebo obtížně dostupné rostliny, je fakt k vzteku a pláči.

Klidně přiznám, že se v noci budím ze snů o hryzcích a přemýšlím, co s tím.

A to jsem velký flegmatik a přírodě dost věřím, že si poradí.
Moderátoři: Eva L., Květa