danah napsal:
Jojo, komule mají ještě čas, zrovna tak ořechoplodec, obojí snese hluboké seříznutí a obrazí. Mně loňské komule udělaly 2metry po seříznutí na 20cm.
stejně tak má čas i perovskie.
Ono je lepší když kytky "spí", to střídání mrazu v noci a poměrně vysokých teplot ve dne je pro ně ( zejména keře ) náročné.
Mám toho vylezlého málo, nervéz začnu být tak v půlce dubna. Kokoříky - nevylezl - času dost - zatím ani jeden. Potřebovalo by to déšť..
Ku podivu - pokud něco vypadá špatně, tak jsou to takové ty běžné kytky ( zejména skalničky ), "vzácnosti" zatím vypadají dobře.
Přišla jsem o zde diskutovanou mateřídoušku, špatně vypadají phloxy subulata. Euphorbia polychroma ( nahnilá z loňska ).
Nejspíš mi neobrazí jeden z phloxů ( to by mne mrzelo ) - a já si říkala při sázení, že už nemám ... sázela jsem ale v červenci, zdálo se mi, že je času dost.. zatracená rašelina.
Dtto uschly ( skoro, živé jsou tak dvě větvičky ) na podzim kupované ronďáky impeditum ( zatracená rašelina ).
Umrzla jedna z nandin ( možná obrazí z pod země ). Nejspíš i leycesteria. Ostatní se uvidí, na sčítání škod je brzy.